Neighbour-hook στις ειδυλλιακές ταράτσες των Αθηνών

citylife
ΠΕΜΠΤΗ, 18 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2018

Μιας και ο καιρός άνοιξε για τα καλά, γύρω μας μύρισε άνοιξη, πλησιάζει η Ροζ Πανσέληνος και βρισκόμαστε σε αναμονή για τα πρώτα πεφταστέρια, το click@life κάνει οδοιπορικό στις καλύτερες ταράτσες της πρωτεύουσας.

Οι επιλογές που προσφέρονται στην πρωτεύουσα είναι αρκετές. Το click@life διάλεξε τις καλύτερες και σας τις παρουσιάζει. Όσο ο καιρός μάλιστα καλοκαιριάζει η επιλογή τους θα είναι μονόδρομος. Ας ανέβουμε ψηλά...

Galaxy Restaurant & Bar - Βασιλίσσης Σοφίας 46, Τηλ. 210 728 1402

Η απόλυτη θέα που προσφέρει, μας κάνει εύκολα να καταλάβουμε πώς κέρδισε μια θέση στην κορυφαία δεκάδα των rooftop bar του κόσμου, ενώ οι γεύσεις του που μπλέκουν το παραδοσιακό με το σύγχρονο, δεν γίνεται να αφήσουν εύκολα λάτρη του φαγητού ασυγκίνητο. Στον 13ο όροφο του ξενοδοχείου Hilton θα διαπιστώσετε και μόνοι σας το λόγο που το Galaxy bar έχει ψηφιστεί ανάμεσα στα 10 καλύτερα roof top bars του κόσμου από το περιοδικό Premier Traveler. Δείτε πώς η πανσέληνος φωτίζει με μοναδικό τρόπο τη θέα που εκτείνεται από τον Λυκαβηττό και την Ακρόπολη, μέχρι τον Υμηττό και τη θάλασσα του Πειραιά.

Τhea Terrace Bar - Απόλλωνος 21, Τηλ. 210 323 4357

To Thea Terrace Bar, στην ταράτσα του ξενοδοχείου Central, προσφέρει τη συναρπαστική θέα της Ακρόπολης, με τον επισκέπτη να στέκεται «σε απόσταση αναπνοής» από τον ιερό βράχο και το γραφικό ιστορικό κέντρο της Αθήνας. Απολαύστε το ποτό ή το cocktail σας και αφήστε τη ματιά σας να χαλαρώσει θαυμάζοντας ένα από τα σημαντικότερα αρχιτεκτονικά δημιουργήματα παγκοσμίως. 

Bios ταράτσα - Πειραιώς 84, Τηλ. 210 3425 335

Aπολαύστε στην ταράτσα του Bios, (αρχής γενομένης από το βράδυ της Παρασκευής, 22/4), το φυσικό, φωτεινό υπερθέαμα του φεγγαριού πάνω από την Ακρόπολη, χαλαρώνοντας στις σεζ λονγκ, με δροσερά κοκτέιλ και ωραία μουσική.

A for Athens Cocktail Bar - Μιαούλη 2-4, Τηλ. 210 324 4244

Στον τελευταίο όροφό του, η αστική βεράντα με την πιο εκπληκτική θέα στην Ακρόπολη, την Πλάκα και την πλατεία Μοναστηρακίου, αποτελεί ένα ακόμα ιδανικό μέρος για να απολαύσετε το πρωινό σας το πρωί ή εκλεκτά κοκτέιλ το βράδυ. Με minimal σχεδιασμό, ώστε να ενισχύει την οπτική σας και ένα μενού που δημιουργήθηκε με ιδιαίτερη φροντίδα, με έμφαση στα τοπικά και υγιεινά συστατικά.

Clap the restaurant στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης - Πειραιώς 206, Tηλ. 210 341 1908

Το ίδρυμα καταρτίζει ένα φιλόδοξο πρόγραμμα δραστηριοτήτων αντάξιο της εμπειρίας και του καλλιτεχνικού διαμετρήματος του ιδρυτή του, Μιχάλη Κακογιάννη, εγκαινιάζοντας συνεργασίες με γνωστά ιδρύματα και πολιτιστικούς φορείς της χώρας και του εξωτερικού, σχεδιάζοντας και υλοποιώντας έγκυρα εκπαιδευτικά προγράμματα, σεμινάρια, workshops και εισάγοντας νέους θεσμούς που υποστηρίζουν τις νέες και τους νέους δημιουργούς.

Πέρα από αυτά όμως, στον 3ο όροφο του κτιρίου του στεγάζει έναν πολύ ιδιαίτερο και καλαίσθητο χώρο, ιδανικό για γεύμα, ποτό ή κρασί. Τι γεύση είχε η περίφημη μακαρονάδα στον «Νονό»; Πώς έτρωγε το burger της η Aretha Franklin; Και ποιο ήταν το αγαπημένο γλυκό του Jack Kerouac; Αυτά και άλλα πολλά πιάτα, εμπνευσμένα από τον χώρο του κινηματογράφου και των τεχνών είναι τα πιάτα του εστιατορίου, Clap the Restaurant.

Στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, αναπαράγονται με ξεχωριστό τρόπο αγαπημένες γεύσεις καλλιτεχνών, αλλά και πιάτα που έχουν παρελάσει από σημαντικές ταινίες, σε μια comfort και μοναδική εκδοχή. Το νέο concept Clap The Restaurant αποτελεί το τελευταίο δημιούργημα του Χρήστου Σοκόλη, ο οποίος με αφορμή το ίδιο το ίδρυμα, στήνει ένα θεματικό γαστρονομικό εστιατόριο, με μοναδικό στόχο την απόλαυση. Το Clap λειτουργεί καθημερινά από τις 13.00 έως τη 01.00, ενώ Σάββατο και Κυριακή είναι ανοιχτό από τις 10.00 για brunch, ενώ η κουζίνα κλείνει στις 02.00.

Μετά το Πάσχα μάλιστα, στον κύριο χώρο του εστιατορίου, ο οποίος γίνεται ενιαίος με το μπαλκόνι που βλέπει στην Ακρόπολη, θα παρουσιαστεί ένα σπέσιαλ καλοκαιρινό μενού, σε συνέχεια πάντα του concept με πιάτα των διάσημων. Το μενού θα ονομαστεί carpaccio & tartare, όπου με πολύ ποιοτικές πρώτες ύλες θα υπάρχουν μικρά πιάτα από carpaccio κολοκυθιού και μοσχαριού έως tartare και sashimi ψαριών, που θα συνδυάζονται με πολλά διαφορετικά κρασιά σε ποτήρι, αλλά και μεσογειακά κοκτέιλ, σε πολύ value for money προσέγγιση. 

360 Cocktail bar - Ηφαίστου 2, Τηλ. 210 321 0006  

facebook/ Photo by Alkis Moraitis Photography

Η κατάφυτη ταράτσα του με το προσεγμένο βιομηχανικό design αποτελούν μια αστική όαση στην οποία πάντα θα επιστρέφεις για να απολαύσεις τη δημιουργική, ελληνική κουζίνα, καθώς και τα δροσερά κι ευφάνταστα cocktails που προσφέρει. Αφεθείτε στα χέρια του έμπειρου προσωπικού του 360 κι απολαύστε τη φεγγαράδα, υπό τους ήχους της soul, jazz και swing μουσικής, σε ένα φιλόξενο και παρεΐστικο περιβάλλον.

Skyfall - Μάρκου Μουσούρου 1, Τηλ. 210 921 0098

Cocktail & food bar το οποίο μοιάζει με καλά κρυμμένο μυστικό και που διαδίδεται από στόμα σε στόμα. Η πανέμορφη βεράντα του με απέραντη θέα στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας θα σας ξαφνιάσει ευχάριστα. O Παρθενώνας, όπως και ο Λυκαβηττός, απλώνονται επιβλητικοί μπροστά στα μάτια σας και σας µεταφέρουν σε μια άλλη εποχή. Ιδανικό σκηνικό, ενώ εσείς απολαμβάνετε τα signature cocktails, αλλά και την πολύ καλά ενημερωμένη κάβα. H τρίτη σεζόν στη βεράντα και την ταράτσα του Skyfall θα είναι ακόμα πιο χρωματιστή, εντυπωσιακή και μαγευτική. Ετοιμαστείτε να ταξιδέψετε με τις νέες γαστρονομικές απολαύσεις και την ανανεωμένη ομάδα του.

Grande Bretagne Roof GardenΠλατεία Συντάγματος, 210 333 0766

Στο εσωτερικό μπαρ του εστιατορίου μπορείτε να απολαύσετε τη μοναδική θέα της Ακρόπολης μαζί με ένα από τα 50 cocktail που περιλαμβάνει η λίστα και να παρακολουθήσετε όλα τα στάδια παρασκευής του από τους επαγγελματίες bartender. Πριν από ένα ρομαντικό δείπνο ή για τη βραδινή σας έξοδο, απολαύστε ένα από τα aperitivo και αφεθείτε στη μαγευτική ατμόσφαιρα του roof της Μεγάλης Βρετανίας, απολαμβάνοντας τη θέα της φωτισμένης πόλης κάτω από το ολόγιομο φεγγάρι. 

Στο εξωτερικό open-air μπαρ η μαγευτική θέα προς τον επιβλητικό λόφο του Λυκαβηττού και η Αθήνα από ψηλά κλέβουν την παράσταση, ενώ η χαλαρωτική ατμόσφαιρα το μετατρέπει σε ένα από τα απόλυτα place-to-be. Το νέο open-air μπαρ σάς περιμένει για να δοκιμάσετε ποτά από την επίλεκτη ομάδα των  bartenders που έχουν εκπαιδευτεί ώστε να δημιουργούν αυθεντικές εμπειρίες, ταιριαστές με τις γευστικές προτιμήσεις σας. 

Terraza club - Τριπτολέμου 31, Tηλ. 695 999 5752

H house μουσική και μερικοί από τους καλύτερους djs θα βρουν και πάλι "στέγη" φέτος το καλοκαίρι. Στην καρδιά της περιοχής του Γκαζιού, η ομάδα Playground από τις 6 Μαΐου θα μας υποδέχεται στο Terraza. 

Σας προτείνουμε επίσης, το φιλόξενο «White Noise», το «Telescope», που επιτρέπει την πανοραμική θέα στην περιοχή του Χαϊδαρίου, το roof garden των «Echoes» στο Νέο Ηράκλειο ή του «Old Dog» στη Νέα Φιλαδέλφεια, αλλά και το «Συν Αθηνά» στην Ηρακλειδών. 

Μαρία Πορτοκαλάκη
[email protected]

Mπορείτε να διαβάσετε όλα τα «NEIGHBOUR-HOOK» εδώ