Αναβλήθηκε η εμφάνιση των Σtella και Larry Gus στο Gagarin. Περιμένουμε νέα ημερομηνία!

stella-lary-gus
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 06 ΜΑΙΟΥ 2016

Το προγραμματισμένο για τις 7 Μαΐου live αναβάλλεται μέχρι νεοτέρας λόγω της γενικής απεργίας των ΜΜΜ που θα καταστήσουν δυσχερή τη μετακίνηση του κοινού.

Η Σtella, κατά κόσμον Στέλλα Χρονοπούλου, είναι το κορίτσι, που, σχεδόν μόνο του, έβαλε ξανά στη ζωή μας την καλή αγγλόφωνη ποπ, που όμως φτιάχνεται στην Ελλάδα. Τραγουδίστρια, συνθέτης και μουσικός, με επιρροές από Michael Jackson Annie Lennox και μελαγχολική synth pop των 80s μέχρι ροκ και disco, με φωνητικά κοριτσίστικα και γυναικεία ταυτόχρονα, η Σtella κυκλοφόρησε το πρώτο της άλμπουμ μόλις πέρυσι, και οι κριτικές ήταν ενθουσιώδεις. Ο δίσκος, με τίτλο το όνομά της, ήταν ένας ιδανικός συνδυασμός χαριτωμένων electro-pop ρυθμών, κολλητικών ρεφρέν και σέξι rhythm section, ενώ έκανε τη χαρακτηριστική φωνή της αναγνωρίσιμη – όσο για το Picking Words, τραγουδήθηκε και από ανθρώπους που δεν ήταν, μέχρι χθες, μυημένοι στην αθηναϊκή indie σκηνή ή μεγάλοι fans του αγγλικού στίχου: ένα μεγάλο χιτ, με επιτυχία ανάλογη με εκείνη τραγουδιών που κυκλοφορούσαν τις χρυσές εποχές της ελληνικής ποπ. ‘Εναν χρόνο μετά, και με το ντεμπούτο άλμπουμ της να χορεύεται ακόμα, κυκλοφορεί το Works for You, single-προπομπό του πολυαναμενόμενου δεύτερου άλμπουμ.

Δεν είναι δίκαιο για τον Larry Gus να αναφέρεται κανείς σε αυτόν με τον όρο “ελληνική αγγλόφωνη σκηνή”, γιατί o Παναγιώτης Μελίδης κυκλοφορεί τα άλμπουμς του στο κορυφαίο δισκογραφικό label των 00s, DFA – εταιρεία του James Murphy (LCD Soundsystem) που στο roster της περιλαμβάνονται ονόματα όπως Hot Chip και The Rapture. Ο ξένος τύπος χαρακτηρίζει τη μουσική του, εκτός από ηλεκτρονική, avant pop, bedroom pop, dance music that makes you think – η δυσκολία να τον κατατάξει κανείς κάπου είναι χαρακτηριστική, αλλά αυτό είναι που κάνει τόσο γοητευτική την περίπτωσή του. Ο ίδιος, πάντως, μιλά για ρυθμική τραγουδοποιΐα, ενώ, στην πραγματικότητα, ίσως είναι καλύτερα να αφήσουμε τα minimal αισθητικής κομμάτια του, με τα samples, τους μυστήριους στίχους (σπανιότερα, και ελληνικούς) και τα φρενήρη κρουστά να μιλήσουν για αυτόν. O τελευταίος δίσκος του Larry Gus είναι το I need new eyes, ένα άλμπουμ που έγραψε επειδή “χρειζόταν να δει τη ζωή αλλιώς” και κατέληξε να αλλάζει κάπως τον τρόπο που βλέπει τη χορευτική μουσική η ανεξάρτητη ελληνική σκηνή.

Tonje Thilesen
Info

Gagarin 205 Live Music Space
Λιοσιών 205, Αθήνα
2114112500