Πέντε στέκια για καφέ πριν το θέατρο

zonars Zonar's
ΤΡΙΤΗ, 21 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2017

Μια κούπα καφέ είναι η καλύτερη επιλογή για να καλύψει εκείνα τα μικρά χρονικά κενά αέρος πριν χτυπήσει το τρίτο κουδούνι.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΤΟΥ CLICKATLIFE ΣΤΑ ΟΣΚΑΡ 2017

«I like cappuccino, actually. Even a bad cup of coffee is better than no coffee at all». Αυτό ισχυρίζεται ο David Lynch, εμείς συμφωνούμε και σας προτείνουμε στέκια για (ποιοτικό) καφέ πριν την παράσταση. 

Zonar’s
Του Zonar’ s δεν είναι απλά ένα καφέ για πριν το θέατρο. Αν αποφασίσεις να το επισκεφτείς πριν την παράσταση σε κάποια αίθουσα του θεατρικού μπλοκ που το περιτριγυρίζει (Παλλάς, Μικρό Παλλάς, Αθηνών, Βρετάνια), θα καταλάβεις πως πρόκειται για μία ολόκληρη μυσταγωγία. Αν αναλογιστείς μόνο πόσες μορφές του ελληνικού θεάτρου έχουν περάσει από τα τραπέζια του, θα καταλάβεις τι εννοώ. Βουγιουκλάκη, Καρέζη, Χατζιδάκις, Ψαθάς, Σοφία Λόρεν, αυτοί ήταν μόνο μερικοί από τους θαμώνες, ίσως οι πιο τακτικοί. Μάλιστα, μετά την ανακαίνιση το 2015 δείχνει ίσως πιο θεατράλε και αριστοκρατικό από ποτέ.

Gogo Tasty Bar
Ή αλλιώς «στης Γωγώς». Πρόκειται για ένα ιστορικό διαμαντάκι στνο χώρο της εστίασης, λίγο πιο πάνω από το Θέατρο του Νέου Κόσμου. Σερβίρει καφέ, ποτό και μοναδικές νοστιμιές από τα χεράκια της Γωγώς. Η παρουσία του Σταυρού του Νότου λίγο πιο κάτω το έχει κάνει σημείο συνάντησης σύσσωμης της ελληνικής μουσικής σκηνής, οπότε μην παραξενευτείς αν δεις τον Μάλαμα να πίνει χαλαρός τη μπυρίτσα του στο δίπλα τραπέζι.

Λόλα
Αν έχεις κλείσει εισιτήρια για κάποια παράσταση στο θέατρο Αλκμήνη στα Πετράλωνα, αυτός είναι ο ιδανικός προορισμός για έναν γρήγορο καφέ. Ιδανικός προορισμός για να επενδύσεις τον χρόνο που έχεις για ξόδεμα. Αρκετά cosy, ό,τι πρέπει για να μπεις στο κλίμα. Δίπλα ακριβώς υπάρχει το δίδυμο αδερφάκι του το «Λόλα άλλο» για να ξεγελάσεις την πείνα σου με γευστικότατες street food επιλογές. Αρκεί μία φορά για να ψάχνεις μετά αφορμή να ξαναπάς.

Le pierrot
Για όσους τα εισιτήρια αναγράφουν προορισμό το Δημοτικό Θέατρο του Πειραιά. Πρόκειται για έναν all day χώρο με πολύ καλό καφέ και εξαιρετική κουζίνα. Αν δε σας περιορίζει ο χρόνος, προτείνουμε να επενδύσετε με κλειστά μάτια στις φημισμένες -από το 1985 παρακαλώ- κρέπες του. Ζεστός, φιλόξενος χώρος με διακοσμητικές πινελιές που σε παραπέμπουν σε άλλη εποχή. Αν είστε τυχεροί, μπορεί να πετύχετε κάποιο από τα live που διοργανώνει. Ποιος ξέρει; Ίσως μετά να μη θέλετε να φύγετε!

Noel
Μπορεί να μην είναι κοντά σε κάποια από τις αγαπημένες μας σκηνές, αλλά είμαστε ικανοί να στριμώξουμε το πρόγραμμά μας για να πιούμε έναν καφέ στο Noel, πριν ανοίξει η αυλαία. Ό,τι πιο θεατρικό και γιορτινό μετά το Zonar’s. Έχει κερδίσει την πρωτιά με την αξία του, τη μοναδική του φινέτσα και την προσεγμένη του εξτραβαγκάνζα που δύσκολα συναντάς στα μαγαζιά του κέντρου. Μάλιστα, το ίδιο το Noel  έχει γίνει σκηνικό θεατρικής παράστασης με τον ηθοποιό Νικόλα Ανδρουλάκη στο έργο «Δείπνο με τον Σατανά» το οποίο παίζεται μέχρι και σήμερα. 

ΤΙ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΟΝ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟ

ΜΑΤΑ ΛΙΤΟΥ

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΤΟΥ CLICKATLIFE ΣΤΑ ΟΣΚΑΡ 2017