Καλοκαιρινός αέρας με άρωμα cocktail φύσηξε στο Arch της Κηφισιάς

cocktail
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 01 ΙΟΥΛΙΟΥ 2016

Το Arch στην καρδιά της Κηφισιάς σερβίρει από το πρωί speciality μονοποικιλιακό καφέ, με χαρμάνια που εναλλάσσονται συχνά, ένα πλήρες μενού φαγητού όλη τη μέρα, λαχταριστά γλυκά και δημιουργικά cocktail.

Αυτές τις ημέρες φόρεσε όμως τα καλοκαιρινά του και μας προτείνει ένα ανανεωμένο μενού cocktail και φαγητού με καλοκαιρινά υλικά, φρούτα εποχής και φρέσκες γεύσεις.  

Το νέο summer menu περιλαμβάνει πολλές επιλογές σε δροσερές σαλάτες, φρέσκα ελαφριά ορεκτικά αλλά και χορταστικά κυρίως πιάτα. Έτσι, μπορείτε να ξεκινήσετε το γεύμα σας ή να επιλέξτε ως ελαφρύ μεσημεριανό μια δροσερή σαλάτα με καρπούζι, τοματίνια, φέτα και σχοινόπρασο ή μια σαλάτα με φρέσκια ρόκα, φράουλες, προσούτο Πάρμας και κροκάν φουντουκιού.

Στα κυρίως πιάτα ο σεφ του Arch, Τόλης Κράβαρης προτείνει πρώτης ποιότητας κρέατα, όπως μοσχαρίσιο rib-eye με λάδι τρούφας αλλά και ζουμερή ταλιάτα μόσχου σερβιρισμένη με μαύρο αλάτι Χαβάης. Δημιουργικά πιάτα με κοτόπουλο αλλά και φρέσκος σολομός σε δύο εκδοχές, σχάρας και teriyaki, συμπληρώνουν τις επιλογές σε κυρίως. Οι συνταγές pasta και risotto ανανεώνονται και περιλαμβάνουν καλοκαιρινά υλικά.

Με το νέο κατάλογο των γλυκών δεν μπορούμε παρά να υποκύψουμε σε γλυκές αμαρτίες! Τραγανό σπασμένο mille feuille με κρεμ πατισερί παγωτό βανίλια και σοκολάτα, βελούδινη μους γιαουρτιού με σάλτσα φράουλας, banoffee και φραουλόffee, με λαχταριστό μπισκότο, πλούσια κρέμα καραμέλα και σαντιγί.

Όλα αυτά σε ένα δροσερό κλιματιζόμενο εσωτερικό και εξωτερικό χώρο, στην ωραιότερη περιοχή της Αθήνας, την καταπράσινη Κηφισιά!

Καλοκαιρινό αεράκι φυσάει και στο bar, όπου ο Σπύρος Δάβιος και ο Χρήστος Σωτήρος επιμελούνται μια φρέσκια cocktail list με πολλές νέες συνταγές.

Ο νέος κατάλογος περιλαμβάνει μια λίστα προτάσεων "Using all your senses" με συνταγές που ξυπνούν εκτός από τη γεύση και τις υπόλοιπες αισθήσεις μας. Κάντε ένα ταξίδι στα αρώματα της παιδικής σας ηλικίας με ένα cocktail Καϊμάκι με μαστίχα, σπιτικό σιρόπι μπαχαρικών, γιαούρτι και υφές από βύσσινο.

Χαλαρώστε μετά από μια γεμάτη μέρα με ένα Hesperia με παλαιωμένο ρούμι Κούβας, χυμό μοσχολέμονου, lychee και σιρόπι τριαντάφυλλο, με πάγο από χαμομήλι και chips καραμέλας. Ή ταξιδέψτε στην Ιαπωνία με ένα Kioku με sake, sherry, λάιμ, πουρέ από λευκόσαρκο ροδάκινο και πορτοκάλι και χαβιάρι μελιού.

Από μια καλοκαιρινή cocktail list δε θα μπορούσε φυσικά, να λείπει ένα αφιέρωμα στο ρούμι, αλλά και στο τέλειο gin & tonic σε twisted εκδοχές.

THE PERFECT GIN & TONIC

Botanist Gin, φυλλα φασκομηλιάς, Cardamon seeds, μύρτιλα, φλούδες μοσχολέμονου, pink grapefruit soda.

AHUMADO

Mezcal (απόσταγμα από καπνιστά φύλλα agave) περουβιανό Pisco, σιρόπι blue agave, φρέσκο lime. Μια έκρηξη γεύσεων που ολοκληρώνεται με rimming από καπνιστή πάπρικα και μαύρο αλάτι στο ποτήρι.

BOTANIC

Gin αρωματισμένο με λεβάντα, αχλάδι, liquer Lychee , φρέσκος βασιλικός. Πολύ δροσερό και ιδιαίτερα αρωματικό όπως προδίδει το όνομά του.

COCO No 5

Λευκό ρούμι, λικέρ καρύδας, ανανάς, χυμός αγγουριού, sesame oil. Πολύπλοκη γεύση με φρέσκους συνδυασμούς και έντονη επίγευση.

PINK TEARS

Λικέρ μαστίχας Χίου, βότκα infused με ρόζ πιπέρι, γλυκό κόκκινο βερμούτ. Το παλιό κλασσικό υποβρύχιο σε μια έκδοση για ενήλικες.

PIRATE MARTINI

Tο signature πλεον cocktail του Arch με λευκό ρούμι, φρούτα του πάθους, ανανά και αρώματα βασιλικού.

SO-GIN

Del Professore Madame Gin, φρέσκος χυμός λεμονιού, σιρόπι πιπερόριζας, blood οrange & πουρέ από αχλάδι, χτισμένο σε ψηλό ποτήρι, με χιόνι λεμονιού.

Σπιτική Λεμονάδα

* Ανοιχτό κάθε μέρα από τις 8 το πρωί έως αργά το βράδυ.  

Info
Arch
Αργυροπούλου 1-3, Κηφισιά
Τηλ. 210 808 0801

ΜΑΡΙΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΑΚΗ / [email protected]