Τα εξωτικά μπαρ της Αθήνας

noel
ΔΕΥΤΕΡΑ, 24 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2016

Δε χρειάζεται να αφήσετε τελείως πίσω σας το καλοκαίρι, ό,τι και να προστάζει ο καιρός. Ακόμα και στην καρδιά του χειμώνα, υπάρχουν μαγαζιά στην Αθήνα που σας φέρνουν λίγο πιο κοντά σε τροπικά κλίματα και διάθεση διακοπών.

Noel Bar- Ίσως το πιο ενδιαφέρον μαγαζί της Αθήνας, που εκτός από το Χριστουγεννιάτικο mood, πλέον μεγάλωσε και έγινε πιο εξωτικό. Το The Blue Bar σε μαγεύει με τους τόνους του γαλάζιου, του ανοικτού πράσινου και του χρυσού, και η διακόσμηση φέρνει κάτι ανάμεσα σε Βερσαλλίες και Καραϊβική. Πρωτότυπο και πολυφωτογραφημένο στα social media, προσφέρεται για προσιτή πολυτέλεια, στο κέντρο της πόλης.

Dimitris Garoufalias

Rehab- Στο βάθος της στοάς της οδού Θησέως 16 υπάρχει ένα λαμπερό και μυστήριο spot με ιδιαίτερη αύρα και προσωπικότητα, εμπνευσμένο από την εποχή των 50's.  Σε όλο το μαγαζί υπάρχει διάχυτο ένα παιχνίδι αντανακλάσεων με την μαύρη ταπετσαρία και τους χρυσούς φοίνικες να κυριαρχεί σε όλους τους τοίχους. Υπέροχα κοκτέιλ, πάνω από 90 ετικέτες σε ρούμι, αλλά και γαστρονομικές δημιουργίες του σεφ, Γιώργου Μαυρογιαννόπουλου, όπως καλαμάκι μπαμπού με ψητό ανανά πασπαλισμένο με καρύδα μαριναρισμένο σε βανίλια και ρούμι ή κεφτεδάκια χοιρινά με ανανά, τζίντζερ, καρύδα & τσίλι τυλιγμένα σε φύλλο μπανάνας. Στα decks εναλλάσσονται djs με τις disco, funky και groovie μουσικές επιλογές τους.

Tiki Bar- Vintage αισθητική, κόκκινοι τοίχοι, λεοπάρ καθίσματα, μπαμπού και αφίσες από την εποχή του exploitation κινηματογράφου, μια μικρή σκηνή για live, και ένας τεράστιος κατάλογος cocktails, αλλά και burgers, συνθέτουν το κλίμα ενός μαγαζιού στο Κουκάκι, που πριν τα cocktail bars γίνουν τάση στη διασκέδαση, ήταν ένα κοινό μυστικό για τους λάτρεις των «περίεργων ποτών», της surf μουσικής και των ταινιών του Ταραντίνο.

Χαβάη- Στον Κορυδαλλό μετακόμισε η Χαβάη και άλλαξε τον χάρτη της διασκέδασης στην περιοχή. Φυσικά κυριαρχεί η παλιομοδίτικη αισθητική, με τις λουλουδάτες ταπετσαρίες και τα ξύλινα τραπεζάκια, αλλά  η μουσική δεν είναι πάντα καλοκαιρινή, καθώς στη Χαβάη φιλοξενούνται βραδιές από reggae μέχρι electro, και συχνά γνωστοί djs του κέντρου κατεβαίνουν στα δυτικά προάστια.

Budoo- Ένα σκηνικό που θυμίζει Άπω Ανατολή, με μικρούς Βούδες, thai πινελιές, αλλά χωρίς ποτέ να νιώθεις ότι έχεις έρθει διακοπές στο Koh Samui, μια και το urban στοιχείο ισορροπεί με το πολύχρωμο σκηνικό. Πέρα από τα ποτά, η ταιλανδέζικη κουζίνα του είναι καταπληκτική, και δεν πρέπει να παραλείψετε να τη δοκιμάσετε.

ΡΟΖΙΝΑ ΑΡΑΠΗ