Η Μαρίκα Κλαμπατσέα στο Ίδρυμα Θεοχαράκη με το «I HAVE A DREAM»

marika-klampatsea
ΤΕΤΑΡΤΗ, 15 ΜΑΡΤΙΟΥ 2017

Η συναυλία επικεντρώνεται σε ένα πρόγραμμα με άριες των Puccini, Verdi, Purcell, Camille Saint Saens, αυτοσχεδιασμούς και δικά της έργα.

Η Μαρίκα Κλαμπατσέα, σοπράνο, συνθέτρια και πιανίστα της avant-garde σκηνής, μετά το «Butterfly in Blood» που παρουσίασε με επιτυχία στην Αγγλία και το «KALT» στο Αμφιθέατρο Μπενάκη, θα παρουσιάσει τη νέα της συναυλία «I Have a Dream» στο Ίδρυμα Θεοχαράκη, Παρασκευή 7 Απριλίου 2017, 21:00.

Η μουσικός επέλεξε τον τίτλο «I Have a Dream» με αφορμή τον ομώνυμο τίτλο του λόγου του ακτιβιστή Martin Luther King στις 28 Αυγούστου 1963, στην Πλατεία του μνημείου Lincoln στην Washington, όπου μίλησε για το ρατσισμό και το κίνημα των πολιτικών δικαιωμάτων των μαύρων. Κεντρικά σημεία της συναυλίας είναι τα τραγούδια των Αφρικανών δούλων στις βαμβακοφυτείες του νότου, της φυλακής και της δουλείας καθώς και μέρος από συλλογές που έχουν συγκεντρώσει μουσικοί μελετητές, εμπλέκοντας blues, gospels, spirituals και αυτοσχεδιασμούς.

Τραγούδια που ερμήνευσαν οι Mahalia Jackson, Odetta, Billie Holiday, Bessie Smith, Nat King Cole και Ray Charles θα πλαισιώσουν τη συναυλία, ενώ εμβόλιμα στη μουσική διαδρομή αυτή θα είναι και τραγούδια του έρωτα -σύμβολο της δύναμης της Ζωής- με επιλογές σαν την άρια στο «Mon Coeur s ouvre a ta Voix» του Camille Saint Saens, το «Un Bel di Vedremo», από τη Madame Butterfly του Giacomo Puccini, και τραγούδια του θανάτου, οπως το «What a Power Art Tho» του Henry Purcell από το Βασιλιά Αρθούρο -αγαπημένη άρια της συνθέτριας.

Info
Παρασκευή 7 Απριλίου 2017 
Ίδρυμα Θεοχαράκη, Βασιλίσσης Σοφίας 9 & Μέρλιν 1,Κέντρο
Τηλέφωνο 210-3611206
Εισιτήρια: 12 ευρώ γενική είσοδος / 8 ευρώ φοιτητικά και ανέργων