Πλούσιος ο Δεκέμβριος στο six d.o.g.s

sixdogs
ΤΡΙΤΗ, 13 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2016

Συναυλίες με τους Larry Gus, Bazooka, Βύρωνα Θεοδωρόπουλο και Μιχάλη Μαθιουδάκη

Kαθώς πλησιάζουν οι γιορτές και μπαίνουν τα κρύα, το six d.o.g.s ανεβάζει τη συναυλιακή θερμοκρασία με μια σειρά ιδιαίτερων εμφανίσεων για όλα τα γούστα και τις διαθέσεις.

Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου: Larry Gus w/ Central Pozitronics
Εισιτήρια: 5 ευρώ προπώληση και 7 ευρώ ταμείο

O Παναγιώτης Μελίδης, όπως είναι το κανονικό όνομα του Βεροιώτη μουσικού, ξεκίνησε το project Larry Gus το 2006. Oι αρχικές sampled-based ηχογραφήσεις του χρησιμοποιήθηκαν κατα κύριο λόγο σε αυτοσχεδιαστικές live εμφανίσεις. Οι Central Pozitronics είναι το πειραματικό τρίο που δημιουργήθηκε στην Κέρκυρα τον Απρίλιο του 2014, όταν τρεις φίλοι με ετερόκλητες μουσικές αναφορές έπαιξαν πρώτη φορά μαζί στο υπόγειο του Ιονίου Πανεπιστημίου. Ανισόρροπες κιθάρες, ηλεκτρονικά, noise, breakbeat ξεσπάσματα, προηχογραφημένο υλικό και ελεύθερος αυτοσχεδιασμός είναι κάποια από τα βασικά χαρακτηριστικά της μουσικής τους, με σημαντικότερο στοιχείο τις πολύ έντονες ζωντανές εμφανίσεις τους.

Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου: Νότια Ντακότα
Εισιτήρια: 6 ευρώ

Κανείς δεν έλεγε πως δε θα επέστρεφαν και τώρα δικαιώνεται. Άλλη μια μπάντα απο τη Νότια Ντακότα επιστρέφει στο six d.o.g.s για μία συναυλία στις 16 του Δεκέμβρη, Παρασκευή. Να είστε ευτού.

Σάββατο 17 Δεκεμβρίου: Sissi Rada με special guest τον Φοίβο Δεληβοριά
Εισιτήρια: 5 ευρώ

H Sissi Rada έρχεται απο το Βερολίνο με χριστουγεννιάτικη διάθεση παρέα με την τετραμελή μπάντα της για να παρουσιάσει τον πρώτο της δισκο «pragma» που κυκλοφόρησε τον Νοέμβριο απο την Inner Ear. Καλεσμένος της βραδιάς στις 17 Δεκεμβρίου θα είναι ο Φοιβος Δεληβοριάς, με τον οποίο θα ερμηνεύσουν αγαπημένα τραγούδια άλλων με το δικό της χαρακτηριστικό τρόπο.

Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου: Μάνος Μυλωνάκης (Your Hand in Mine) w/ Hior Chronik
Εισιτήρια: 5 ευρώ

Ο Μάνος Μυλωνάκης είναι συνθέτης και αρχιτέκτονας. Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1983, όπου ζει και εργάζεται. Σπούδασε πιάνο και ανώτερα θεωρητικά σε πτυχιακό επίπεδο. Ασχολήθηκε ερευνητικά με την "ηχητική" αρχιτεκτονική και το ρόλο του υποκειμενισμού στην ηχητική αντίληψη του αρχιτεκτονικού χώρου (Soundscapes, 2008). Η ενασχόλησή του με τη σύνθεση, την ενορχήστρωση και τη μουσική παραγωγή ξεκίνησε το 2006, όταν ίδρυσε, μαζί με τον Γιώργο Παπαδόπουλο, το σχήμα των Your Hand in Mine (cinematic – folk). Παράλληλα, συνθέτει μουσική για μικρά και μεγαλύτερα ντοκιμαντέρ, μικρά online videos και άλλα πρότζεκτ ενώ δίνει συναυλίες σε ιδιαίτερους χώρους και περιστάσεις .

