O Δεκέμβρης μπαίνει με δράσεις στην ιστορική Δημοτική Αγορά Κυψέλης

dimotiki-agora-kupselis
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 02 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2016

Εκθέσεις, συναυλίες, εργαστήρια και πολλά άλλα σάς περιμένουν στον κοινόχρηστο χώρο της αναγεννημένης Αγοράς.

Το νέο κτίριο της ανακαινισμένης Δημοτικής Αγορά Κυψέλης έχει ανοίξει τις πόρτες του στο κοινό. Ήδη από τον Ιούλιο του 2016, το ΚΕΠ Κυψέλης στεγάζεται στη νέα Αγορά και η πρόσβαση στο κτίριο για  το κοινό, από τη Φωκίωνος Νέγρη, είναι ελεύθερη. Ο δήμος Αθηναίων, αξιοποιώντας τα αποτελέσματα της δημόσιας διαβούλευσης που πραγματοποιήθηκε τον Μάιο του 2015 και έχοντας ήδη απευθύνει ανοιχτό κάλεσμα προς υποψήφιους συν-διαχειριστές, αξιολόγησε 17 προτάσεις από φορείς και ομάδες της πόλης, και πρόκρινε την πρόταση του Impact Hub Athens προκειμένου να αναλάβει τη νέα λειτουργία της Αγοράς από τον Γενάρη του 2017. 

Stathis_Mamalakis
Ομαδική έκθεση φωτογραφίας
What Is Home For You | Καθημερινά 3-18/12 18:00-20:00

Μια νέα έκθεση φωτογραφίας εγκαινιάζεται στις 3 Δεκεμβρίου 2016 στον κοινόχρηστο χώρο της Δημοτικής Αγοράς Κυψέλης, στις 18:00, από κατοίκους της Κυψέλης που αποτύπωσαν την έννοια του "σπιτιού" στο φακό.

Συμμετέχουν: Αδριανοπούλου Ζωή, Αζαδέλης Κυριάκος, Γάκη Αιμιλία, Γυαλίδου Κορίνα, Εγγλεζάκη Πέλα, Καβαλιεράτου Νεφέλη, Καφετζής Ιάσονας, Κουζουντζόγλου Οντέτ, Κουπόπουλος Κωνσταντίνος, Κούση Παυλίνα, Μαμαλάκης Στάθης, Μπούρας Αντώνης, Μπούρα Ήλια, Σακκάς Κώστας, Σαρίδη Άρια, Στραβοδήμου Μυρτώ, Σταυροπούλου Αθηνά, Ταγκοπούλου Κωνσταντίνα, Τάσση Μαρία, Χαρώνη Μαριάνθη

Επιμέλεια: Αντωνάκης, Κυριακή Αρκουλή, Εύα Παπαστεργίου

Συναυλία
Dimitris Tasenas & the soul vibrators LIVE | 3/12 20:00

Aπό το rock n roll και τις 60's ballads στο Psych Rock και το Garage. Για prom night καταστάσεις και juke box ατμόσφαιρα σε ένα παίξιμο που ξεχειλίζει ενέργεια και προκαλεί για χορό!

Εργαστήριο τυπωμάτων και πλακιδίων
Mοτίβα και σχέδια της Κυψέλης | 3 & 4/12 11:00-15:00
Από τις ομάδες Snehta Residensy & Focus on Fokiοnos

Οι Eleanor Lines και η Κatherine MacBride έρχονται στην Αγορά, στο πλαίσιο του προγράμματος Snehta residency, για να μας διδάξουν και να φτιάξουμε μαζί τους τυπώματα με στάμπες και πλακάκια με πηλό, από μοτίβα και σχέδια κτιρίων και χώρων της Κυψέλης.

Εργαστήριο κατασκευών
Μαστορεύω ό,τι βρω | 4/12 15:00-18:00
Από την ομάδα Μ.Ο.Β

Σας καλούμε να φτιάξουμε ξύλινες κατασκευές, μαθαίνοντας πώς από ένα κομμάτι ξύλο μπορούμε να κάνουμε κάτι χρήσιμο και λειτουργικό. Τις κατασκευές θα τις προσφέρουμε στο τέλος στον χώρο της Αγοράς. Φέρτε μαζί σας ένα εργαλείο (πριόνι ή σφυρί), ξύλα, παλέτες και ό,τι άλλο μπορείτε να φανταστείτε!

Εργαστήριο κατασκευής μωσαϊκού
Ας τα κάνουμε πλακάκια | 10/12 11:00-16:00 & 11/12 11:00-14:00
Από την ομάδα ΚΟΟΚΟΟ

Ελάτε να φτιάξουμε όλοι μαζί, μεγάλοι και μικροί, ένα μωσαϊκό για τη Δημοτική Αγορά Κυψέλης. Μην ξεχάσετε να φέρετε  παλιά πλακάκια που δε χρειάζεστε!

