Τα live του Floral μυρίζουν καλοκαίρι

floral www.floralcafe.gr
ΠΕΜΠΤΗ, 05 ΜΑΙΟΥ 2016

Το Floral σάς περιμένει μετά το Πάσχα, με δυνατά και ξεσηκωτικά live, ανεβάζοντας τη διάθεση για το καλοκαίρι που έρχεται.

Παρασκευή 6/5: She Tames Chaos + Robert Sin & the Huckleberries Live

H Evi Hassapides Watson (No Man's Land/Echo Tattoo), δεν χρειάζεται συστάσεις. Για όσους την γνωρίζουν ήταν και είναι η Φωνή. Η γυναίκα που εκτόξευσε το ταβάνι στον αέρα, επιστρέφει. Στις 6 Μαΐου η Εύη  Χασαπίδου ερμηνεύει συγκλονιστικά το εσωτερικό της ταξίδι περιπλανώμενη στη σκοτεινή, γεμάτη ένταση ατμόσφαιρα του Χάους: Vintage Overtones, Progressive Undertones, Smudged Soul, Fundamental Heavy, Disturbed Psychedelia, Dream Rock, Modulated Folk, Intellectual Pop.

Η αισθαντική πολυρυθμική Jazz προσέγγιση από τον αυτοσχεδιαστή Διονύση Στεφανόπουλο (Stained Veil, Yell-o-Yell, Blues Gang, κ.α.) οι ευρηματικές κιθάρες του Alfonso Μιγδάνη  (Blueberry Jam, Seven Sum κ.α.) στις οποίες το funk συναντάει τους Durutti Column, το Big Muff στις χαοτικές Spaced-Out κιθάρες του Robert Sin, οι Steady μπασογραμμές του Nicκ Gardener, τα  θορυβώδη κιθαριστικά Feedbacks της Εύης και τα Melotron του Theo, τα χώνουν κανονικά στα νέα και παλαιότερα κομμάτια της μπάντας που κοντράρονται μεταξύ τους συνθετικά και εκτελεστικά, εγκατεστημένα ήδη στο Penthouse.

Πρώτοι βγαίνουν οι Hucks. Με τρία από τα μέλη τους κοινά με τους Chaos, οι Huckleberries αεροβατούν ανάμεσα στην Americana, την Country και το Rock με χαρισματικές μεταλλάξεις των ακουσμάτων τους: Bob Dylan, Led Zeppelin, Nick Cave, Neil Young, Ryan Adams, Jason Molina, Richmond Fontaine κ.α. Με leader τον αινιγματικό Robert Sin, το Στέλιο Χαμπίπη στην κιθάρα και τον Δημήτρη Μπουρούσα στα τύμπανα - που γνωρίζετε από τους Libido Blume, τον ΘΕΙΟ Theo στo "Hammond" του Nord και την Εύη στο μπάσο και τα φωνητικά, οι Huckleberies ψάχνουν τη λύτρωση μέσα στην ουτοπία του Αμερικάνικου ονείρου. Το πρώτο άλμπουμ των Hucks κυκλοφορεί από την G.O.D Records και θα διατίθεται από το συγκρότημα στο Floral.

Στις 22:00 | Είσοδος 5 ευρώ

Σάββατο 7/5:  Πέννυ Μπαλτατζή «Στον Τροπικό του Χορού» - Μαζί της  οι Σταρς του Παναμά 

Υπογράφει στίχους, μουσική και καταφτάνει με τα τραγούδια της ολοκαίνουργια και αστραφτερή. Χωρίς να “λείψουν” απ' τη λίστα το “Εξωτικό Χαρμάνι”, “Η Δεκάρα”, “Το Γυφτάκι”, αλλά και με ολόφρεσκα κομμάτια που θα τα βάλετε στην καρδιά σας χωρίς δεύτερη σκέψη, γιατί παίρνει τις σκέψεις μακριά, σε κάνει να ξεχνάς την καθημερινότητα και η ίδια κάνει την ανατροπή για τον εαυτό της και ξανασυστήνεται με όρεξη για μια νέα εποχή στην καριέρα της.

Όποια κι αν είναι τα γούστα σας σίγουρα θα περάσετε υπέροχα. Ήχοι Καραΐβικής που παραπέμπουν σε τροπικές παραλίες, Τσα-Τσα αγριεμένα κι άλλοτε πιο υποχθόνια, έρχονται να σας ταξιδέψουν στο χθες, όταν η Ρένα Βλαχοπούλου είχε το πρώτο της ραντεβού και η Μαίρη Λίντα έπινε το τελευταίο ποτηράκι.

Καλύψο, Σκα και λάτιν ρυθμοί αγκαλιάζουν μια γκάμα ελληνικού ρεπερτορίου που δε φαντάζεστε. Σ' όλα αυτά “κουμπώνει” και λίγο Σουίνγκ έτσι για να ταράξει τα νερά κι από γαλανά να τα κάνει πολύχρωμα. Η Πέννυ μαζί με μια μπάντα φωτιά από εξωτικούς καμπαλιέρος και φωνές φερμένες από τα στενά της κουβάς σας υπόσχονται λικνίσματα και διάθεση άκρως διασκεδαστική και ερωτική. 

