Τρυπώνουμε σε έξι στοές του αστικού κέντρου

stoa-toy-biblioy8
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 31 ΜΑΡΤΙΟΥ 2017

Οι στοές της Αθήνας. Σημεία φυγής για γρήγορες αποδράσεις από την καθημερινότητα. Τις ανακαλύπτουμε.

Άλλοτε μυστηριώδεις και σκοτεινές και άλλοτε με αύρα ευρωπαϊκών πόλεων και περασμένων εποχών, οι στοές προσφέρονται για μικρά διαλλείματα για καφέ και ποτό, σε ένα προστατευμένο και ιδιαίτερο περιβάλλον. Την επόμενη φορά που περνάτε μέσα από αυτά τα μικρά μονοπάτια, σταματήστε για λίγο και παρατηρήστε τη ζωή συγκεντρωμένη σε ελάχιστα τετραγωνικά.

Οι παραστάσεις που ρίχνουν αυλαία και πώς δεν θα χάσεις καμία! 

Στοά του Βιβλίου

Μια όαση ηρεμίας στην πολύβουη πρωτεύουσα είναι η Στοά του Βιβλίου, προέκταση της Στοάς Πεσμαζόγλου. Ένα σύγχρονο και ανοιχτό σημείο συνάντησης των φίλων του βιβλίου και όχι μόνο, το Polis Art Café είναι ένα καλά κρυμμένο μυστικό που φιλοξενεί συχνά παρουσιάσεις βιβλίων και συζητήσεις. Μόλις το ανακαλύψετε, θα το επισκέπτεστε ξανά και ξανά για την όμορφη ατμόσφαιρα που αποπνέει και την τεράστια αυλή.

Πεσμαζόγλου 5 & Σταδίου

City link

Στο τετράγωνο που σχηματίζουν οι οδοί Πανεπιστημίου, Αμερικής, Σταδίου και Βουκουρεστίου βρίσκεται η Στοά Σπηρομήλιου ή, αλλιώς, η πιο μοντέρνα και σύγχρονη στοά της Αθήνας. Στο σύμπλεγμα αυτό, πριν η μετά τα ψώνια ή τη βραδινή έξοδο σε ένα από τα πολλά θέατρα της περιοχής, θα σταματήσετε σίγουρα για ένα καφέ στο City Bistro ή το Clemente και θα θαυμάσετε την αρχιτεκτονική και την αισθητική της.

Βουκουρεστίου 5-7 & Αμερικής 2

Στοά Όπερα

Η Στοά στην Ακαδημίας είναι η καρδιά της κλασσικής μουσικής στην πρωτεύουσα από τη δεκαετία του ’60. Περιπλανηθείτε στα δισκάδικα που βρίσκονται το ένα δίπλα στο άλλο, ανακαλύψτε σπάνιες κυκλοφορίες των πιο ξακουστών έργων, δείτε μια ταινία στο Odeon Opera και μετά απολαύστε το κρασί σας στο A Tempo Art Bistro.

Ακαδημίας 57

Στοά Κοραή

Μία μίνι «πόλη» είναι αυτή η τόσο διάσημη και ιστορική στοά, που απέχει λίγα δευτερόλεπτα από το Μετρό Πανεπιστήμιο. Πολλά μικρά μαγαζιά, καφέ και ο κινηματογράφος Άστυ σε απόσταση αναπνοής, συνθέτουν ένα πολύβουο σκηνικό που αποπνέει αστική ομορφιά. Εμείς σας προτείνουμε το Amouage για καφέ και τις ξακουστές του κρέπες, για να ξεκουραστείτε και να πάρετε δυνάμεις μετά τη βόλτα σας στην πόλη.

Κοραή 4 & Σταδίου

Στοά Πραξιτέλους

Η μικρή αυτή στοά στην οδό Κολοκοτρώνη κρύβει ιστορία σχεδόν 100 χρόνων μέσα της. Πλέον, στεγάζει ένα από τα πιο όμορφα και γνωστά μπαρ της πόλης, το Bartessera, εκεί που όλη η Αθήνα απολαμβάνει εδώ και χρόνια ανεβαστικές μουσικές, καφέ στο αίθριο και λαχταριστά εδέσματα.

Κολοκοτρώνη 25

Στοά Λαιμού

Μία σκοτεινή και μυστηριώδης στοά, με μαγαζιά που κρατούν ακόμα εδώ και δεκαετίες, παρά την εμφανή φθορά του χρόνου, δημιουργούν ένα γραφικό σκηνικό, βγαλμένο από ταινία, ειδικά τις μεταμεσονύχτιες ώρες. Εκεί όμως βρίσκεται και το, ίσως, πιο αγαπημένο μας ποτάδικο, το Galaxy, ένα μπαρ που έχει τη δική του ιστορία. Δε θα σας πούμε περισσότερα, αλλά θα σας αφήσουμε να τα ανακαλύψετε μόνοι σας, αν δε το έχετε επισκεφτεί.

Ομήρου 4 & Σταδίου 10

ΡΟΖΙΝΑ ΑΡΑΠΗ

Επιμέλεια: ΣΟΦΙΑ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΥ / [email protected]
Φωτογραφίες: ΒΑΝΙΑΣ ΣΤΑΥΡΑΚΑΚΗΣ / [email protected]