Αφήγηση παραμυθιών
Σκανταλιάρηδες καλικάντζαροι, παιχνιδιάρικα ξωτικά | 10/12 16:00-18:00 Από την ομάδα Παραμυθοκόρες

Οι Παραμυθοκόρες αφηγούνται παραμύθια και θρύλους με σκανταλιάρηδες καλικάντζαρους και πονηρά ξωτικά που βγαίνουν κάτω από τη γη για να πειράξουν τους ανθρώπους. Μύθοι, ιστορίες και παραμύθια από τη λαϊκή προφορική παράδοση της Ελλάδας για το Δωδεκαήμερο των Χριστουγέννων και τα πλάσματα που εμφανίζονται τις μέρες εκείνες.

Διαπολιτισμική παιδική ομάδα κρουστών
Ρυθμοί του κόσμου | 10/12 18:00-18:15
Από την ομάδα POLYPHONICA DRUMS TEAM

Η POLYPHONICA DRUMS TEAM απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 8-15 ετών, τα οποία έρχονται σε επαφή με μουσική και ρυθμούς της παγκόσμιας παράδοσης.

Βιωματικό Εργαστήριο
Ξένος ή Ξένιος και ποιά η διαφορά
10/12 18:00-20:00 & 11/12 14:00-16:00
Από την  ACTION AID

Φοβόμαστε ό,τι είναι διαφορετικό και ξένο από μας; Μέσα από βιωματικές δραστηριότητες και παιχνίδια ρόλων οι συμμετέχοντες έρχονται αντιμέτωποι με τα πώς και τα γιατί της σύγχρονης κοινωνίας, προβληματίζονται και αναζητούν το δικό τους ρόλο στον κόσμο.

Reunion των σχολείων της Κυψέλης
Meeting point |16/12 18:30-22:30
Από την ομάδα Focus on Fokionos

Οι εν δράσει μαθητές υποδέχονται αποφοίτους των σχολείων τους. Μια ανοιχτή πρόσκληση για μια συνάντηση χαράς. Μια επιβράβευση στο νέο, στο μέλλον και μια διαδρομή από το παρελθόν. Τα δημόσια σχολεία της Κυψέλης και το Εκπαιδευτήριο Τυχόπουλου θα βρίσκονται στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης.

Παλιά παιχνίδια του παππού και της γιαγιάς
Αμπε – μπα – μπλομ – και βγαίνω |17/12 11:00-12:30
Από το Πολιτιστικό Πάρκο

Ας ξαναθυμηθούμε τα Παλιά Παιχνίδια και ας τα Παίξουμε μαζί! Τριοδίν, Στομάχιον, Σβούρες, Κότσια, Τηλέφωνο, Τυφλόμυγα, Αλάτι ψιλό, Πετάει-πετάει, Γκαζές, Περπατώ εις το δάσος, Ακινητο-αμίλητο, Σκλαβάκια, Ο Παππάς , Βεζίρης, Κολοκυθιά, Ήλινο Παπήλινο, Κουτσό

Stathis_Mamalakis
Χριστουγεννιάτικες δράσεις για όλη την οικογένεια
Χριστούγεννα στην Αγορά |17/12 13:00-18:00
Από τα Παιδικά χωριά SOS Ελλάδας

Δραστηριότητες Χριστουγέννων με ζωγραφική, μουσική, χορό για μικρούς και μεγάλους, εργαστήρι παρασκευής μελομακάρονων, κατασκευής χριστουγεννιάτικων στολιδιών, έκθεση φωτογραφιών από το εργαστήρι των Ανοιχτών Σχολείων και πολλές εκπλήξεις για όλη την οικογένεια.

Stathis_Mamalakis
Διαδραστική αναπαράσταση Χριστουγεννιάτικων παραδόσεων
Στολίζοντας τα Φαναρέλια |18/12 11:00-12:30
Από το Πολιτιστικό Πάρκο

Μια διαδραστική εμπειρία, κατά την οποία οι μαθητές αναβιώνουν τα Αυθεντικά Χριστούγεννα στην Ελλάδα! Ελάτε να τραγουδήσουμε παραδοσιακά κάλαντα, να αναπαραστήσουμε παλιά διασκεδαστικά, ξεχασμένα έθιμα και να δημιουργήσουμε χειροποίητα στολίδια!

Διαπολιτισμική παιδική χορωδία
Γιορτινά τραγούδια του κόσμου |18/12 12:30-13:00
Από την ομάδα Polyphonica

Η διαπολιτισμική παιδική χορωδία μας τραγουδά γιορτινά τραγούδια από όλον τον κόσμο (gospels, αφρικάνικα, κάλαντα ελληνικά και ευρωπαϊκά κ.α.)

Stathis_Mamalakis

Δράση «Urban Farm»

Παράλληλα, συνεχίζονται σε εβδομαδιαία βάση:

  • Ανταλλακτικό εμπόριο Acromarket κάθε Δευτέρα, Τετάρτη & Παρασκευή 18:00-20:00
  • Σχολείο μεταναστών & προσφύγων Κοινή Γλώσσα κάθε Τρίτη 18:00-20:00
  • Διαδραστικές ανταλλαγές βιβλίων Booksharing κάθε Πέμπτη 18:00-20:00
  • Ανοιχτές Παρασκευές- Το Μικρόφωνο στους Πολίτες κάθε Παρασκευή 16:00-20:00