Ο Δημήτρης Παπαδημητρίου στις Συναντήσεις με Μουσικούς στον Ιανό

dimitris-papadimitriou
ΤΡΙΤΗ, 06 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2016

Μια μουσική συζήτηση για την Τέχνη, τη ζωή και τον πολιτισμό με έντονο άρωμα Σμύρνης.

Με αφορμή την κυκλοφορία της ταινίας «Η Ρόζα της Σμύρνης» του Γιώργου Κορδέλλα, ο συνθέτης του soundtrack, Δημήτρης Παπαδημητρίου θα βρεθεί καλεσμένος της Τασούλας Επτακοίλη και των μουσικών συναντήσεών της αυτή την εβδομάδα και συγκεκριμένα την Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου στις 20:30 στο Café του Ιανού, όπου θα ακουστούν και τραγούδια της ταινίας.

Σε μια συζήτηση για την Τέχνη, τη ζωή και τον πολιτισμό, αλλά και προσωπικές εξομολογήσεις, η μουσική αυτή συνάντηση θα έχει και έντονο άρωμα Σμύρνης, αφού ο Δημήτρης Παπαδημητρίου θα μιλήσει για το πώς είναι να γράφεις για έναν άσβεστο έρωτα που ταξιδεύει από την Σμύρνη του 1922 στην Αθήνα του 1980, και που φτάνει ως τις μέρες μας. Η εκδήλωση θα προβάλλεται ζωντανά και στο ianos.gr

Λίγα λόγια για την «Ρόζα της Σμύρνης»
Σμύρνη 1922: Η Ρόζα κόρη εύπορης οικογένειας, παντρεύεται εσπευσμένα. Aθήνα 1987: H Ρόζα (Λήδα Πρωτοψάλτη) ζει με την εγγονή της Μαριάννα (Ευγενία Δημητροπούλου) κουβαλώντας ένα επτασφράγιστο μυστικό που δε θέλει να μοιραστεί με κανέναν. Το συλλεκτικό πάθος του Δημήτρη (Τάσος Νούσιας), ενός αρχιτέκτονα, τον οδηγεί στα παράλια της Μικράς Ασίας και στα χνάρια της αινιγματικής Ρόζας. Μια παλιά φωτογραφία και ένα νυφικό είναι αρκετά για να ανασυρθεί μια ερωτική ιστορία από το παρελθόν και να γεννηθεί μια καινούργια. Η ταινία προβάλλεται από τις 22 Δεκεμβρίου στους κινηματογράφους από την Feelgood.

Info
Ιανός
Σταδίου 24 - Αθήνα
Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου στις 20:30
Είσοδος ελεύθερη