Μαζί της οι:
Θάνος Κοσμίδης- πλήκτρα, φωνητικά, ενορχηστρώσεις
Γιάννης Πουπούλης- ηλεκτρική κιθάρα
Παρασκευάς Κίτσος - μπάσο, φωνητικά
Γιάννης Αγγελόπουλος - τύμπανα
Νίκος Κόλλιας επιμέλεια - ήχου

Στις 22:00 | Είσοδος 5 ευρώ

Παρασκευή 13/5:  Dimitris Tasenas & The Soul Vibrators

Μαγεμένοι από τον ήχο των 60's, οι Δημήτρης Τάσαινας και Αλέξανδρος Καραδήμος δημιουργούν το Μαϊο του 2013 στην Αθήνα, τους Soul Vibrators. Από το rock n roll, 60's ballands σε Psych Rock και Garage, prom night καταστάσεις και juke box ατμόσφαιρα σε ένα παίξιμο που ξεχειλίζει ενέργεια και προκαλεί για χορό. 

Δημήτρης Τάσαινας - Φωνή / Αλέξανδρος Καραδήμος - Ηλεκτρική κιθάρα / Δημήτρης Γρηγοριάδης - Τύμπανα / Παύλος Μαραγκός -  Ηλεκτρικό μπάσο / Χρήστος Σπηλιόπουλος - Τρομπόνι.

Στις 22:00 | Είσοδος 3 ευρώ

Σάββατο 14/5: Τhe Blues Project

Για το γκρουπ των «The Blues Project» έχει γραφτεί: «Απογειωτική πανδαισία από το χώρο της funky blues, soul, jazz και rock μουσικής. Μια δυνατή χημεία, δυσεύρετη στις μέρες μας, ανάμεσα σε πέντε δυναμικούς μουσικούς που μας μεταφέρουν σε ατμόσφαιρες σκηνών της Νέας Υόρκης και της Νέας Ορλεάνης. Η αυτοσχεδιαστική τους δεινότητα χτίζει το κάθε κομμάτι από την αρχή και οι αγαπησιάρικες ενδοσυνεννοήσεις τους δημιουργούν ένα παλλόμενο εκτόπισμα που κινητοποιεί πολλαπλώς. Μία ιαματική δύναμη που καταλύει κάθε αδράνεια».

Παίζουν:
Δημήτρης Σινογιάννης: κιθάρα
Ηλίας Δουμάνης: τύμπανα
Δημήτρης Μουτάφης: μπάσο
Τάκης Δρακόπουλος: σαξόφωνο
Πέγκυ Ζάρρου: τραγούδι

Στις 22:00 | Είσοδος 4 ευρώ

Παρασκευή 20/5: Happy Dog Project

Οι Ηappy Dog Project δημιουργήθηκαν στην Αθήνα το 2000. Ξεκίνησαν επηρεασμένοι από μουσικούς και συγκροτήματα, όπως οι John Scofield, Beastie Boys, Medeski Martin & Wood, Bill Laswell, James Brown, έλληνες σολίστες της παραδοσιακής μουσικής (Πετρολουκάς Χαλκιάς) καλλιτέχνες του μεσογειακού/ανατολίτικου ήχου (Omar Faruk Tekbilek, Mercan Dede κά). Με τον καιρό, το συγκρότημα δημιούργησε το δικό του χαρμάνι ήχου, που μπλέκει το funky/hip hop groove με τους jazz αυτοσχεδιασμούς, ηχοχρώματα από την ελληνική παράδοση και dub ατμόσφαιρες.

Το 2004 κυκλοφόρησαν την πρώτη τους δισκογραφική δουλειά με τίτλο "Dog Days Are Over». Ακολούθησαν το «Doggy Style" και το "Dog to the bone" στην Ropeadope με original υλικό και διασκευές παλιών λαϊκών τραγουδιών.
Οι Happy Dog έχουν παίξει σε δεκάδες clubs και φεστιβάλ σε όλη την Ελλάδα, αλλά και στο φημισμένο Akbank Jazz Festival της Κωνσταντινούπολης, στο λονδρέζικο Hyde Park και αλλού.

Το 2014 είναι χρονιά ορόσημο. Το γκρουπ αλλάζει σύνθεση, προσθέτει τρία πνευστά, πειραματίζεται σε νέους ήχους γυρνώντας σελίδα στην πορεία του. Ακόμα πιο funky με ολίγον afro ήχο και με hip-hop "παρεμβάσεις" του MC Jeff “BNC” Gonzalez  οι νέοι Happy Dog ρισκάρουν και έχουν στιγμές απογειωτικές. To Μάρτιο του 2015 ανοίγουν τη συναυλία του Many Dibango στο Gazarte. 

Happy Dog Project:
Mc Jeff “BNC” Gonzalez (Mc/rap)
Αποστόλης Λαμπούρης (τενόρο σαξόφωνο/φλάουτο)
Γιάννης Τσερώνης (βαρύτονο σαξόφωνο)
Stel McRice (Τρομπέτα)
Γιάννης Δημητριάδης (όργανο, keybords)
Βαγγέλης Κασβίκης (τύμπανα)
Πάνος Τομαράς  (μπάσο)
Γιάννης Δημάκος (κιθάρα)

Στις 22:00 | Είσοδος 4 ευρώ

Info
Floral
Θεμιστοκλέους 80, Πλατεία Εξαρχείων
Τηλ. 210 380 0070