Πέντε οάσεις για χαμάμ και spa μέσα την πόλη

hammam-baths
ΤΕΤΑΡΤΗ, 18 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2017

Αν τις μέρες που έρχονται σκοπεύετε να αψηφήσετε το κρύο εγκαταλείποντας το σπίτι και να απολαύσετε λίγες στιγμές πραγματικής χαλάρωσης που θα σας προετοιμάσουν κατάλληλα για την εβδομάδα που έρχεται, παρακάτω σας έχουμε ετοιμάσει μία λίστα με τα καλύτερα χαμάμ της Αθήνας.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΤΟΥ CLICKATLIFE ΣΤΑ ΟΣΚΑΡ 2017

Μέσα στην πολύβουη, βιαστική και ανυπόφορη, πολλές φορές, καθημερινότητα, εκεί που ο χρόνος και οι υποχρεώσεις τρέχουν μπροστά και εμείς τελευταίοι, ανήμποροι και καταϊδρωμένοι από πίσω τους, υπάρχουν μικρές αναλαμπές, μικρά θαύματα που ακούνε στο όνομα Σαββατοκύριακο και που πολλές φορές δε τους δίνουμε τη σημασία που τους αξίζει.

Μέσα σε αυτές τις μικρές εκλάμψεις, προκύπτει το άλλο περίεργο. Πριν προλάβουμε να φύγουμε από τη δουλειά την Παρασκευή, ανοίγουμε τα μάτια και είναι κιόλας Κυριακή απόγευμα, εμείς πάλι δεν έχουμε προλάβει να κάνουμε αυτά που θέλουμε, να ξεκουραστούμε από την εβδομάδων των παθών που αφήσαμε πίσω, να συναντήσουμε αυτούς που η ρουτίνα της καθημερινότητας δεν μας επιτρέπει μεσοβδόμαδα, αλλά, κατά κύριο λόγο, να κλείσουμε επιτέλους ένα ραντεβού με ή για τον εαυτό μας.

Αν τις μέρες που έρχονται σκοπεύετε να αψηφήσετε το κρύο εγκαταλείποντας το σπίτι και να απολαύσετε λίγες στιγμές πραγματικής χαλάρωσης που θα σας προετοιμάσουν κατάλληλα για την εβδομάδα που έρχεται, παρακάτω σας έχουμε ετοιμάσει μία λίστα με τα καλύτερα χαμάμ της Αθήνας. Εκεί όπου μπορείτε γενναιόδωρα να προσφέρετε ένα δώρο στον εαυτό σας για να του πείτε ευχαριστώ που τα φέρνει εις πέρας, και, γιατί όχι, για να μοιραστείτε αυτή την εμπειρία με κάποιον από εκείνους που δεν προλαβαίνετε να δείτε από Δευτέρα μέχρι Παρασκευή ενώ πολύ θα το θέλατε...

Hammam Baths
Στο κέντρο της Αθήνας, στην περιοχή του Θησείου, δίπλα ακριβώς από τους Αέρηδες, εδρεύει το Hammam Baths, ένα από τα πιο φημισμένα του είδους για την ιδιαίτερη φιλοξενία και περιποίηση που προσφέρει στους επισκέπτες. Μπορείτε να δοκιμάσετε το παραδοσιακό χαμάμ, αλλά η «σπεσιαλιτέ» τους είναι το Αλί-μαμά χαμάμ με διάρκεια μιάμισης περίπου ώρας. Ξεκινάει με ένα αποτοξινωτικό ατμόλουτρο, απολέπιση και, έπειτα, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να αφεθείτε στα έμπειρα χέρια του προσωπικού. Είναι τόσο φιλόξενοι, που στο τέλος θα σας τρατάρουν και τσάι με παραδοσιακά λουκούμια.

Le hammam
Αν είστε κάτοικος Βορείων Προαστίων, πιθανότατα να το γνωρίζετε ήδη. Εδώ, οι επιλογές αυξάνονται, καθώς το Le hammam που βρίσκεται στην Κηφισιά, εκτός από τις αναζωογονητικές του θεραπείες, προσφέρει μέχρι και αποτρίχωση και περιποίηση των άκρων. Εμείς το προτείνουμε, αν σκοπεύετε να μοιραστείτε την εμπειρία με τον αγαπημένο ή την αγαπημένη σα,ς καθώς έχει δημιουργήσει ένα ξεχωριστό πακέτο για ζευγάρια. Από εκεί και πέρα, είναι μία καλή επιλογή για τη μέλλουσα σύζυγο φίλη σας για την οποία διαθέτει ξεχωριστή νυφική περιποίηση που θα την κάνει να νιώθει πιο έτοιμη από ποτέ στα σκαλιά της εκκλησίας πριν το μεγάλο βήμα. Με όποιον και αν επιλέξετε να πάτε ή να κάνετε το δώρο, το αποτέλεσμα είναι εγγυημένο. Αν σκεφτεί κανείς ότι οι ίδιοι ονομάζουν τις θεραπείες «τελετουργίες», εμείς δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα από άλλο εκτός από το να τους εμπιστευτούμε.