Ο Hior Chronik ξεκίνησε να δουλεύει ως παραγωγός στον Jazz Fm και ως συντάκτης σε διάφορα μουσικά περιοδικά στις αρχές της δεκαετίας του ’90, μόλις πριν 7 χρόνια όμως ξεκίνησε να πειραματίζεται με τη δημιουργία μουσικής εστιάζοντας κυρίως στον κινηματογραφικό ήχο. Η μουσική του στηρίζεται στο πιάνο και τα μακρόσυρτα μελαγχολικά ηχοτοπία, που διαμορφώνουν έναν ήχο πέρα από εκφραστικές δεσμεύσεις.

Τρίτη 20 Δεκεμβρίου: Bazooka + Τσοπ
Εισιτήρια: 6 ευρώ προπώληση και 8 ευρώ ταμείο

Οι Μπαζούκα έχουν φύγει ακόμα μια φορά για περιοδεία στα βουνά των Βαλκανίων και της Κεντρικής, Δυτικής και Νότιας Ευρώπης. Βαλίτσες γεμάτες γυναίκες, οθόνες, ψέματα, κρεβάτια και έναν από τους καλύτερους δίσκους της περασμένης χρονιάς, την «Άχρηστη Γενιά». Καθώς η σαρδόνια αχρηστία τους θα ξεχειλώνει στους αυτοκινητόδρομους της Ευρώπης, θα κάνουν μια στάση στην Αθήνα για να προσεγγίσουν την ζωή -έστω και για λίγο- ενάρετα και ευλαβικά. Θα ξεθάψουν τους ΤΣοΠ από το χιόνι και όλοι μαζί θα παίξουν εκκλησιαστική μουσική για να υμνήσουν το πνεύμα των Χριστουγέννων.

Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου: Βύρωνας Θεοδωρόπουλος – Μιχάλης Μαθιουδάκης
Εισιτήρια: 5 ευρώ

Ο Βύρωνας Θεοδωρόπουλος και ο Μιχάλης Μαθιουδάκης, δύο από τους καλύτερους Stand Up κωμικούς της νέας γενιάς, παρουσιάζουν την εορταστική παράστασή τους «ΣΤΑ ΠΛΑΓΙΑ» στις 21 Δεκεμβρίου. Αποτυχημένα πάρτι, ελληνικό πένθος, εκτυπωτές, κόκκινα φανάρια, χάλια αφίσες, λάθη στον messenger, ατελείωτη φλυαρία, κόλπα γιαγιάδων, ανιχνευτές μετάλλων, παιδικές ζωγραφιές, θείοι (πάντα θείοι…), άκυροι συγγενείς, άκυρα αντικείμενα, άκυρες φωτογραφίες, ο Κωνσταντίνος, ο Δημήτριος και η Ολάγια συνθέτουν μία γνήσια «αθηναϊκή», deep down και dirty παράσταση.

Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου: Lowtronik + Videogame Orchestra + Poordream
Εισιτήρια: 5 ευρώ

Ο Lowtronik επιστρέφει με το νέο του άλμπουμ «Ανθρωπένιοι Άνθρωποι» και συνθέτει ρυθμούς, λούπες και συνθεσάιζερ με κείμενα και ποιήματα: από τον Χανς Αρπ στον Μάρκο Μέσκο, από τον Λευκάδιο Χερν στον Σεφέρη κι από τον Ελευθέριο Δούγια στον Ζωρζ Περέκ. Καταπιάνεται με τον σουρεαλισμό, τον υπερλεξισμό, το μεταμοντέρνο ποδόσφαιρο, τα λογοτεχνικά cutups ή το δονητικό βάθος των αστικών θηλαστικών (κτυπήματα ράμφους σε υάλινο κώδωνα κ.ά.), σε χρονική παράταξη ή συγχρόνως, σε υπερεκφραστικές «συγχορδίες».

Οι Videogame Orchestra (VGO) αποτελούνται από δύο αθεράπευτους λάτρεις της ηλεκτρονικής μουσικής και των video games: τον Aλέξη Ρέτση και τον Γιώργο Αγγελίδη. Σχηματίστηκαν το 2004 στην Αθήνα. Οι δυο τους πειραματίζονταν με παρεμφερή μουσικά είδη από τις αρχές των 90’s, με trackers στην Amiga και το PC – και έπαιζαν video games από όταν μπορούν να θυμηθούν τον εαυτό τους. Η μουσική τους κινείται σε ένα μείγμα chiptune / 8-bit, με στοιχεία synth-pop και electro – φτάνοντας αρκετές φορές ακόμα και σε ορχηστρικές εκτελέσεις. Θέλουν τα κομμάτια τους να μοιάζουν σαν να έχουν φτιαχτεί για ένα υποθετικό video game. Οι ζωντανές τους εμφανίσεις πλαισιώνονται από synchronized visuals και custom στολές.

