Βόλτα με πανσέληνο στην Πλάκα

plaka-athina

Περιπλανιόμαστε στα στενά της Πλάκας για να γνωρίσουμε τις πιο όμορφες ιστορίες αγάπης κάτω από το φως του φεγγαριού.

ΔΕΥΤΕΡΑ, 29 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2016

Την Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου στις 7.00 το απόγευμα το Greek Cultural Institute και το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης οργανώνουν περίπατο στην Πλάκα με σημείο έναρξης την ιστορική οδό Τριπόδων.

Ο δρόμος έχει τη δική του ιστορία. Και η οδός Τριπόδων είναι συνυφασμένη με την ιστορία της Αθήνας εδώ και 2500 χρόνια. Πρόκειται για τον αρχαιότερο δρόμο στον κόσμο και μαζί με την οδό Παναθηναίων ήταν ο σημαντικότερος της αρχαίας Αθήνας.
Θα μπορούσαμε να την χαρακτηρίσουμε ως «Λεωφόρο της δόξας» .

Την Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου στις 7.00 το απόγευμα το Greek Cultural Institute και το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης οργανώνουν έναν περίπατο στην Πλάκα που, ξεκινώντας από την ιστορική οδό Τριπόδων, θα μας οδηγήσει στα στενά της Πλάκας για να γνωρίσουμε τις πιο όμορφες ιστορίες αγάπης κάτω από το φως του φεγγαριού.

Ξεναγός σε αυτή τη βραδιά είναι ο Κώστας Στοφόρος. 

Στις 7.28 μ.μ. που ανατέλλει η πανσέληνος του Σεπτεμβρίου θα βρεθούμε στα Αναφιώτικα κι από εκεί θα συνεχιστεί ο περίπατος μας στην Πλάκα κάτω από το φως του φεγγαριού. Θα περιπλανηθούμε στην ιστορία του θεάτρου και του κινηματογράφου, αλλά και στους έρωτες που άνθισαν στα στενά της Πλάκας.

Μόλις βραδιάσει θα επιστρέψουμε στο Μουσείο και εκεί στην αυλή του, όπου με ένα ποτήρι κρασί θα διαβάσουμε ερωτικές επιστολές και θα δούμε αποσπάσματα από κινηματογραφικές ταινίες. Οδηγός μας σε αυτό το ταξίδι στο χρόνο θα είναι ο συγγραφέας και δημοσιογράφος Κώστας Στοφόρος. Θα υπάρχει ταυτόχρονη μετάφραση και στα Αγγλικά.


Μόλις βραδιάσει επιστρέφουμε στην αυλή του Μουσείου για να δούμε αποσπάσματα από κινηματογραφικές ταινίες.

Η συμμετοχή κοστίζει συνολικά 10 ευρώ και περιλαμβάνει εκτός από τον περίπατο ξενάγηση στο Μουσείο. Για ομάδες των πέντε ατόμων και άνω προβλέπεται έκπτωση 20%. Απαραίτητη η κράτηση θέσεων.

Info
Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης-Εθνικό Κέντρο Έρευνας & Διάσωσης
Σχολικού Υλικού, Τριπόδων 23, Πλάκα, Αθήνα
210 3250341/ [email protected]