Neighbour-hook στα café & εστιατόρια των Μουσείων της πρωτεύουσας

citylife
ΠΕΜΠΤΗ, 14 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2016

Αυτή την εβδομάδα περιπλανηθήκαμε σε μερικά από τα πιο όμορφα μουσεία της πρωτεύουσας και σας μεταφέρουμε τους αίθριους και μη χώρους τους, που ενδείκνυνται για καφέ ή φαγητό, ασχέτως αν αποφασίσετε να επισκεφθείτε τα εκθέματά τους ή όχι.

Café Μουσείου Μπενάκη

Στο κεντρικό κτήριο και στο κτήριο της οδού Πειραιώς λειτουργούν καφέ-εστιατόρια, τα οποία παραμένουν ανοικτά κατά τις ώρες επίσκεψης των αντίστοιχων εκθεσιακών χώρων. Το κυλικείο του κεντρικού κτηρίου λειτουργεί στον δεύτερο όροφο και εκτείνεται στην ταράτσα του νεοκλασικού οικοδομήματος, με θέα στην Ακρόπολη, το Λυκαβηττό και τον Εθνικό Κήπο. Κάθε Πέμπτη, που το Μουσείο είναι ανοικτό μέχρι τα μεσάνυχτα, προσφέρει την ευκαιρία ενός ατμοσφαιρικού δείπνου.

Στον πιο παλιό άξονα της Αθήνας που τη συνδέει με τον Πειραιά, στον αριθμό 138, το κτήριο της οδού Πειραιώς, φιλοξενεί στο ισόγειο, ένα μοντέρνο και συνάμα λιτό καφέ-εστιατόριο με ενδιαφέρουσες γαστρονομικές προτάσεις. Ο χώρος του έχει πρόσβαση στο εσωτερικό εντυπωσιακό αίθριο, ενώ συγχρόνως προσφέρει οπτική επαφή με την κίνηση και τους ρυθμούς της σύγχρονης πόλης.

Café – εστιατόριο του Μουσείου της Ακρόπολης

Στο ισόγειο του μουσείου λειτουργεί καφέ που το γυάλινο δάπεδό του επιτρέπει τη θέαση στην αρχαιολογική ανασκαφή. Εκεί μπορείτε να απολαύσετε ένα ζεστό ή κρύο ρόφημα και να το συνοδεύσετε με σοκολατόπιτα με παγωτό βανίλια, τάρτα λεμόνι, κ.ά. Για ένα ελαφρύ γεύμα μπορείτε να επιλέξετε ένα κουλουράκι Θεσσαλονίκης με γραβιέρα Κρήτης, μία από τις σαλάτες ή κάτι ζεστό, όπως την παραδοσιακή πίτα ή την σούπα ημέρας.

Στον δεύτερο όροφο λειτουργεί εστιατόριο με εξώστη 700 τ.μ και πανοραμική θέα στην Ακρόπολη και τους άλλους ιστορικούς λόφους της Αθήνας. Εκεί θα βρείτε μια ποικιλία από ζεστά πιάτα βασισμένα σε παραδοσιακές συνταγές που ανανεώνονται εποχικά. Το μενού συμπληρώνει ένα επιλεγμένο πιάτο ημέρας εμπνευσμένο από τοπικές συνταγές που καλύπτουν όλα τα γεωγραφικά διαμερίσματα της χώρας.

Κάθε Παρασκευή, το εστιατόριο στο δεύτερο όροφο του Μουσείου λειτουργεί έως τις 12 τα μεσάνυχτα, με ένα ξεχωριστό μενού βασισμένο σε κλασικές και παραδοσιακές συνταγές, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση σε τοπικά προϊόντα ονομασίας προέλευσης (ΠΟΠ) μέσα από την πλούσια ποικιλία που προσφέρει ο τόπος μας.

Café Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου

Ένα σύγχρονο cafe σε λιτές γραμμές συναντά τη μυρωδιά της λεβάντας και της λεμονιάς και τους αρχαίους θησαυρούς του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου στην πιο ήσυχη γωνιά της πόλης. Στον κατάφυτο αίθριο κήπο μέσα στο κτίριο του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου, περιστοιχισμένο από αγάλματα και ψηφιδωτά, το café προσφέρει μια ιδανική γωνιά χαλάρωσης για τον επισκέπτη.

