Οι συναυλίες του διημέρου στην Αθήνα

trentemoller-2
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 10 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2017

Ατμοσφαιρικοί ηλεκτρονικοί ήχοι, jazz μελωδίες, ξεσηκωτικό folk-punk και πειραματικό/βιομηχανικό «noise» γερμανικής προέλευσης, σε ένα φανταστικό συναυλακό παρασκευοσάββατο!

Trentemøller, Ιερά Οδός, 10 Φεβρουαρίου

Η ικανότητά του Trentemøller να μας προσφέρει σαγηνευτικές μελωδίες σε διάφορες εκδοχές του ηλεκτρονικού και indie ήχου είναι η βάση της σχέσης λατρείας που έχει δημιουργήσει με το ελληνικό κοινό. Για δύο εμφανίσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη μάς επισκέπτεται ο Δανός «πρίγκιπας» της ηλεκτρονικής σκηνής. Με full live band και το νέο του album «Fixion», θα μας ξεναγήσει στο σύμπαν του, αυτό που γοήτευσε από fans της electronica μέχρι τον Pedro Almodovar και τον Oliver Stone.

Lizz Wright, Gazarte, 10 Φεβρουαρίου

Ένα μείγμα jazz, folk, gospel, R&B, εμποτισμένο με τη ζεστασιά μιας χαρισματικής φωνής και μιας ξεχωριστής σκηνικής παρουσίας. Μια υπερταλαντούχα ερμηνεύτρια που ήδη από τα πρώτα της βήματα σε νεαρή ηλικία ξεχώρισε κάνοντας κοινό και κριτικούς να μιλούν για αυτήν ως τη νέα μεγάλη τραγουδίστρια της jazz, ενώ στο ευρύ κοινό έγινε γνωστή με την τεράστια επιτυχία «My heart». Κάθε της live αποσπά εξαιρετικές κριτικές από κοινό και κριτικούς και όσοι είχαν την ευκαιρία να την απολαύσουν το γνωρίζουν πολύ καλά.

Λένα Πλατωνος, six d.o.g.s., 10 Φεβρουαρίου

Από τις κλασικές σπουδές στον αναλογικό ήχο των συνθεσάιζερ, η Λένα Πλάτωνος έχει υπάρξει όχι μόνο δημιουργός νέων ήχων -η «ηχοθήκη» της άλλωστε όπως την ονομάζει η ίδια είναι ανεξάντλητη- αλλά μιας μη ορθολογιστικής προσέγγισης στη μουσική και μιας νέας αισθητικής, της οποίας το αποτύπωμα είναι ευδιάκριτο ακόμα και σήμερα. Τον Οκτώβριο έσβησε τα κεράκια της τούρτας των 65ων γενεθλίων της από σκηνής six d.o.g.s και τώρα επιστρέφει μεγαλύτερη, σοφότερη και ολοένα και καλύτερη.

Dropkick Murphys, Piraeus Academy 117, 11 Φεβρουαρίου

Για πολλούς οι Βοστονέζοι μάς χάρισαν το live της χρονιάς, μια συναυλία που δεν μπορεί να περιγραφεί αν δεν τη βιώσατε. Για αυτό το λόγο λοιπόν σκοπεύουν να μας κάνουν να χοροπηδάμε μέχρι τελικής πτώσης με τα ήδη γνωστά ξεσηκωτικά τους κομμάτια αλλά και το νέο album που φέρνουν στις αποσκευές τους. Θα χρειαστείτε όλη την ενέργεια που υπάρχει μέσα σας για να βιώσετε αυτό το live.

Einstürzende Neubauten, Gazi Music Hall, 11 Φεβρουαρίου

Το εμβληματικό γερμανικό συγκρότημα, πρωτοπόροι του industrial και του πειραματισμού με τον θόρυβο στη μουσική, επιστρέφοει στην Αθήνα για να παρουσιάσει μερικά από τα πιο σημαντικά κομμάτια της μεγάλης πορείας τους. O Blixa Bargeld, o Alexander Hacke, o N.U. Unruh, o Rudolf Moser και o Jochen Arbeit θα φέρουν μαζί τους ένα «ηχητικό οπλοστάσιο» 800 κιλών πάνω στο οποίο βασίζεται η δημιουργία της μουσικής τους που, όπως και αν χαρακτηρίζεται (industrial, post-industrial, experimental, avant-garde, noise), παραμένει δύσκολα συγκρίσιμη, για περισσότερα από 35 χρόνια.