Τέσσερα κελάρια της Αθήνας μας ταξιδεύουν σε άλλη εποχή

wine-cellar-grande-bretagne
ΤΡΙΤΗ, 05 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2017

Ένα από τα πιο ιδιαίτερα μέρη για ολιγομελείς κοινωνικές εκδηλώσεις ή πρώτο ραντεβού. Η ατμόσφαιρα του χώρου και η αίσθηση μυσταγωγίας ταξιδεύoουν τους επισκέπτες σε εποχές πολυτέλειας και καλοπέρασης. Πάμε να ανακαλύψουμε τα κελάρια της πόλης.

Μεγάλη Βρεταννία

Ένας εντυπωσιακός χώρος του εμβληματικού ξενοδοχείου της Αθήνας, το «wine Cellar», διαθέτει πάνω από 2600 σπάνια κρασιά που φυλάσσονται σε ειδικές συνθήκες, ώστε να διατηρούν ανέπαφα τη γεύση και το άρωμά τους. Αυτό που κλέβει την παράσταση είναι το μοναστηριακό τραπέζι 14 ατόμων που διατίθεται για ιδιωτικά δείπνα. Βασιλέως Γεωργίου 1, Σύνταγμα. Τηλ. 2103330766.

CV Distiller

Αν αναζητάτε λίγη κινηματογραφική δράση και θέλετε να νιώσετε σαν ήρωες σε ταινία φιλμ νουάρ, πρέπει να επισκεφτείτε αυτό το υπέροχο μπαρ, με ένα από τα πιο ιδιαίτερα κελάρια της πόλης. Αυτοί που αγαπάνε το ουίσκυ θα βρεθούν στον παράδεισο, μιας και το Distiller διαθέτει μια από τις πιο ενημερωμένες κάβες πάνω στο ποτό αλλά και τεράστια ποικιλία με ετικέτες από όλον τον κόσμο. Χατζηγιάννη Μέξη 7. Τηλ. 2107231767.

Fabrica de Vino

Στα Εξάρχεια, ένα από τα πιο γνωστά wine bars του κέντρου μαγνητίζει εδώ και χρόνια τους θαμώνες με την αισθητική του. Χωρισμένο σε τρία μέρη -στο bar με την τεράστια μπάρα, στο φιλόξενο casa και, φυσικά, στο κελάρι- το Fabrica de Vino σε κατακτά με την πρώτη καθώς ο χαμηλός φωτισμός, το ξύλο και η πέτρα δημιουργούν μια ιδιαιτέρως ζεστή ατμόσφαιρα, την οποία απογειώνουν οι περισσότερες από 600 ετικέτες κρασιών που προσφέρονται για να δοκιμάσεις. Εμμανουήλ Μπενάκη 3. Τηλ. 210321 4148.

Beertime

Και οι λάτρεις της μπύρας έχουν δικαίωμα σε λίγο μυστήριο και ατμοσφαιρικές βραδιές, στοιχεία που θα τα βρούν μέσα σε ένα διατηρητέο κτίριο στου Ψυρρή. Ο βιομηχανικός σχεδιασμός του μαγαζιού, με πέτρα, ξύλο και μέταλλο, ταιριάζει ιδανικά με τα vintage έπιπλα, σε ένα μαγαζί που προσελκύει νεαρότερα αλλά ενημερωμένα κοινά. Βέβαια, τις εντυπώσεις κλέβει το κελάρι με την ξύλινη οροφή από το 1870, θέα στον ψυκτικό θάλαμο, και πολλές μα πολλές ετικέτες βαρελίσιας μπύρας για να διαλέξετε. Πλ. Ηρώων 1. Τηλ. 210322 8443.

ΡΟΖΙΝΑ ΑΡΑΠΗ