Οι "Lazy D" μάς εξηγούν γιατί τα θέλουν όλα κομμένα και ραμμένα στα μέτρα μας

lazy-123
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 13 ΜΑΙΟΥ 2016

Για την Ντόρα, την Νατάσα και την Άντζελα, το βίντατζ ως αισθητική είναι μια έμπνευση, ένα ερέθισμα, αλλά και το χόμπι τους που έγινε επάγγελμα.

H Ντόρα και η Νατάσα, είναι φίλες και ξαδέρφες, ενώ στην στυλάτη αγκαλιά των «Lazy D» συ...στεγάζεται και συνεργάζεται και η καλή τους φίλη, Άντζελα Ράπτη, ειδική επί των παπουτσιών - βίντατζ πάντα αισθητικής. Εμείς απομακρύναμε για λίγο την Νατάσα από τις κλωστές, τις ραπτομηχανές, τα πατρόν και τις κουβαρίστρες και συνομιλήσαμε για τα πλεονεκτήματα των ραμμένων στα μέτρα μας ρούχων, τα βίντατζ κομμάτια που προτείνουν, ενώ αποσπάσαμε και tipάκια για κομψές εμφανίσεις!

Πώς προέκυψε η ονομασία και πόσο καιρό μετρά στο χώρο η εταιρεία;

H ονομασία δεν είναι άλλο από το επίθετο της Ντόρας που είναι Τεμπέλη! Ξεκίνησε λίγο σαν αστείο, αλλά μετά μας άρεσε και το κρατήσαμε. Περίπου τρία-τέσσερα χρόνια πριν, ξεκινήσαμε και επαγγελματικά. Νωρίτερα, ήταν απλά το χόμπι μας.

Πώς πήρατε λοιπόν, την απόφαση να καταπιαστείτε με το αντικείμενο και ειδικά με τη δημιουργία vintage κομματιών;

Τα ρούχα μας είναι εμπνευσμένα από παλιότερες δεκαετίες μιας και αυτό ειναι το στυλ και το γούστο μας στη μόδα - και στη μουσική βέβαια. Η βίντατζ αισθητική είναι μια έμπνευση, ένα ερέθισμα, ανάμεσα σε άλλα. Το ράψιμο μας προέκυψε σαν χόμπυ αρχικά, όμως μας άρεσε πολύ κι ασχοληθήκαμε με πολλή όρεξη και πάθος. Εγώ έχω τελειώσει ΤΕΙ γραφιστικής, η Νατάσα διακοσμητική, όταν όμως βρεθήκαμε σε επαγγελματικό αδιέξοδο, κάναμε το χόμπι μας επάγγελμα με πολύ χαρά.

Τι προσφέρει σε μια γυναίκα το ρούχο κατά παραγγελία έναντι των άλλων επιλογών;  

Το βασικότερο: ένα ρούχο στα μέτρα της! Ραμμένο με σεβασμό στο σώμα της και τις ιδιαιτερότητές του. Τα σχέδια και τα πατρόν που χρησιμοποιούμε είναι αποκλειστικά δικά μας και δε ράβουμε οτιδήποτε έχει δει κάποια κάπου...Επιπλέον, σε καμία περίπτωση δεν αντιγράφουμε δουλειές άλλων. Ωστόσο, οι πελάτισσες μας μπορούν να διαλέξουν ανάμεσα σε πάρα πολλά υφάσματα, χρώματα και μοτίβα και μαζί να αποφασίσουμε τις λεπτομέρειες, τις λύσεις και τις επιλογές.

Τι υφάσματα χρησιμοποιείτε;

Χρησιμοποιούμε κυρίως σταθερά υφάσματα, βαμβακερά, όπως π.χ .καπαρντίνες, μετάξι, ταφτάδες, πικέ, δαντέλες και κρεπ. Έχουμε πολύ μεγάλη αδυναμία στα φλοράλ σχέδια και στα λουλούδια γενικότερα.

Ποιες είναι οι πηγές έμπνευσής σας;

Έμπνευση παίρνουμε από τη μουσική και τον κινηματογράφο, αλλά και από μια βόλτα στο κέντρο, από μια παλιά φωτογραφία, από το ίντερνετ, απο το ίδιο μας το σώμα.

Τι κομμάτια θα βρούμε, αν σας επισκεφθούμε;

Φορέματα! Όσο φτιάχνει ο καιρός, είναι και ό,τι καλύτερο για την γκαρνταρόμπα μας. Θα βρείτε φορέματα ως το γόνατο ή ως τη μέση της γάμπας, πρωινά, χαρούμενα, κάποια πιο βραδινά, λουλουδιστά.

Ποιες είναι οι φετινές τάσεις;

Δεν είμαστε ιδιαίτερα φανατικές με τις τάσεις. Αυτό που έχουμε δει εμείς ως μια ωραία τάση για φέτος είναι οι δαντέλες σε χρώματα, τα έντονα κίτρινα και πορτοκαλί, οι ρίγες και, όπως κάθε χρόνο, τα πουά και τα λουλούδια. Επίσης, τα μακριά μήκη σε φορέματα και σε φούστες.

Πού περίπου κυμαίνονται οι τιμές και πώς βιώνετε την οικονομική κρίση;

Οι τιμές μας είναι αρκετά καλές, γιατί θέλουμε οι γυναίκες να μπορούν να ράψουν ένα φόρεμα σε προσιτή τιμή και να είναι ευχαριστημένες. Η τιμή πάει ανάλογα με το σχέδιο και το ύφασμα. Ξεκινάνε από 100 ευρώ και ανεβαίνουν. Όχι πολύ βέβαια. Η κρίση έχει κάνει τη ζωή μας δύσκολη. Ενώ δουλειά υπάρχει αρκετή, οι φόροι, οι εισφορές, οι λογαριασμοί, η ασφάλεια και το κόστος ζωής είναι δυσβάσταχτα. Είναι ιδιαίτερα δύσκολο πλέον για κάποιον στη χώρα μας να λειτουργήσει μια μικρή επιχείρηση.

Πού μπορούμε να βρούμε τις δημιουργίες σας;

Το κατάστημα και ατελιέ μας βρίσκεται Φαλήρου 57 στο Κουκάκι (Τηλ. επικ. 210 921 4649), η σελίδα μας στο facebook είναι lazy D κι έχουμε και το www.lazyd.gr.

Tips για κομψές εμφανίσεις;

  • Θα λέγαμε ότι οι γυναίκες χρειαζόμαστε λίγο παραπάνω αυτοπεποίθηση.
  • Να μη μας επηρεάζουν τόσο τα περιοδικά μόδας και τα πρότυπα που προβάλουν τα μέσα.
  • Να βρούμε το δικό μας προσωπικό στυλ και να είμαστε ο εαυτός μας.
  • Προσοχή στις υπερβολές και στα πολύ στενά ρούχα.
  • Κι ίσως, θα θέλαμε να βλέπαμε περισσότερα φορέματα!

Μαρία Πορτοκαλάκη
[email protected]