Ejekt Festival: Γνωρίστε τους κορυφαίους στη λίστα των djs, Dimitri Vegas & Like Mike

kentriki
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 17 ΙΟΥΝΙΟΥ 2016

Το τρομερό δίδυμο των Dimitri Vegas και Like Mike μιλά στο Click@Life λίγο πριν εμφανιστεί την πρώτη μέρα του φετινού Ejekt Festival, την Παρασκευή 8 Ιουλίου στην Πλατεία Νερού στο Φάληρο.

Τα δυο αδέρφια από το Βέλγιο, με την ελληνική καταγωγή, δραστηριοποιούνται στον χώρο της ηλεκτρονικής μουσικής και βρίσκονται αυτή τη τη στιγμή στην κορυφή της λίστας του DJ Magazine με τους καλύτερους DJs του κόσμου, είναι headliners στα κορυφαία dance events του πλανήτη και τα shows τους γεμίζουν τις αρένες σε πολλές χώρες. 

Πάμε να τους γνωρίσουμε...

Σε ποια ηλικία συνειδητοποιήσατε ότι θέλετε να ασχοληθείτε επαγγελματικά με το djing;

Dimitri: Από πολύ νωρίς. Ξεκίνησα τη συλλογή δίσκων σε πολύ μικρή ηλικία, κατά τη διάρκεια της εφηβείας, και μετά απλά το συνέχισα.
Mike: Ήταν ένας μακροχρόνιος στόχος μας να κάνουμε την μουσική τρόπο ζωής μας, δεν ήταν μια επιτυχία της στιγμής. Ήταν κάτι που ξεκινήσαμε νωρίς, ως νεαροί ενήλικες, και για το οποίο έχουμε δουλέψει πολλά χρόνια.

Πώς προέκυψαν τα ψευδώνυμά σας;

Dimitri: Απλά θέλαμε κάτι που να ξεχωρίζει. Κάτι διαφορετικό που θα κεντρίζει την προσοχή του κόσμου.

Τι συναισθήματα σας δημιουργεί η ηλεκτρονική μουσική κι αποφασίσατε να καταπιαστείτε μ’ αυτή;

Mike: Υπάρχουν πολλά συναισθήματα που συνυπάρχουν, αλλά κυρίως είναι η επιθυμία να διασκεδάσουμε και να μοιραστούμε καλή μουσική με ανθρώπους με τα ίδια ενδιαφέροντα.

Τι σας εξιτάρει περισσότερο στη δουλειά σας;

Dimitri: Η μουσική, τα πάρτι, ο χρόνος που περνάμε στα στούντιο και οι θαυμαστές. Όλα αυτά αξίζουν!
Mike: Να βρίσκεσαι στη σκηνή είναι πραγματικά μια μοναδική εμπειρία, και υπάρχει κάτι που μας οδηγεί στο να κάνουμε το κάθε live μας ξεχωριστό. Θέλουμε να δημιουργούμε τα καλύτερα sets που έχετε παρακολουθήσει, γιατί πραγματικά αγαπάμε αυτό που κάνουμε και τους θαυμαστές μας, που υποστηρίζουν την μουσική μας.

Υπάρχει κάποια εμφάνιση την οποία θυμάστε έντονα; 

Dimitri: Όταν βρίσκομαι στη σκηνή με τον Steve Aoki κατά τη διάρκεια των "3 Are Legend sets" επικρατεί πάντα πανικός. Το να βλέπεις τα πρόσωπα των θαυμαστών όταν ξεκινάει το πάρτι είναι η απόλυτη τρέλα. Το "Tomorrowland" επίσης καταφέρνει να δημιουργεί μια μαγική στιγμή κάθε χρόνο. Όταν οι θαυμαστές είναι όλοι μαζί στην πιο διάσημη κοιλάδα του φεστιβάλ και το δικό μας show είναι στο απόγειό του, αυτή είναι μια ανεπανάληπτη στιγμή. Πέρσι είχε λιγότερο beating, αλλά το Tomorrowland πάντα καταφέρνει να ανεβάζει το επίπεδο.