Polis Hammam
Επιστρέφοντας πάλι στο κέντρο, στην περιοχή του Ψυρρή αυτή τη φορά, συναντάμε το Polis Hammam, τον επίγειο παράδεισο όποιου δεν χορταίνει να απολαμβάνει τέτοιου είδους περιποιήσεις. Πρόκειται όντως για τη Χώρα των Θαυμάτων. Η μόνη δυσκολία είναι να καταφέρετε να διαλέξετε ανάμεσα σε έξι διαφορετικά είδη χαμάμ, Απλό, Κεσέ, Πασά, Σουλτάν, Vip και Deniz, ανάλογα με το πόσο «βασιλικά» θέλετε να νιώσετε, και μεταξύ -περίπου- δέκα διαφορετικών ειδών μασάζ. Αναμφίβολα, πρόκειται για τον πλέον κατάλληλο προορισμό και τρόπο για να επιβραβεύσετε τον εαυτό σας και να δείξετε στους φίλους σας πόσο τους αγαπάτε! Σημείωση προς ενδιαφερόμενους: Έχει ειδικό πακέτο με τίτλο «Πρόταση γάμου». Μήπως να το τολμήσεις; Αποκλείεται να καταφέρει να σου αρνηθεί κάτω από αυτές τις περιστάσεις.

Athens Fish Spa Massage and Hammam
Στην οδό Καρόρι, κι αυτή τη φορά στο κέντρο της Αθήνας, στεγάζεται ίσως το νούμερο ένα spa της πρωτεύουσας με επιλογές, τιμές και περιποίηση που δεν αφήνουν κανέναν στην απ’ έξω. Το Athens Fish Spa Massage and Hammam είναι ο ορισμός του value for money. Αν αποφασίσετε να το επισκεφθείτε, προτείνουμε να επιλέξετε κάποια από τις προσφορές-πακέτα που περιλαμβάνουν περιποιήσεις από την κορυφή μέχρι τα νύχια. Πιο συγκεκριμένα, στις περισσότερες εφαρμόζουν το fish spa, απολέπιση των κάτω άκρων από ψάρια. Η τιμή αυξομειώνεται ανάλογα με τη διάρκεια που ξεκινά από τη μία ώρα φτάνοντας ακόμη και τις πέντε!

Al hammam
Περιποίηση πραγματικά πέντε αστέρων στην γειτονιά της Πλάκας με εξαιρετικές κριτικές από όσους το έχουν επισκεφθεί, ενώ έχει ένα δεύτερο παράρτημα στην Κρήτη. Ένας χώρος που πραγματικά δε μπορεί να συναγωνιστεί κανένας άλλος. Μοιάζει περισσότερο με ιερό ναό κάποιας μακρινής και εντελώς άγνωστης θρησκείας που έρχεται από τα βάθη των αιώνων και της Ανατολής παρά με ένα ακόμη χαμάμ στο κέντρο της Αθήνας. Παρότι δεν προσφέρει εξίσου πολλές επιλογές όπως τα παραπάνω, το Al hammam παραμένει ασυναγώνιστο λόγω ποιότητας προσωπικού, μοναδικής φιλοξενίας και επαγγελματισμού. Γιατί είναι τόσο επαγγελματίες, που δίνουν τη δυνατότητα στους επισκέπτες να δουν αναλυτικά τις υπηρεσίες τους στην ιστοσελίδα και να προπληρώσουν τη θεραπεία που επιθυμούν, ακόμη και να κάνουν δώρο κάποια gift card. Προσοχή μόνο! Να ξέρετε, οι Τετάρτες είναι αφιερωμένες στα κορίτσια!

Tip: Μην ξεχάσετε καλού κακού να πάρετε μαζί σας το μαγιό και ένα ζευγάρι σαγιονάρες. Καλή απόλαυση!

ΜΑΤΑ ΛΙΤΟΥ

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΤΟΥ CLICKATLIFE ΣΤΑ ΟΣΚΑΡ 2017