Πέντε ξεχωριστά μέρη για καφέ δίπλα στο τζάκι

zonars
ΤΕΤΑΡΤΗ, 14 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2016

Ο χειμώνας έχει μπει για τα καλά και η πόλη φοράει τα γιορτινά της, καθώς τα Χριστούγεννα είναι προ των πυλών. Πού θα πιείτε τον καφέ σας μετά από τα ψώνια και τη βόλτα στη στολισμένη Αθήνα; Φυσικά κάπου χουχουλιάρικα, με απαραίτητη συνοδεία τη ζεστασιά του τζακιού.

Zonar’s
Για τους εραστές του κέντρου και της πολυτέλειας, το Zonar’s θα είναι πάντα μια σταθερή αξία. Τι να πρωτοπούμε για αυτό το ιστορικό μαγαζί που ξανάνοιξε πέρσι τέτοια εποχή τις πόρτες του κάνοντας πάταγο στην Αθηναϊκή ζωή! Θα πούμε μόνο ότι και τα Χριστούγεννα είναι μια ξεχωριστή επιλογή, και ελπίζουμε να βρείτε θέση δίπλα στο όμορφο τζάκι του, καθώς απολαμβάνετε τα απίθανα ροφήματά του.

Γιασεμί
Ένα ιστορικό στέκι στην Πλάκα, στα σκαλιά της Μνησικλέους, αποπνέει ζεστασιά και παρεΐστικη ατμόσφαιρα. Η σάλα, τα μαρμάρινα και ξύλινα τραπεζάκια, τα κεράκια, η καταπληκτική ζεστή σοκολάτα -μην αμελήσετε να δοκιμάσετε και τη ξακουστή πορτοκαλόπιτα-, όλα καλωσορίζουν τους θαμώνες, για μεσημέρια ή και βράδια γεμάτα συζητήσεις, γέλια και αίσθηση θαλπωρής.

Μνησικλέους 23, Πλάκα, τηλ: 2130417937

Facebook
Safe House
Είστε τύποι περιπετειώδεις που σας αρέσουν οι εξορμήσεις σε ορεινά μέρη, που θα συνοδεύσετε το σκι σας με ένα ρόφημα στο κοντινότερο σαλέ; Ε, λοιπόν «αποκλειστείτε» στον Διόνυσο! Και μην ανησυχείτε, αυτό το καταφύγιο έχει ό,τι χρειάζεστε: Τρία τζάκια, ξύλο και πέτρα, νόστιμα πιάτα και φυσικά πολλά και λαχταριστά ροφήματα σάς μεταφέρουν νοητά σε κάποιο χιονισμένο χωριό.

Λεωφόρος Διονύσου & Βακχών, Διόνυσος

Παλιάτσος
Τα Βόρεια Προάστια μπορούν να καυχιούνται για ένα από τα cozy καφέ της Αθήνας. Ο χώρος ξεχωρίζει για το προσεγμένο ντεκόρ του που είναι εμπνευσμένο από τα πολλά ταξίδια του ιδιοκτήτη στο εξωτερικό (το Ιnstagram θα πάρει φωτιά), τις ανεβαστικές του μουσικές όταν πέσει η νύχτα και, φυσικά, για το τζάκι και τους άνετους, πράσινους  καναπέδες του.

Πλατεία Αγίας Τριάδος, Παλαιά Πεντέλη

To Καφενείο
Σε ένα κτήριο που μετράει 400 χρόνια ζωής, θα απολαύσετε σπιτικά γλυκά και νόστιμα εδέσματα, ενώ το τζάκι θα σας ζεσταίνει. Θαυμάστε τον αέρα παλιάς Αθήνας που αποπνέει αυτό το λιτό αλλά τόσο όμορφο μαγαζί στην Πλάκα, που εκτός από φοιτητικό στέκι, προσελκύει κάθε χρόνο ορδές τουριστών -ανάμεσά τους και ο Jamie Oliver!

Επιχάρμου 1, Πλάκα, τηλ: 210 3246916