Neighbour-hook στο κέντρο της Αθήνας - #3

athens
ΠΕΜΠΤΗ, 31 ΜΑΡΤΙΟΥ 2016

Ξεκινήσαμε τη βόλτα μας απομονώνοντας πριν από δύο εβδομάδες την πλατεία Καρύτση και συνεχίσαμε την περιπλάνηση στην ευρύτερη περιοχή μεταφέροντάς σας τα καλόγουστα στέκια της, που ανεβάζουν τον πήχη της αθηναϊκής διασκέδασης ολοένα και ψηλότερα. Πάμε σήμερα να δούμε το 3ο μέρος της τσάρκας μας...

Rehab - Θησέως 16, Τηλ. 210 321 1434

Άνοιξε τις πόρτες του στο κοινό περί τα μέσα Φλεβάρη, δίνοντας μια εξωτική νότα και παράλληλα, μια glamorous πινελιά στη στοά της Θησέως. Στον πολύχρωμο κι εντυπωσιακό χώρο του Rehab, όπου δεσπόζει ένα ενυδρίο πάνω από το μπαρ, μπορείτε να γευθείτε εκλεκτά cocktail από τον Αλέξανδρο Γκικόπουλο και άλλα καθαρά οτά από την ψαγμένη του κάβα.

Key Bar - Πραξιτέλους  37 - Τηλ. 210 323 0380

Έκανε την εμφάνισή του το 2007 και γρήγορα αποτέλεσε hot spot στην περιοχή. Στον κοκκινόμαυρό του χώρο μπορείτε να απολαύσετε εκλεκτό καφέ, σοκολάτα ρόφημα, διάφορες γεύσεις σε τσάι, χυμούς, μπύρες και κρασιά, cocktail με ή χωρίς αλκοόλ, αλλά κι αν πεινάσετε επιλέξτε μια από τις λαχταριστές πίτσες του, bruschetta ή την ποικιλία αλλαντικών και τυριών. Κι όλα αυτά υπό τους ήχους της indie rock, alternative, brit pop , americana και electronica μουσικής σκηνής. Στα decks βρίσκονται μερικοί από τους καλύτερους djs: Baker (κάθε Τετάρτη μόνο με βινύλια), Inhalert, laternative, K. Bolas, Disco Ντίρλα, Nicolas Vlachos, Katerina K. κ.α..

Fabrica De Vino - Εμμ. Μπενάκη 3, Τηλ. 210 321 4148

Το 2011 η Fabrica De Vino ήρθε να δώσει μια νέα πνοή στο κτίριο της Εμ. Μπενάκη και αποτέλεσε το πρώτο (κατά γενική ομολογία) wine-bar της Αθηνάς. Ο χώρος έχει ανακατασκευαστεί από την αρχή θέλοντας να αναδείξει την πατίνα του χρόνου, αλλά ταυτόχρονα να δώσει και μια νέα πρόταση στο κέντρο της Αθήνας. Μια σύγχρονη ματιά στον τρόπο συνάθροισης ανθρώπων, με πολύ μεράκι αλλά και μια ζεστή προσέγγιση αυτού που ζητά ο Αθηναίος και μη, κάτοικος του κέντρου και μη από την "απρόσωπη" πόλη μας. Το ιστορικό κέντρο-γειτονιά, που έχει τόσα να μας δείξει απλά εμείς πρέπει να τα ανακαλύψουμε. Ξεκινά λοιπόν, να σερβίρει αλλά και να πουλάει κρασί, γλυκά κρασιά, αφρώδη κρασιά και champagnes, τσίπουρα και αποστάγματα, καθώς και εκλεκτά μεζεδάκια για την συνοδεία του κρασιού. Παλαιωμένα ελληνικά τυριά και αλλαντικά από όλες τις περιοχές της ελληνικής επικράτειας. 

Στα ατού του καταστήματος είναι το κελάρι του (επισκέψιμο), η ανοιχτή κουζίνα με το αίθριο της από πάνω, αλλά και οι πελώριες βαρέου τύπου σιδερένιες ραφιέρες του μπαρ, για να χωρούν όλες οι ετικέτες κρασιών που φιλοξενούνται, και οι σιδερένιες σκάλες  για να κατεβάζουν τα κρασιά από τα 4,5 μέτρα που φτάνουν τα ράφια. Ο χώρος αυστηρός, βιομηχανικός, με γλυκές πινελιές που θα σας εκπλήξουν. Αν επισκεφθείτε την Fabrica De Vino μην ξεχαστείτε και παραγγείλετε ουίσκι-βότκα-τζιν. Δεν έχουν, μιας και ο "Οίνος Ευφραίνει Καρδιάν Ανθρώπου".

Drunk Sinatra - Θησέως 16, Τηλ. 210 331 3733

Στην είσοδο του Drunk Sinatra σε περιμένει ο νονός του μαγαζιού, Frank Sinatra που αμέσως δίνει το στίγμα για το ρετρό στοιχείο που επικρατεί στο χώρο. Το μαγαζί κατάφερε να αποτελέσει hot spot με συνοπτικές διαδικασίες. Χώρος όπου η vintage αισθητική είναι εμφανής, όχι μόνο στην διακόσμηση, αλλά και στις μουσικές επιλογές.

Sq - Πραξιτέλους 43 & Αγ. Μάρκου, Tηλ. 210 321 0460

Καφές, φαγητό και ποτό σε ένα μοναδικά προσεγμένο, αυθεντικό και παραδοσιακό all - day πολυεπίπεδο χώρο με σύγχρονα και vintage στοιχεία, καθώς και μοντέρνου στιλ κουζίνα. Εκτιμάται το κάπνισμα εκτός του μαγαζιού (υπάρχουν για τους καπνιστές άφθονα τραπεζάκια στον πεζόδρομο), μιας και στην πίστα του Sq επαγγελματίες κι ερασιτέχνες χορευτές επιδίδονται σε φιγούρες και χορό μέχρι τελικής πτώσης.

Οι κάτοικοι της περιοχής και οι μυημένοι στις τσάρκες τα έχουν ήδη ανακαλύψει. Εμείς δίνουμε ένα δικό μας αστεράκι στα παρακάτω αστέρια της ζωής της πρωτεύουσας:

* Einstein - Θησέως 15-17, Tηλ. 698 119 7142
Homy - Θησέως 18, Τηλ. 211 214 5234
* Χοροστάσιον - Σκουλενίου 2, Πλατεία Κλαυθμώνος, Τηλ. 210 331 4330 - 698 405 7172

Μαρία Πορτοκαλάκη
[email protected]

Mπορείτε να διαβάσετε όλα τα «NEIGHBOUR-HOOK» εδώ