Mike: Ναι, στα shows μας στην Ίμπιζα για το "House of Madness" επικρατεί όντως πανικός. Πρέπει να βρίσκεσαι εκεί για να ζήσεις στο έπακρον αυτή την εμπειρία. Το "Tomorrowland" επίσης είναι το σπίτι μας και είναι τρελό να σκεφτόμαστε ότι όλοι μεγαλώσαμε εκεί και τώρα είναι το κεντρικό κομμάτι αυτής της διεθνούς κοινότητας, όπου όλοι έρχονται για να διασκεδάσουν μαζί. Το κλίμα εκεί είναι ιδιαίτερο και είναι πραγματική ικανοποίηση να το μοιράζεσαι στη σκηνή.

Τι θυμάστε από την πρώτη σας φορά στο "Tomorrowland";

Mike: Απλά ότι έμεινα με το στόμα ανοιχτό!
Dimitri: Επιβεβαιώθηκαν όσα ήδη γνωρίζαμε, ότι είναι το πιο καταπληκτικό event στον πλανήτη.

Τι να περιμένουμε από την εμφάνισή σας στο Eject Festival;

Dimitri: Ένα show που πραγματικά θα τρελάνει το μυαλό των θαυμαστών. Δουλεύουμε πολλά νέα κομμάτια και σίγουρα θα δημιουργήσουμε κάτι πολύ ιδιαίτερο για αυτό το event!

Αγαπημένο track;

Mike: Λατρεύουμε το καινούργιο μας single "Melody" με τα «αδέρφια» μας, Ummet Ozcan και Steve Aoki. Είναι ένας από τους μεγαλύτερους καλοκαιρινούς μας ύμνους για το 2016 και σίγουρα θα γίνει μεγάλη επιτυχία!

Πώς προέκυψε η εγκατάστασή σας στο Βέλγιο;

Dimitri: Η μητέρα μας πήγε στην Ελλάδα για μερικούς μήνες, γνώρισε τον πατέρα μας και μετά μετακόμισαν στο Βέλγιο για να βοηθήσουν τον παππού μου με την επιχείρησή του, οπότε μας μεγάλωσαν στο Βέλγιο. Πάντως ερχόμαστε και στην Ελλάδα. Έχουμε συγγενείς και είναι πάντα ευχάριστο να γυρνάς για να τους επισκεφτείς. Μας αρέσει να ερχόμαστε σε επαφή με μια χώρα που σημαίνει πολλά για εμάς και για την οικογενειακή μας ιστορία.

Mike: Το Βέλγιο είναι το σπίτι μας, πράγμα αναγκαίο όταν ταξιδεύεις πολύ. Είναι καλό να έχεις ένα μέρος, το οποίο γνωρίζεις καλά και μπορείς πάντα να επιστρέψεις.

Πώς βιώσατε τα πρόσφατα γεγονότα στις Βρυξέλλες; 

Dimitri: Είναι απαίσιο να βλέπεις τέτοιες κτηνωδίες να συμβαίνουν σε οποιοδήποτε μέρος του πλανήτη. Όταν το είδαμε στις ειδήσεις μας επηρέασε πολύ βαθιά, ήταν μια πολύ λυπηρή μέρα. Ως άνθρωποι όμως, δεν μπορούμε να αφήνουμε τέτοια γεγονότα να καθορίζουν τη ζωή μας.

Επόμενα επαγγελματικά σχέδια και προσδοκίες για το μέλλον;

Dimitri: Προς το παρόν δουλεύουμε στο πρώτο μας άλμπουμ το οποίο θα είναι πολύ ιδιαίτερο.
Mike: Επίσης, αυτή την περίοδο προμοτάρουμε το καινούργιο μας single «Melody», οπότε έχουμε πολλά να αναμένουμε αυτό το καλοκαίρι.

Τι μήνυμα θα θέλατε να στείλετε στους αναγνώστες;

Dimitri/Mike: Σας ευχαριστούμε για την συνεχόμενη υποστήριξή σας και ανυπομονούμε να διασκεδάσουμε μαζί σας πολύ σύντομα!

ΜΑΡΙΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΑΚΗ / [email protected]