18 The Joint: Το νέο all day bar του Κολωνακίου (Video)

18-the-joint-2 Photographer: Όλγα Αμηρίδου
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 22 ΙΟΥΛΙΟΥ 2016

Άνοιξε τις πόρτες του μέσα στον Μάιο και προσφέρει από νωρίς το πρωί έως και αργά το βράδυ καφεδάκι, ροφήματα, μπυρίτσα και εκλεκτά κρασιά, κλασικά και 12 signature cocktail, αλλά και ιδιαίτερους γαστρονομικούς πειρασμούς και σπιτικά γλυκά.

Με επιρροές από ιταλικά wine bar, πλακάκια στο μπαρ που θυμίζουν παλιό αρχοντικό, αλλά και στο πάτωμα κάνοντάς το να μοιάζει με πλακόστρωτο, ξύλα βαριά, σκοτεινό σαν κελάρι και με έπιπλα να το φωτίζουν, αποτελεί ιδανικό προορισμό στο κέντρο του Κολωνακίου για όλες τις ώρες της ημέρας.

Όπως μας αναφέρει η Στέλλα Ανδρικοπούλου, που ανέλαβε τη διακόσμηση του χώρου: «θέλαμε να καλύπτει τις ανάγκες της περιοχής και να αποτελεί ένα χώρο, όπου μπορείς να τσιμπήσεις κάτι άκρως απολαυστικό με το κρασί σου, να κάνεις μια συνάντηση ή και να δουλέψεις. Ο χώρος έξω με τα λουλούδια και τα έπιπλα θυμίζει στενό της Ιταλίας.

Επιθυμούσαμε να είναι μοντέρνο, αλλά και κλασσικό, οπότε χρησιμοποιήσαμε πολύ industrial στοιχεία, με αγαπημένο την τζαμαρία, που γίνεται ένα με το πεζοδρόμιο μαζί με αντικείμενα που θυμίζουν δεκαετία του 40's. Οι ξύλινοι πίνακες που φτιάχτηκαν επίσης, για το μαγαζί από τον Bryan, δίνουν χρώμα και το στίγμα του λογότυπου και φυσικά της οδού που από εκεί πήρε και το όνομα το μαγαζί».

Photographer: Όλγα Αμηρίδου

Εμείς συναντήσαμε πίσω από το bar τον Λευτέρη Σοφαντζή, που μαζί με τον Μάριο Ηλιόπουλο μάς μίλησαν για την ταυτότητα της signature list που επιμελήθηκαν: «Αυτό που σκεφτήκαμε ήταν να κάνουμε Aperitivo, που θα συνδυάζονται και με τα φαγητά. Η δεύτερη σκέψη ήταν να εμπνευστούμε από την Μεσόγειο, γι αυτό και τα ονόματα των cocktail είναι από ιταλικά χωριά και των 99% των ποτών έχουν μεσογειακά υλικά. Δηλαδή είναι εμπνευσμένα από όσα παράγουν αυτά τα χωριά».

Στη συνέχεια δροσιστήκαμε με το γλυκόπικρο Livigno, το spicy Dozza, το αρωματικό και πικρό Vernazza, για να κλείσουμε αυτό το ταξίδι με το άκρως μεσογειακό Bosa.

Κι όλα αυτά υπό τους ήχους των jazz, soul, funk και blues μελωδιών, ενώ σύντομα θα ξεκινήσουν και θεματικές βραδιές ποικίλης ύλης.

Το μενού έχει επιμεληθεί ο chef Μιχάλης Μωραΐτης και φυσικά τα πιάτα είναι επηρεασμένα από την ιταλική κουλτούρα. Μην παραλείψετε να δοκιμάσετε γκοργκοντσόλα με μέλι, λάδι λευκής τρούφας και καρύδια, πεκορίνο πιπεράτο με σταφύλια, carpaccio με λαδολέμονο, ρόκα, ντοματίνια και παρμεζάνα, crostini με καπνιστό σολομό και ρολλάκια μελιτζάνας με προβολόνε πικάντικο, φρέσκια ντομάτα και δυόσμο.

Info: 18 The Joint, Πλουτάρχου 18, Κολωνάκι, Τηλ. 210 722 0120


MAΡΙΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΑΚΗ

ΒΑΝΙΑΣ ΣΤΑΥΡΑΚΑΚΗΣ / [email protected]
Μουσική: ΜΑΝΟΣ ΓΙΑΚΟΥΜΑΚΗΣ