Μια καμηλοπάρδαλη είναι το νέο happy cocktail bar της Πραξιτέλους

giraffe-6

Photo Credits : Giannis Renesis

ΤΕΤΑΡΤΗ, 30 ΜΑΡΤΙΟΥ 2016

Άνοιξε τις πόρτες του στο αθηναϊκό κοινό τέλη του 2015, αλλά κατάφερε εξαρχής να κάνει τη διαφορά στη γύρω περιοχή.

Το Giraffe, το νέο happy cocktail bar στο ιστορικό κέντρο του Συντάγματος, ήρθε για να μείνει. Φέρνοντας ένα διαφορετικό αέρα στην Πραξιτέλους, η «καμηλοπάρδαλη» σερβίρει σωστά ποτά, ευφάνταστα cocktail και μια μεγάλη ποικιλία από premium ετικέτες για να επιλέξετε.

Δημιουργήθηκε με πολύ μεράκι και κόπο από τον Νίκο Στυλιανό, που δραστηριοποιείται εδώ και χρόνια σε χώρους εστίασης, και τον Γιώργο Γεωργούλη. Αν και όπως παραδέχτηκαν αποτελεί ρίσκο παρόμοιας φύσης εγχείρημα σε μια τέτοια περίοδο, δεν πτοήθηκαν, αφού είχαν στόχο τους να δημιουργήσουν έναν προσεγμένο χώρο με καθαρά ποτά κι άπειρες επιλογές για κάθε γούστο. Και τα κατάφεραν.

Οι δυο τους, παρέα με τον Μιχάλη Παπαδάκη που έβαλε ιδιαίτερες πινελιές στη διακόσμηση, έστησαν έναν cosy χώρο, φιλόξενο, ζεστό και οικείο, όπου κυριαρχούν φυσικά καμηλοπαρδάλεις (μινιατούρες κ.ο.κ.), το τούβλο και το ξύλο, μπεζ, αριστοκρατικές ταπετσαρίες και ασπρόμαυρο πάτωμα – που υπήρχε ανέκαθεν εκεί και φρόντισαν να το διατηρήσουν.

Χαμηλός φωτισμός, ρομαντική και καθαρή ατμόσφαιρα, σε ένα cocktail bar ιδανικό για ένα χαλαρό ποτό ή ένα ποτήρι κρασί αμέσως μετά το γραφείο, αλλά και για διασκέδαση έως αργά το βράδυ, υπό τους ήχους happy jazz, soul, funk μουσικής σκηνής, τους οποίους επιλέγουν djs, που εναλλάσσονται καθημερινώς (εκτός Δευτέρας και Τρίτης).

Λίγα μέτρα δεξιά της εισόδου υπάρχει μια γωνίτσα, ιδανική για όσους επιθυμούν να απομονωθούν λιγάκι παραπάνω από τους υπόλοιπους θαμώνες.

Στον περιποιημένο της χώρο, η «Καμηλοπάρδαλη» μάς υποδέχεται καθημερινά από τις 19.00 το απόγευμα. Και δεν είναι μόνο η ελκυστική, ανάλαφρη και παιχνιδιάρικη διάθεση που την καθιστούν μοναδική.

Η ομάδα του Giraffe, bartenders και σερβιτόροι, απόλυτα εξυπηρετικοί, θα βοηθήσουν και τους πιο αναποφάσιστους να καταλήξουν στο ιδανικό για εκείνους ποτό ή cocktail. Το μενού ποτών περιλαμβάνει πάνω από 130 ετικέτες ποτών και premium spirit σε λογικές τιμές και μια λίστα με δημιουργικές συνταγές cocktail.

Aν είστε λάτρεις του οίνου, μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε λευκό, ερυθρό, prosecco, d'asti και moët chandon, ενώ αν προτιμάτε την μπύρα, στο Giraffe θα βρείτε ποτήρι Carlsberg και μπουκάλι Guinness και Schneider Weisse.

Πίσω από το concept του μπαρ, αλλά και τη συνολική επιμέλειά του βρίσκεται ο Κωνσταντίνος Κώτσος, καταξιωμένος επαγγελματίας στο χώρο των μπαρ και bartender ο ίδιος, ο οποίος σε συνεργασία με τον βραβευμένο bartender του Giraffe Παναγιώτη Αγγέλου επιμελήθηκε και τη λίστα των cocktail.

Εμείς κατά την επίσκεψή μας συναντήσαμε τον δεύτερο, ο οποίος κατάφερε να μας ξετρελάνει με τα εξής: 

Forest Fruit Julep (γλυκόξινο)

Ουίσκι από βόρεια Αμερική, φρέσκα δροσερά φύλλα δυόσμου, κόκκινα φρούτα του δάσους, χυμούς από εσπεριδοειδή και σπιτκό σιρόπι από γλυκά μπαχάρια.

Sweet Candinero (γλυκόξινο)

Κουβανέζικο παλαιωμένο ρούμι, μαρμελάδα λεμονιού, σιρόπι από χριστουγεννιάτικο μπισκότο, φρέσκος χυμός λεμονιού και τριμμένη bitter σοκολάτα.

Tea Time (καλοκαιρινό)

Λονδρέζικο τζιν αρωματισμένο από μαύρο τσάι περγαμόντου, γαλλικό λικέρ σύκου σ’ ένα γευστικό συνδυασμό με μανταρίνι και φρέσκο χυμό λεμονιού.

Giraffe Cartel (δημιουργήθηκε στον ιδιωτικό χώρο – «εργαστήριο» του Giraffe, όπου οι Barmen πειραματίζονται σε γεύσεις)

Τεκίλα αρωματισμένη με δενδρολίβανο, λικέρ από κεράσια μαράσκα, φρέσκος χυμός λεμονιού και μοναστηριακό βοτανικό λικέρ.

Londreza (δροσερό, πικρόξινο)

Λονδρέζικο τζιν, φρέσκος χυμός λεμονιού, κόκκινο βατόμουρο, σπιτικό σιρόπι αρωματισμένο με τζίντζερ και καπνιστή βρώσιμη λεβάντα.

Marine Pleasure (γλυκό κατά βάση, αλλά με πολύπλοκο χαρακτήρα, μιας και εναλλάσσονται οι γεύσεις)

Μαστίχα από τη Χίο σ’ ένα μεσογειακό πάντρεμα με ροδίτικη ρετσίνα, ιταλική γκράπα, φυσικό άρωμα σταφυλιού, σιρόπι μάραθου και θάλασσας. 

Flavor Stormy (φρουτώδες, spicy, γλυκόξινο)

Παλαιωμένα ρούμια από τις θάλασσες της Καραϊβικής, φρέσκος χυμός μοσχολέμονου, πουρές από φρούτα του δάσους και passion fruit, γλυκιά αψάδα από τζίντζερ και αρωματικά bitters.

+++ Η νέα cocktail list της σεζόν θα παρουσιαστεί μέσα στον Μάιο.
+++ Για τους επισκέπτες του Giraffe το parking στην Κλαθμώνος κοστίζει 5 ευρώ.

GiraffeΠραξιτέλους 5, Σύνταγμα / Τηλ. 212 104 9526

Μαρία Πορτοκαλάκη
[email protected]