Ένα καινούριο μουσικό πείραμα γεννιέται στη γειτονιά της Στέγης

stegi
ΔΕΥΤΕΡΑ, 11 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2016

Με ξεχωριστό ρυθμό από το μουσικό σύνολο "ARTéfacts", την ομάδα παραστατικών τεχνών "Όχι Παίζουμε" και αληθινά βιώματα.

Η "Μουσική για το Νέο Κόσμο" είναι ένα νέο πρότζεκτ της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση, με τη συνεργασία της ομάδας «Όχι Παίζουμε», που συνεισφέρει τον πλούτο του περιεχομένου και των εμπειριών που γεννήθηκαν από το Dourgouti Island Hotel, καθώς και του συνόλου νέας μουσικής ARTéfacts. Το κίνητρο είναι η δημιουργία νέας μουσικής, που έχει ως αφετηρία ένα συγκεκριμένο κοινωνικό πλαίσιο.

Η συναυλία της 13ης Απριλίου 2016 είναι ο πρώτος σταθμός αυτού του ταξιδιού, με μια παρουσίαση διαφορετική από τις άλλες. Χρησιμοποιώντας λίγα από τα υλικά μιας παράστασης «υπό κατασκευή», δημιουργείται ένα teaser του ολοκληρωμένου πρότζεκτ, σε ύφος ατμοσφαιρικού ντοκιμαντέρ, όπου οι παρουσιαστές-ομιλητές μπλέκονται με τη μουσική και τις εικόνες, δίνοντας μια πρώτη γεύση από το ολοκληρωμένο πρότζεκτ που θα ακολουθήσει, με μια σειρά από συναυλίες, in situ περφόρμανς και παραγωγές ντοκιμαντέρ, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν σε ένα χρονικό ορίζοντα δύο ετών.

Σε αυτό το πρότζεκτ εκλαμβάνουν την ίδια τη γειτονιά, αλλά συγχρόνως και το περιεχόμενο που έχει ήδη αναπτυχθεί στις δράσεις του Dourgouti Island Hotel, ως «λιμπρέτα» που μπορούν να λειτουργήσουν ως σημείο εκκίνησης και θεματική για τη δημιουργία νέων συνθέσεων.

Ο σκοπός δεν είναι να υποκινήσουν τη δημιουργία αφηγηματικών έργων ή τον προγραμματισμό μουσικής, με την παραδοσιακή έννοια του όρου, αλλά να δώσουν το ερέθισμα για μουσική σκέψη πάνω στις διαδικασίες της διαμεσολάβησης που εμπεριέχει η μετάβαση από μια φυσική, αστική πραγματικότητα και ιστορία στην παραγωγή ενόργανης μουσικής.

Θα ακουστούν έργα που έχουν ιδιαίτερη σημασία για την ελληνική και διεθνή σκηνή, των Δημήτρη Ανδρικόπουλου, Παναγιώτη Κόκορα, Γιάννη Κυριακίδη, Νικόλα Τζώρτζη, Luca Francesconi και Frederic Rzewski.

13 Απριλίου 2016, Μικρή Σκηνή, 21:00

Info
Στέγη Ιδρύματος Ωνάση
Συγγρού 107
Πληροφορίες – κρατήσεις: 210 900 5 800