Η Σαβίνα Γιαννάτου και οι Primavera en Salonico επιστρέφουν στο Half Note

sabbina-giannatou
ΤΕΤΑΡΤΗ, 01 ΜΑΡΤΙΟΥ 2017

Σημειώστε τις ημερομηνίες: Κυριακή 12, Δευτέρα 13 & Τρίτη 14 Μαρτίου.

Για τρεις παραστάσεις προτείνουν μία περιήγηση σε τόπο και σε χρόνο, μέσα από τα τραγούδια και τις μουσικές των χωρών της Μεσογείου. Τραγούδια που δημιουργούν σύγχρονες μουσικές αφηγήσεις πάνω σε παλαιούς μύθους. Τραγούδια ελληνικά, τούρκικα, αρμένικα, ισπανοεβραϊκά, βουλγαρικά, τραγούδια των προσφύγων από τον Πόντο και την Σμύρνη, ερμηνευμένα στις γλώσσες των κατοίκων κάθε περιοχής, μέχρι τις αρχές του 20ου αιώνα.

Βασισμένοι στην παράδοση - κυρίως της Μεσογείου - η Σαβίνα Γιαννάτου και το μουσικό σύνολο Primavera en Salonico καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα ήχου που περιλαμβάνει από απλά τραγούδια ως σύγχρονες μουσικές φόρμες. Με υπόβαθρο που συνδυάζει κλασικές σπουδές, παραδοσιακή μουσική και ελεύθερο αυτοσχεδιασμό και με εμμονή στα ακουστικά όργανα, τα μισά εκ των οποίων έρχονται εξ Ανατολής, τα μέλη του σχήματος αξιοποιούν τον ιδιοσυγκρασιακό τους ήχο, διερευνώντας συχνά έτσι τα όρια των δυνατοτήτων τους. Η Σαβίνα Γιαννάτου δίνει μεγάλη έμφαση στην έκφραση της «μουσικής» του κάθε γλωσσικού ιδιώματος, χωρίς αυτό να την αποτρέπει από το να χρησιμοποιεί συχνά τη φωνή της ως ένα επιπλέον όργανο.

Ένα ταξίδι στις μουσικές των χωρών της Μεσογείου με την φωνή της Σαβίνας Γιαννάτου και των ευρηματικών Primavera en Salonico, μόνιμων συνεργατών της στη δισκογραφία και στα ταξίδια της σε ολόκληρο τον κόσμο για περισσότερα από 20 χρόνια.

Κώστας Βόμβολος: ενορχηστρώσεις, κανονάκι, ακορντεόν
Κυριάκος Γκουβέντας: βιολί
Χάρης Λαμπράκης: νέυ
Αντώνης Μαράτος: κρουστά
Μιχάλης Σιγανίδης: κοντραμπάσο

Info
Half Note Jazz Club
Τριβωνιανού 17, Μετς
Ώρα έναρξης: Κυρ., Δευτ. & Τρ.: 21.30
Είσοδος: 15 ευρώ (μπαρ), 20 ευρώ (Β’ Ζώνη), 25 ευρώ (Α’ Ζώνη)
*** τη Δευτέρα 13/3 έκπτωση 5 ευρώ σε όλες τις ζώνες για κατόχους κάρτας ανεργίας και φοιτητές