Neighbour-hook στα Bowling Centers της πρωτεύουσας

bowling-1
ΤΕΤΑΡΤΗ, 15 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2020

Έκανε την εμφάνισή του πριν από περίπου 7.000 χρόνια, όταν οι Αιγύπτιοι έπαιζαν ένα παρόμοιο παιχνίδι, ενώ οι παλαιολιθικοί άνθρωποι κυλούσαν πέτρες, ρίχνοντας τις πάνω σε στερεωμένα στο έδαφος οστά προβάτων.

Η ιστορία συνεχίζεται στην Γερμανία, όπου πριν από 5 αιώνες κυλούσαν πέτρινες μπάλες πάνω σε ένα  ξύλινο ομοίωμα του διαβόλου, ενώ περί τα μέσα του 17ου αιώνα άρχισε να διαδίδεται παγκοσμίως, με τους φανατικούς τζογαδόρους να ποντάρουν μεγάλα ποσά και τις εκάστοτε κυβερνήσεις να σημαίνουν την απαγόρευσή του.

Το 1936 εμφανίζεται και πάλι, στους Ολυμπιακούς Αγώνες πλέον του Βερολίνου και το 1988 της Σεούλ, ενώ στην Ελλάδα «ήρθε» το 1972. Το bowling όμως έχει πρωταγωνιστήσει και στην μικρή και μεγάλη οθόνη.

Σίγουρα θα θυμάστε τον Fred από τους Flinstones να ανασηκώνεται στις μύτες των ποδιών του ρίχνοντας περίτεχνα την μπάλα προς τις κορίνες ή τον Γούντι Χάρελσον στην ταινία "Kingpin", να υποδύεται έναν πρώην πρωταθλητή του μπόουλινγκ που έχει πέσει στην αφάνεια επειδή έχασε το δεξί του χέρι, αλλά δεν το έβαλε κάτω.

Ίσως σε κάποιους το άθλημα - χόμπι να ξυπνά εφηβικές μνήμες. Όπως και να 'χει, ακόμα και η διαδικασία που απαιτείται για να παίξει κάποιος bowling, τα παπούτσια, ο χώρος, η παρέα, είναι διασκεδαστικό για μικρούς και μεγάλους.

Και φυσικά μην ξεχνάμε πως παγκοσμίως πραγματοποιούνται τουρνουά κι υπάρχουν αρκετοί που διαπρέπουν σ' αυτό. Αν ανήκετε κι εσείς στην κατηγορία όσων που ψάχνουν μια αλλαγή στη διασκέδαση και σκέφτεστε να το τολμήσετε, το Click@Life σας έχει συγκεντρώσει τις επιλογές που έχετε στην πρωτεύουσα.

Ξεσκονίστε τα παπούτσια σας, σκουπίστε τα χέρια σας και ετοιμαστείτε για συναρπαστικές βραδιές γέλιου με πολλά ...Strike!

Strike στο Χαϊδάρι - Λεωφόρος Αθηνών 336

Από τον Δεκέμβριο του 1998 στο κέντρο του Χαϊδαρίου λειτουργεί ένα από τα πιο σύγχρονα συγκροτήματα διασκέδασης και άθλησης στο χώρο του bowling. Το Strike στεγάζεται σε ένα πολυτελές εμπορικό κέντρο, διαθέτει 16 διαδρόμους και φιλοξενεί συλλόγους που πρωταγωνιστούν στο χώρο του Bowling, ο καθένας από τους οποίους διοργανώνει ετήσιο εσωτερικό πρωτάθλημα για τους αθλητές του, ενώ παράλληλα έχουν δημιουργηθεί ακαδημίες για ηλικίες 8 ετών και άνω από έμπειρους προπονητές που διαθέτει η επιχείρηση.

Super Bowl στον Ρέντη - Καναπιτσέρη 10

Το Super Bowl διαθέτει 25 διαδρόμους bowling σε τρεις διαφορετικές αίθουσες για να παίξουν ατελείωτα μικροί και μεγάλοι.

Village Bowling στο The Mall Athens

Bρίσκεται στον 3ο όροφο του The Mall Athens. Εκεί σας περιμένουν 14 διάδρομοι bowling με υπερσύγχρονο σύστημα καταμέτρησης πόντων.

Royal Bowling στο Περιστέρι - Τεύθιδος 7

Το Royal Bowling φιλοξενεί δύο από τους παλαιότερους και μεγαλύτερους Συλλόγους Bowling της Ελλάδος, τον Αθλητικό Σύλλογο Φίλων Μπόουλινγκ Περιστερίου και τον Αθλητικό Σύλλογο Μπόουλινγκ Δάφνης. Οι δεκαπέντε διάδρομοί του, που πληρούν όλες τις τεχνικές προδιαγραφές, η άριστη κατάρτιση του τεχνικού προσωπικού και το ανανεωμένο και με έμπειρους τεχνικούς Pro Shop με πλήρη γκάμα προϊόντων σχετικά με το Bowling, προσφέρουν μία ολοκληρωμένη πρόταση στο άθλημα του Bowling για παλαιούς αλλά και νέους παίκτες ανεξαρτήτου ηλικίας.

Sporting Club Gema στα Πατήσια - Λεωφόρος Πατησίων 382

Απέναντι ακριβώς από τον σταθμό του ΗΣΑΠ στα Άνω Πατήσια, βρίσκεται το Sporting Club Gema, που από τον Σεπτέμβριο του 2013 έχει φιλοξενήσει 9 Πανελλήνιους Αγώνες της ΕΟΜ (Ελληνικής Ομοσπονδίας Μπόουλινγκ). 

Bowling Center του Προφήτη Ηλία στον Πειραιά - Λόφος Προφήτη Ηλία, Καστέλλα

Το Bowling Center του Πειραιά αποτέλεσε στο πέρασμα των χρόνων σημείο αναφοράς, επικοινωνίας και διασκέδασης, για γενιές πολιτών του Πειραιά και όχι μόνο. Ένα σημείο που αγαπήθηκε πολύ, όχι μόνο από τα ιδρυτικά του μέλη (τότε ιδιοκτήτες και αθλητές) αλλά και από πλήθος ανθρώπων που πήγαιναν για να γνωρίσουν το καινούριο άθλημα και να διασκεδάσουν στην όμορφη βεράντα του. Διέθετε εξαρχής οκτώ διαδρόμους στον κάτω όροφο και πολυτελές καφέ και εστιατόριο στον επάνω, με θέα στη θάλασσα. Εκεί μάλιστα, δημιουργήθηκε ο πρώτος Σύλλογος bowling, όπου πολλοί σημαντικοί αθλητές και αθλήτριες ξεκίνησαν την αθλητική τους πορεία.

Εξίσου όμορφα στέκια για ενασχόληση με το άθλημα είναι και τα εξής:

Περιμένουμε και τις δικές σας προτάσεις...

ΜΑΡΙΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΑΚΗ / [email protected]