Σε ποιά πάρτι θα πάμε μετά τις «Νύχτες Πρεμιέρας»

party
ΤΕΤΑΡΤΗ, 21 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2016

Οι δύο αγαπημένες βδομάδες των σινεφίλ είναι και πάλι εδώ. Πολλές και ενδιαφέρουσες ταινίες για όλα τα γούστα, αφιερώματα, παράλληλες εκδηλώσεις και φυσικά πάρτι. Ας δούμε λοιπόν, που θα ακούσουμε μουσικές και θα χορέψουμε, ανάλογα με την προβολή της επιλογής μας.

-Η αρχή γίνεται την Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου στο Black Duck όπου, με αφορμή την ταινία «Η Τρελή Χαρά», θα απολαύσουμε τις μουσικές επιλογές του Σάκη Τσιτομενέα λίγο μετά τις 22:30. Στη ταινία, δύο γυναίκες το σκάνε από ψυχιατρική κλινική και ζουν μια απρόβλεπτη περιπέτεια σε ένα απολαυστικό road movie με φόντο την Τοσκάνη .

-Την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου, στις 22:30, Έλληνες μουσικοί και dj's αποτίνουν φόρο τιμής στον σκηνοθέτη Νίκο Τριανταφυλλίδη και το έργο του με μία μεγάλη γιορτή του ελληνικού σινεμά. Θα υπάρχει και ζωντανή εμφάνιση του Blaine Reininger των Tuxedomoon, φίλου του Νίκου Τριανταφυλλίδη. Το έργο του σκηνοθέτη, που έφυγε από τη ζωή φέτος, έχει περίοπτη θέση στις φετινές Νύχτες, αφού θα προβληθούν πολλές ταινίες που έχει δημιουργήσει, ενώ καλεσμένοι έκπληξη θα αφηγούνται ιστορίες από τα γυρίσματα και τη γνωριμία τους μαζί του. Τόπος διεξαγωγής; Το «παιδί» του Νίκου Τριανταφυλλίδη, Gagarin 205, φυσικά.

Το στενό της Αβραμιώτου θα έχει «αέρα» τεχνικολόρ

-To Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου, φορέστε τα καλά σας γιατί μετά την προβολή μιας από τις πιο πολυσυζητημένες ταινίες των Νυχτών, του “Neon Demon” του Nicolas Winding Refn, σας περιμένει μια τεχνικολόρ βουτιά στον -πολύ- σκοτεινό κόσμο της μόδας. Το πάρτυ “Glittering narcissism” που θα ακολουθήσει στις 23:30 στο 6 D.O.G.S. με dj set από τον Πάνο Λιλή και τους Kissing Strangers θα έχει και ένα pop-up show από το διεθνούς φήμης σχεδιαστή μόδας, Βρεττό Βρεττάκο.

Hμέρα Γαλλοφωνίας στο μπαρ Comme il Faux 

-Την Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου, οι λάτρεις του γαλλικού σινεμά και της γαλλικής κουλτούρας μπορούν να κατευθυνθούν κατά τις 22:00 στο Comme il Faut για να γιορτάσουν την ημέρα Γαλλοφωνίας με τις μουσικές επιλογές της Νίκης Ξένου.

-Την Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου, μπείτε στον ρυθμό των «Σκαθαριών», καθώς με αφορμή την προβολή του ντοκιμαντέρ “The Beatles: Eight Days a Week - The Touring Years”, ένα πάρτυ “Beatlemania”, ήταν τουλάχιστον επιβεβλημένο. Ο Άκης Καπράνος θα επιμεληθεί τις μουσικές στο Toy στην Πλατεία Καρύτση, λίγο μετά τις 23:00.

Πάρτυ λήξης στο Ρομάντσο

-Και φτάνουμε στο πάρτυ της τελετής λήξης, που αυτή τη φορά γίνεται Σάββατο (1η Οκτωβρίου) οπότε δεν έχετε καμία δικαιολογία για να το χάσετε! Κατευθυνθείτε λοιπόν στο Ρομάντζο κατά τις 23:00 για να συζητήσετε για τις προβολές που είδατε, για να χορέψετε υπό τις μουσικές επιλογές του Άνδρεα Κύρκου, των Videotapes και του καλλιτεχνικού διευθυντή του φεστιβάλ Λουκά Κατσίκα.