O Vassilikos για δυο Παρασκευές στο Gazarte

vassilikos-gazarte1
ΤΕΤΑΡΤΗ, 19 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2017

Τον Απρίλιο ο Vassilikos (μουσικός, συνθέτης, στιχουργός) επιστρέφει στη σκηνή του Gazarte, για δύο ακόμη παραστάσεις.

Αυτή τη φορά, θα έχει μαζί του και τον Jay (τύμπανα), πολύ παλιό φίλο και μέλος των Raining Pleasure. Δίπλα του σταθερά ο Βασίλης Τριανταφυλλόπουλος (πιάνο-συνθεσάιζερ), ένας από τους σημαντικότερους συνεργάτες του στα χρόνια που ακολούθησαν τους Raining Pleasure και ο νέος του συνεργάτης Γιώργος Γραμμόζης (ηλεκτρική κιθάρα).

Oι μεγάλες επιτυχίες των Raining Pleasure, η επιρροή του Μάνου Χατζιδάκι, οι Beatles, οι μοναδικές επανεκτελέσεις αγαπημένων τραγουδιών περασμένων δεκαετιών της αγγλόφωνης μουσικής σκηνής που περιλαμβάνονταν στον χρυσό δίσκο Vintage, o Leonard Cohen αλλά και ο Τσιτσάνης, όλα θα συνυπάρχουν στο πρόγραμμα που θα δούμε. Τραγούδια διαφορετικά μεταξύ τους, φαινομενικά αταίριαστα, που μέσα από τα μάτια του Βασιλικού και τη μοναδική χροιά του γίνονται ένα και περιγράφουν με τον καλύτερο τρόπο τη μέχρι τώρα πορεία του.

Όλα αυτά με έναν διαφορετικό ήχο, άλλοτε πιο ηλεκτρονικό και άλλοτε πιο ακουστικό, πάντα όμως με τις κιθάρες σε πρωταγωνιστικό ρόλο. Και βέβαια, θα έχουμε ξανά την ευκαιρία να ακούσουμε ολοκαίνουρια κομμάτια από το νέο του δίσκο, που περιμένουμε με ανυπομονησία να κυκλοφορήσει σύντομα.

Οpening act στις δύο αυτές παραστάσεις θα κάνει η Nayra. Μια τραγουδίστρια και τραγουδοποιός με ιδιαίτερο ήχο που δεν περιορίζεται σε συγκεκριμένα είδη και κατηγορίες. Η μουσική της κινείται ανάμεσα σε μελαγχολικούς (down tempo) ηλεκτρονικούς ήχους και σε πιο έντονες ποπ/ροκ γραμμές που αναδεικνύουν τον αιχμηρό της στίχο. Πρόσφατα κυκλοφόρησε το ντεμπούτο άλμπουμ της με τίτλο «8-track».

Nayra

Info
Gazarte Main Stage 
Βουτάδων 32-34, Γκάζι
210 3460347
28 Απριλίου και 5 Μαΐου 

Τιμή εισιτηρίου
Προπώληση: A ζώνη: 20€ | Β ζώνη: 15€ | Όρθιοι: 8€
Ταμείο: A ζώνη: 23€ | Β ζώνη: 18€  | Όρθιοι: 11€
Ώρα έναρξης: 22.00
Οι πόρτες ανοίγουν: 21.00