Μιλήσαμε με τον «μάγο» του beat making, Poldoore

poldoore Willem Govaerts - Fotografie
ΤΕΤΑΡΤΗ, 06 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2016

Το click@life «ανέκρινε» τον βελγικής καταγωγής dj, Poldoore, λίγο πριν την εμφάνισή του στη σκηνή του Gazarte.

Γεννημένος για να συνδυάζει διαφορετικά πράγματα μεταξύ τους, καθώς μοίραζε τα νεανικά του χρόνια ανάμεσα σε Ηνωμένες Πολιτείες και Βέλγιο, είχε ανοιχτές τις κεραίες του στους διαφορετικούς ήχους που κυκλοφορούσαν στις δύο πλευρές του Ατλαντικού. 'Εμαθε έτσι να συνδυάζει το παλιό με το καινούριο, την jazz με το hip hop και ταυτόχρονα τα δυο τους, με τη soul και τη funk.

Χτίζοντας από πολύ νωρίς με όλα αυτά τα υλικά το δικό του, προσωπικό και χαρακτηριστικό ήχο, δεν άργησε να τραβήξει την προσοχή της Cold Busted, που του πρoσέφερε συμβόλαιο πριν καν ο Poldoore κλείσει τα είκοσί του χρόνια. Ποιος δεν έχει αφεθεί στο ρυθμό των «But I do» και «Ain't no Sunshine»;

Eπιστρέφει στην Αθήνα, για μία εμφάνιση πίσω από τα decks του Gazarte σε ένα πολυαναμενόμενο dj set, αλλά λίγο πριν από αυτό, μιλά στο click@life και δηλώνει πως ανυπομονεί να επιβιβαστεί στο αεροπλάνο και να προσγειωθεί στη χώρα μας, την οποία και λατρεύει. Άλλωστε κατά το παρελθόν έχει ξεσηκώσει τα πλήθη με τα set του στην πρωτεύουσα.

Τελικά, ποιος ήχος σε αντιπροσωπεύει περισσότερο;

Αυτή αποτελεί πάντα μια δύσκολη ερώτηση. Πρόκειται για ένα συνονθύλευμα διαφορετικών ειδών μουσικής. Θα έλεγα πως είναι ένας συνδυασμός μελωδικών, ατμοσφαιρικών, downtempo, hip-hop ρυθμών, με πινελιές jazz ενορχήστρωσης και κάποια soulful στοιχεία. Μου είναι αδύνατο να το προσδιορίσω χρησιμοποιώντας μόνο έναν όρο ή είδος.

Πώς επέλεξες το Poldoore για ψευδώνυμο; Τι σημαίνει και πώς προέκυψε;

Πρόκειται για μια αρκετά τυχαία συγκυρία: όταν δημιούργησα το πρώτο μου beat, το προσέθεσα στο "iTunes library" χωρίς να έχω σκεφθεί ακόμα κάποιο καλλιτεχνικό όνομα. Αράζαμε λοιπόν μια μέρα με ένα φίλο στο σπίτι που ζούσα με τους γονείς μου και ξαφνικά το μάτι του έπεσε σε ένα βιβλίο που είχε ακουμπήσει στο τραπέζι ο πατέρας μου. Τότε λοιπόν, του ήρθε η έμπνευση να γράψει το όνομα του συγγραφέα φωνητικά (όπως το άκουγε προφέροντάς το). Εμένα μου άρεσε, έγινε το nickname μου και δεν το άλλαξα ποτέ.

Πρόσφατα κυκλοφόρησε το νέο σου άλμπουμ. Μίλησέ μας γι αυτό.

Yeap! To "The Day After" κυκλοφόρησε από την Cold Busted, ένα label με βάση του το Λος Άντζελες και αποτελεί συνέχεια του πρότερου "The Day Off". Σε αντίθεση με αυτό το άλμπουμ, το "The Day After" διαθέτει άφθονη live ενορχήστρωση και περισσότερα φωνητικά. Είμαι ευγνώμων, καθώς είχα την ευκαιρία να συνεργαστώ με κάποιους πολύ ταλαντούχους μουσικούς. Σημαίνει πολλά για εμένα αυτή η δουλειά.

Ποιο ταξίδι από όσα έχεις κάνει, είτε για επαγγελματικούς λόγους είτε για διασκέδαση, ξεχωρίζεις και θα ήθελες να επαναλάβεις;

Είναι δύσκολο να διαλέξω ένα, διότι κάθε πόλη ή χώρα έχει τη δική της ξεχωριστή αύρα. Μπορώ όμως να πω με σιγουριά πως η Ελλάδα αποτελεί έναν από τους αγαπημένους μου προορισμούς. To κλίμα κι ο καιρός είναι υπέροχα, το φαγητό γευστικότατο, οι χώροι εκδηλώσεων εκπληκτικοί και το κοινό της Ελλάδας απίστευτο. 

Τι να περιμένουμε από την εμφάνισή σου στο Gazarte;

Πραγματοποιώ την περιοδεία μου με ένα πολύ καλό μου φίλο που θα με συνοδεύει στη σκηνή με ένα σαξόφωνο κι ένα EWI (ηλεκτρονικό πνευστό). Μας πήρε αρκετό χρόνο να δημιουργήσουμε μια όμορφη λίστα, με πρωταγωνιστές κομμάτια τόσο από το νέο μου άλμπουμ, όσο και από προηγούμενα. Το show θα αποτελεί μια μίξη ατμοσφαιρικών και dance επιλογών. Περιμένω να συναντήσω όλο το αθηναϊκό κοινό! Μη διστάσει κάποιος να μου μιλήσει μετά το show! 

Τι μήνυμα θες να στείλεις σε όλους;

Peace!

Ακολουθήστε τον «Poldoore» σε FacebookInstagram, Soundcloud και Twitter.

Mαρία Πορτοκαλάκη
[email protected]