Neighbour-hook στα bar του κέντρου μετά την Ανάσταση

pasxa-anastasi-athina
ΠΕΜΠΤΗ, 28 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2016

Είστε έτοιμοι για μια καλή μπαρότσαρκα στο κέντρο της Αθήνας μετά την Ανάσταση;

Το Μεγάλο Σάββατο, αμέσως μετά την Ανάσταση, έχετε αρκετούς λόγους για να κάψετε επιπλέον θερμίδες σε κάποιο από τα dancefloor της πρωτεύουσας ή απλά να βγείτε για να απολαύσετε το ποτό σας, σε κάποιο από τα μπαρ του κέντρου της.

Εάν λοιπόν, αποφασίσετε να γιορτάσετε την Ανάσταση σε κάποια από τις ωραιότερες εκκλησίες του κέντρου, όπως είναι η Μητρόπολη, το Μετόχι του Παναγίου Τάφου στα Αναφιώτικα, ο Άγιος Γεώργιος στον Λυκαβηττό, ο Άγιος Διονύσιος Αρεοπαγίτης Κολωνακίου, η Αγία Ειρήνη, ο Άγιος Γεώργιος στην Καρύτση, η Εκκλησία της Παναγίας Καπνικαρέας, η Αγία Αικατερίνη στην Πλάκα ή την Αιόλου και η Αγία Μαρίνα στο Θησείο ή ο Άγιος Δημήτριος Λουμπαρδιάρης, σας προτρέπουμε αμέσως μετά να κατευθυνθείτε προς κάποιο από τα στέκια του κέντρου.

Τιμώντας το Μεγάλο Σάββατο των παιδικών μας χρόνων στην Αθήνα, η οικογένεια του «Black Duck» θα ανάψει τις λαμπάδες της, θα δώσει το «φιλί της αγάπης» στον Άη Γιώργη τον Καρύτση και θα τσουγκρίσει τα κόκκινα αυγά. Αν δώσετε κι εσείς το παρών στο Black Duck, θα φάτε παραδοσιακή μαγειρίτσα, αρνάκι με πατατούλες στον φούρνο και γλυκές λιχουδιές, ενώ θα πιείτε και λίγο παραπάνω. 

Κάπου εκεί, γύρω από την πλατεία Καρύτση και καθώς εξαπλώνεστε, θα ανακαλύψετε κι άλλους θησαυρούς που έχουμε αναφέρει διεξοδικά σε προηγούμενα αφιερώματα στο κέντρο (#1, #2 και #3). Στην περιοχή του Κολωνακίου ενδείκνυνται τα Mayor, το Rock 'n' Roll και το Dybbuk, ενώ για όσους προτιμούν ακούσματα ελληνικά, το Bogart και το Κουζουλό είναι ό,τι πρέπει. 

Πολλές είναι και οι επιλογές που έχετε αν απομακρυνθείτε λιγάκι και κατευθυνθείτε προς Βοτανικό, Πετράλωνα, Καλλιθέα ή Κουκάκι. Kαι φυσικά, μην ξεχνάμε τις ειδυλλιακές ταράτσες των Αθηνών.

Για όσους από εσάς έχουν πιο άγριες διαθέσεις...

The Death & Resurrection Show σημαίνει πως το βράδυ της Ανάστασης, από τη 01.00 και μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες, οι Γιάννης Μαντωνανάκης, Φραντζέσκα Σκαλίδη και Σταμάτης Γρίσπος θα βρίσκονται στα decks του Death Disco για ένα Special Best-Of Set με τα γνωστότερα Cold/Dark/New Wave, EBM, Gothic, Post Punk, Indie & Minimal τραγούδια των τελευταίων δεκαετιών σε ένα πάρτι που…και νεκρούς ανασταίνει!

Η Blank, μια από τις πιο ανερχόμενες διαδικτυακές κοινότητες στο χώρο της ηλεκτρονικής μουσικής, γιορτάζει δύο χρόνια παρουσίας στον χώρο και υποδέχεται στο Steam Athens, τον Ιταλό resident dj του Tresor Berlin και ιδρυτή της Natch Records, Synthek, σε ένα event “μύηση” στην underground techno μουσική, αμέσως μετά την Ανάσταση.

Αναστάσιμη λειτουργία στα decks, κατακόκκινα αυγά στην μπάρα και θεία ποτά, από τη 01.00 ξημέρωμα Κυριακής του Πάσχα στο The Oldies. Οι πόρτες του θα ανοίξουν διάπλατα και σας προσκαλούν να ολοκληρώσετε μαζί την εβδομάδα των Παθών.

Στα decks του Skullbar Athens θα βρεθούν «After Hours...» για τελευταία φορά της σεζόν οι djs Steph και Nicolas Dales, να μας ξεσηκώσουν με τις Deep Electronique μουσικές επιλογές τους, μιας και από την ερχόμενη εβδομάδα θα τους απολαμβάνουμε στο Bolivar.

Να έχετε μια όμορφη Ανάσταση και Καλό Πάσχα!

Μαρία Πορτοκαλάκη
[email protected]

Mπορείτε να διαβάσετε όλα τα «NEIGHBOUR-HOOK» εδώ