Odori: Επισκεφθήκαμε την πρώτη Vermuteria της Αθήνας (Video)

odori-1
ΤΡΙΤΗ, 19 ΙΟΥΛΙΟΥ 2016

"Odori" στα Ιταλικά σημαίνει μυρωδιές, αλλά και αρωματικά βότανα που χρησιμοποιούνται στη μαγειρική, και η ομώνυμη vermuteria έχει και το όνομα και τη χάρη μιας και αναδεικνύει τα μυστικά και τις ιδιότητες του κάθε βοτάνου που φιλοξενεί στη συλλογή της.

Η πρώτη Vermuteria της Ελλάδας λοιπόν, άνοιξε στην καρδιά του κέντρου της Αθήνας τέλη Μαΐου και καταφέρνει να ταξιδεύει τους πελάτες της στην γειτονική Ιταλία. Με διακόσμηση που θυμίζει βοτανικό κήπο, το Odori στελεχώνεται από τη δραστήρια ομάδα του αγαπημένου Theory All Day Bar στο Χαλάνδρι, τους Λευτέρη Γεωργόπουλο, Θάνο Τσουνάκα, Γιώργο Καίσαρη –που έχουμε γνωρίσει και από το επιτυχημένο The Clumsies- και τον head bartender Μανώλη Λυκιαρδόπουλο, νικητή του ελληνικού τελικού Wordclass Bartender για το 2015, ο οποίος εκπροσώπησε την Ελλάδα στον παγκόσμιο τελικό του Κέιπ Τάουν όπου κατέκτησε την πέμπτη θέση.

Αll day bar με δημιουργικό concept, αφού σκοπεύει όχι μονό να προσφέρει κλασικά cocktails και aperitivo, αλλά και να τα αναβαθμίσει δίνοντας στον πελάτη πρόσβαση σε διαφορετικά βερμούτ και επιλεγμένα ελληνικά spirits για να απολαύσει τη συνταγή στα δικά του μέτρα.  

Δεν απουσιάζει φυσικά το προσεγμένο φαγητό, αφού ως γνωστόν η ομάδα πίσω από το μαγαζί πιστεύει ακράδαντα ότι η σωστή φιλοξενία σημαίνει, εκτός από εξαιρετικά ποτά και ιδιαίτερα πιάτα, που στην περίπτωση του Odori είναι κλασικά ιταλικά. Την επιμέλεια του φαγητού έχουν αναλάβει ο Walter Speranza και ο Αλμπέρτο Σιμιλλίδης, ενώ το μενού εκτελείται από τον τελευταίο και την ομάδα του, που γνωρίσαμε τον περασμένο χειμώνα στο Palmitas Pop Up Bar.

Ο κατάλογος των ποτών είναι πληθωρικός, διαφωτιστικός και ευρηματικός. Εκτός από την κοσμοπολίτικη ιστορική αναδρομή στο βερμούτ, ο Μανώλης Λυκιαρδόπουλος μάς ξεναγεί στη δική του ανάγνωση των κλασικών cocktails, καθώς μαζί με τις παραδοσιακές συνταγές προτείνει και πιο ανατρεπτικές προσεγγίσεις.

Το βερμούτ εμφανίζεται σε διαφορετικές εκδοχές με βάση την παλαιότητα, ενώ τα signature cocktails είναι και τα οχτώ εξαιρετικά πρωτότυπα, αφού βασίζονται σε διαφορετικά αρωματικά βότανα. Τα αυθεντικά aperitivo φυσικά έχουν την τιμητική τους, αλλά και το φημισμένο Negroni σερβίρεται με διαφορετικούς τρόπους, συμπεριλαμβανομένου και του σερβιρίσματος των συστατικών σε ξεχωριστά μπουκαλάκια για όσους θέλουν να εντρυφήσουν στο περίφημο cocktail  με τον δικό τους τρόπο.

Δυνατό χαρτί είναι και το tailor made χαρμάνι καφέ, που η ομάδα του Odori έχει κόψει και ράψει στα μέτρα της από τέσσερις ποικιλίες καφέ, το οποίο μάλιστα φέρει την ετικέτα του μαγαζιού. Επιπλέον, ξεχωρίζει η λίστα των κρασιών, που έχει επιμεληθεί ο wine and spirits consultant, Ηλίας Γεωργόπουλος και η οποία διαθέτει μια σειρά από εκλεπτυσμένες και αξιόλογες ελληνικές ετικέτες από ιταλικές ποικιλίες -η λίστα συμπληρώνεται και από εκλεκτά ιταλικά κρασιά.

Ανοιχτό καθημερινά από τις 08.00 έως αργά το βράδυ και είναι ιδανικό για όλες τις ώρες της ημέρας.

Ιnfo: Odori, Σκουλενίου 2, Τηλ. 210 331 4674

ΜΑΡΙΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΑΚΗ / [email protected]
ΒΑΝΙΑΣ ΣΤΑΥΡΑΚΑΚΗΣ / [email protected]
Μουσική: ΜΑΝΟΣ ΓΙΑΚΟΥΜΑΚΗΣ