Το μουσικό project Poordream ξεκίνησε το 2008 από τον συνθέτη και sound designer John Valasis, εξερευνώντας ένα ευρύ φάσμα ηλεκτρονικής και ακουστικής μουσικής. Κινούμενο πολλές φορές δυσδιάκριτα ανάμεσα σε μουσικά υποσύνολα όπως η IDM, cinematic ambient και breakbeat, καταφέρνει να οδηγεί το κοινό σε μια μυσταγωγική διαδρομή γεμάτη από μελωδίες, δυναμικά κρουστά και περίτεχνες ενορχηστρώσεις. Το τελευταίο στούντιο άλμπουμ «Ninetynine» κυκλοφόρησε το 2014 από την Tympanik Audio με έδρα το Σικάγο.

Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου: Mohammad
Εισιτήρια: 7 ευρώ

Οι Mohammad παρουσιάζουν το νέο τους έργο «Pèkisyon Funebri» την Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου 2016 στο six d.o.g.s. Αφήνοντας πίσω τη «φολκ» τριλογία τους οι Mohammad επιστρέφουν στο δικό τους πρωτότυπο υλικό. Το Pèkisyon Funebri είναι βαρύ και συμπυκνωμένο, επιβλητικό και σκοτεινό, αιθέριο και διάφανο και σηματοδοτεί μία νέα εποχή στον ήχο τους. Γήινοι ψίθυροι και απόκοσμες ψαλμωδίες ενσωματώνονται στα trademark σεισμικά τους διαπασών. Μία λυτρωτική λιτανεία ανάμεσα σε υπέρ-φορτισμένα ηχητικά υψίπεδα, από τον φλεγόμενο πυρήνα έως τους άηχους ουρανούς.

Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου: Space Blanket - «LIT»: an audiovisual performance
Εισιτήρια: 5 ευρώ

LIT είναι το νέο οπτικοακουστικό εγχείρημα των Space Blanket. Το ηλεκτρονικό ντουέτο μας έχει συνηθίσει σε εμφανίσεις, όπου το μουσικό και το εικαστικό στοιχείο συναντιούνται και συνυπάρχουν, δημιουργώντας μια ατμόσφαιρα σκοτεινή και ταυτόχρονα έντονη. Κλεισμένοι σε ένα απομονωμένο θερμοκήπιο, μαζί με τον φωτιστή τους Μενέλαο Ορφανό, καλλιέργησαν ιδέες που οδήγησαν στον σχεδιασμό και την κατασκευή ενός γεωμετρικού σχεδίου αποτελούμενου από 24 φωτιστικά στοιχεία, τα οποία πλαισιώνονται από τα φώτα κάθε venue στο οποίο εμφανίζονται. Για περίπου δέκα μήνες προγραμμάτισαν το light show τους, βασισμένο στο ύφος του κάθε κομματιού σε μια συνεχόμενη ροή που κορυφώνεται σταδιακά.

Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου: Σtella
Εισιτήρια: 5 ευρώ

Η Σtella είναι τραγουδίστρια, συνθέτρια και μουσικός. Στις αρχές του 2015 κυκλοφόρησε το πρώτο της ομώνυμο άλμπουμ, από την Inner Ear Records. Αναγνωρισμένο από ακροατές και κριτικούς, θεωρήθηκε ένα από τα πιο επιτυχημένα ελληνικά indie pop άλμπουμ της χρονιάς, με τα κομμάτια «Detox» και «Picking Words» να έχουν αγαπηθεί ιδιαίτερα από τους ραδιοφωνικούς σταθμούς. Ένα χρόνο μετά, η Σtella κυκλοφορεί το «Works For You», πρώτο single από το επερχόμενο δεύτερο άλμπουμ της, που αναμένεται να κυκλοφορήσει στις αρχές του 2017.


Info
six d.o.g.s
Αβραμιώτου 6-8
Μοναστηράκι
210 3210510