Museum Café–Restaurant του Μουσείου Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας

Το Museum Café–Restaurant του Μουσείου Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας αποτελεί πλέον έναν αγαπημένο all day προορισμό των βορείων προαστίων. Από νωρίς το πρωί έως αργά το βράδυ, στο φιλόξενο χώρο του, σας περιμένουν ποιοτικές γευστικές προτάσεις για κάθε ώρα της ημέρας. 

Ξεκινήστε δυναμικά το πρωινό σας με ένα πλούσιο breakfast, χαλαρώστε απολαμβάνοντας εκλεκτές ποικιλίες καφέ, επιλέξτε μέσα από ξεχωριστές ιδέες για brunch. Για το γεύμα ή το δείπνο σας, στο Museum Café–Restaurant απολαμβάνετε την εμπνευσμένη κουζίνα υψηλών προδιαγραφών του Chef, Jean Louis Capsalas και τα συναρπαστικά γλυκά του ταλαντούχου Chef Pâtissier, Διονύση Αλέρτα.

Ξεφυλλίστε το menu του Museum Café–Restaurant και ανακαλύψτε αυθεντικές γευστικές προτάσεις που θα σας ενθουσιάσουν, ξεχωριστά ροφήματα, μοναδικά cocktails και κορυφαίες ετικέτες σε κρασιά, αποστάγματα & οινοπνευματώδη.

Αναψυκτήριο Νομισματικού μουσείου

Το Aναψυκτήριο λειτουργεί στον κήπο του Ιλίου Μελάθρου, μια μικρή πράσινη όαση στο κέντρο της Αθήνας. Ο κήπος, με έκταση 800 m2, περιλαμβάνει πολλά είδη φυτών της ελληνικής χλωρίδας και κοσμείται με αντίγραφα αρχαίων ελληνικών αγαλμάτων. 

Οι επισκέπτες του μουσείου, αλλά και όσοι συχνάζουν στην περιοχή, μπορούν να κάνουν ένα ευχάριστο διάλειμμα για καφέ ή ελαφρύ γεύμα σε ένα ήρεμο και δροσερό περιβάλλον. Eπιπλέον, ο χώρος μπορεί να φιλοξενήσει ειδικές εκδηλώσεις μετά από συνεννόηση με τη διεύθυνση του Aναψυκτηρίου και το τμήμα Δημοσίων Σχέσεών του.

Cycladic Café του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης

Φως και γεύσεις από Κυκλάδες φέρνει στην καρδιά της Αθήνας το νέο Cycladic Café του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης. Ένα μοναδικό σημείο συνάντησης  του πολιτισμού με τους καθημερινούς ρυθμούς της πόλης, που συνδυάζει τις λιτές κυκλαδικές γραμμές με αυθεντικές κυκλαδικές γεύσεις. Για πρωινό, brunch, café ή μεσημεριανό.

Κατά την είσοδο στο Café, φως και βλάστηση ξαφνιάζουν απρόσμενα το βλέμμα προσφέροντας την αίσθηση ενός κήπου μέσα στην πόλη.  Το υποβλητικό αέρινο στέγαστρο-γλυπτό του Στέλιου Κόη, σήμα κατατεθέν του νέου Cycladic Café,  δημιουργεί διακριτικές φωτοσκιάσεις ενώ το φυσικό φως που διαχέεται στο χώρο συμπληρώνει φωτισμός με την υπογραφή της Ελευθερίας Ντεκώ. Κύρια χαρακτηριστικά του χώρου είναι η λιτότητα, η αφαίρεση, το μέτρο και η αρμονία.  Παράλληλοι μαρμάρινοι πάγκοι συνδυάζονται με  φυτά που φτάνουν μέχρι την οροφή του αιθρίου.

Μαρία Πορτοκαλάκη
[email protected]

Mπορείτε να διαβάσετε όλα τα «NEIGHBOUR-HOOK» εδώ