Αυτό το Σαββατοκύριακο κάνουμε Χριστούγεννα στην Πεντέλη

xristougenna-xioni-xorio
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 16 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2016

Στις 17 και 18 Δεκεμβρίου έχουμε (μερικούς ακόμη) λόγους να ανηφορίσουμε προς Πεντέλη παίρνοντας μαζί μας διάθεση γιορτινή.

Γιατί τα Χριστούγεννα ξεκινούν δυναμικά και δεν πρέπει να παραλείψουμε να πάρουμε...το βουνό;

Γιατί από τις 17 Δεκεμβρίου στις 9 π.μ. μέχρι τις 18 Δεκεμβρίου στις 6 μ.μ., σε όλη δηλαδή τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου που μας εισάγει στις γιορτές των Χριστουγέννων, στο Μέγαρο Δουκίσσης Πλακεντίας του Δήμου Πεντέλης, έχει στηθεί ένα Χριστουγεννιάτικο χωριό όνομα και πράγμα.

Γιατί οι θεατρικές παραστάσεις ξεκινούν νωρίς το πρωί και τελειώνουν το μεσημέρι δίνοντας την ευκαιρία στα παιδιά (και τους συνοδούς τους) να συνδυάσουν το τερπνό με το ωφέλιμο (υπάρχει ποιοτικότερη διασκέδαση από το θέατρο;) 12.00-14.00 ανά δίωρο, τρεις διαφορετικές παραστάσεις.

Γιατί εναλλακτικά, οι μικροί και μεγάλοι επισκέπτες, μπορούν να επιλέξουν την κινηματογραφική προβολή (στις 14.00 το Σάββατο και στις 17.00 την Κυριακή) με μια ταινία που όποιος ήδη την έχει δει θα σας βεβαιώσει πως δεν πρέπει να την χάσετε. Τριβιζάς είναι αυτός!

Γιατί Χριστούγεννα σε παιδικό χωριό χωρίς Καραγκιόζη δεν γίνεται!

Γιατί οι αφηγήσεις δίνουν και παίρνουν, και μάλιστα όχι από όποιον κ όποιον, αλλά από την Στέλλα Αρβανίτη, την Θεοφανία Παπαθωμά και τη Φωτεινή Δάρρα.

Γιατί οι μαριονέτες ξετρυπώνουν δίνοντας ζωή σε ήρωες γιορτινούς.

Γιατί τα εργαστήρια, οι δημιουργικές δράσεις και οι animateus θα κρατήσουν συντροφιά σε όλους, όπως ακριβώς ταιριάζει σε αυτές τις μέρες: με αγάπη, ζεστασιά, χαμόγελο και μπόλικη δόση μαγείας!

Γιατί το Μέγαρο Δουκίσσης Πλακεντίας είναι από μόνο του ένας λόγος να μπούμε στο κλίμα των γιορτών με μια στάση στην Πεντέλη.

Δείτε περισσότερα για το Χριστουγεννιάτικο χωριό 

Δείτε το αφιέρωμα στην Πεντέλη