Η Βαρβάκειος Αγορά μετατρέπεται σε ανοιχτό σινεμά

balkans-beyond-borders-barbakeios-agora
ΠΕΜΠΤΗ, 27 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2016

Ο οργανισμός Balkans Beyond Borders (ΒΒΒ) σε συνεργασία με το συνΑθηνά του δήμου Αθηναίων απλώνει πανί και μετατρέπει την πλατεία της Βαρβακείου Αγοράς.

Μια σειρά από βαλκανικές ταινίες θα προβληθούν στο αυτοσχέδιο σινεμά που θα στηθεί στην Βαρβάκειο Αγορά. Το θέμα των προβολών είναι το αστικό περιβάλλον μέσα στο οποίο καλούμαστε να ζήσουμε. Με τίτλο: "BBB in the neighborhood IΙ-Βαλκανικές ταινίες στη στέγη του συνΑθηνά", ταινίες νέων καλλιτεχνών από τα γειτονικά Βαλκάνια γεμίζουν το κέντρο της Αθήνας το Σάββατο 5 Νοεμβρίου από τις 8.00 μέχρι τις 9.30 το βράδυ.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει επιλογή ταινιών από το 6ο Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους του οργανισμού Balkans Beyond Borders το οποίο πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη τον Οκτώβριο του 2015 και είχε ως τίτλο: Living in… “City-mmetry”, γεωμετρικές αναπαραστάσεις και αστικό πεδίο. Νέοι δημιουργοί από τα Βαλκάνια αποτυπώνουν μέσα από το φακό τους τη ζωή στην πόλη, δίνοντας μια γεωμετρική διάσταση συμμετρίας.

Οι ταινίες που θα προβληθούν 
Gokalp Gonen (Τουρκία) – Golden Shot (2015) – 8min
Γιάννης Καρύδας (Ελλάδα) – Seven Steps (2014) – 9min
Hristo Simeonov (Βουλγαρία) – Enemies (2015) – 21min
Στέλιος Μωραϊτίδης (Ελλάδα) – thafma (2015) – 21min
Κωνσταντίνα Κοτζαμάνη (Ελλάδα) – Washingtonia (2014) – 24min
Ana Sabolić (Κροατία) – Get lost please (2015) – 5min

Το ΒΒΒ Short Film Festival είναι ένα θεματικό φεστιβάλ που κάθε χρόνο ταξιδεύει και σε μια διαφορετική πόλη των Βαλκανίων προάγοντας το έργο των νέων καλλιτεχνών της περιοχής. Περισσότερες πληροφορίες στο www.balkansbeyondborders.eu

Η στέγη του συνΑθηνά είναι διαθέσιμη σε κάθε ομάδα πολιτών που επιθυμεί να τη χρησιμοποιήσει για τις δράσεις της 24 ώρες το 24ωρο και 365 μέρες το χρόνο. Στη στέγη του συνΑθηνά πραγματοποιούνται διαφορετικές δράσεις από ομάδες πολιτών με άξονες την αλληλεγγύη, το περιβάλλον, την εκπαίδευση, την υγεία, τον πολιτισμό, το παιδί, το δημόσιο χώρο, την τεχνολογία.

Info
στέγη συνΑθηνά
Αθηνάς 55, Αθήνα
Σάββατο, 5 Νοεμβρίου 2016 | Ώρα έναρξης: 20:00
Είσοδος ελεύθερη