Τα καλύτερα δώρα για το Πάσχα υπάρχουν στα μουσεία της πόλης

lagos-koudounistra-mouseio-akropolis Γιώργος Βιτσαρόπουλος

Λαγός κουδουνίστρα-Μουσείο Ακρόπολης

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 07 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2017

Για τις μέρες του Πάσχα που έρχονται, δωρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα ή ακόμα και στους εαυτούς σας μερικές πολύ ιδιαίτερες δημιουργίες που θα βρείτε στα πωλητήρια των Μουσειών της πόλης.

Η κάθε συλλογή, εναρμοσμένη στο ύφος του Μουσείου, στα εκθέματα ή την αισθητική του, εμπνέεται από την αρχαιότητα μέχρι τη σύγχρονη Τέχνη, για να φτιάξει οικονομικά και μοναδικά δώρα.

Γιώργος Βιτσαρόπουλος

 Πασχαλινές προτάσεις από τα Πωλητήρια του Μουσείου Ακρόπολης 

Μουσείο Ακρόπολης
Εμπνευσμένη από τα εκθέματά του είναι η φετινή συλλογή πασχαλινών δώρων που προσφέρει στους επισκέπτες το Μουσείο. Από το χάλκινο είδωλο αλόγου που αποτυπώνεται σε παιδικές μπλούζες και μωρουδιακά είδη, λευκά είδη εμπνευσμένα από τον φιλόσοφο Πλούταρχο, μέχρι μικρά παιχνίδια και αγγεία, με μορφές άλλοτε αφιερωμένες στο Ιερό της Ακρόπολης που προσαρμόζονται όμως τώρα στη μεγάλη χριστιανική γιορτή. Διονυσίου Αρεοπαγίτου 15. 

Πασχαλινά δώρα από το Μουσείο Μπενάκη

Μουσείο Μπενάκη
Το Μουσείο της Πειραιώς μένει πιστό στις πιο σύγχρονες καλλιτεχνικές τάσεις και αντλεί έμπνευση από τη μοντέρνα τέχνη και τους σύγχρονους Έλληνες καλλιτέχνες. Όσοι επιλέξετε τα δώρα του συγκεκριμένου χώρου για την πασχαλινή σας διακόσμηση, θα βρείτε υπέροχα πορσελάνινα αυγά, λαμπάδες με λιτούς αλλά ιδιαίτερους διάκοσμους ή με σχέδια του Ν. Χ. Γκίκα, του οποίου η τέχνη αποτυπώνεται και στα περιδέραια, που θα βρίσκονται επίσης προς πώληση στο κατάστημα δώρων. Κουμπάρη 1.

Λαμπάδες από το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης
Ακόμα και αν δεν περάσετε το Πάσχα σε κάποιο νησί του Αιγαίου, μπορείτε να φέρετε λίγο θαλασσινό αέρα στις γιορτές σας, με τη φετινή συλλογή του Μουσείου. Κυκλαδικά περιστέρια στολίζουν λιτές λαμπάδες ή κυκλαδικά ειδώλια αντικαθιστούν το κλασικό σχήμα του κεριού, ενώ περίτεχνοι δίσκοι-έργα τέχνης και κατασκευές από πηλό, θα δώσουν μια ιδιαίτερη νότα στη γιορτινή σας διακόσμηση. Νεοφύτου Δούκα 4, Αθήνα 106 74.

Πασχαλινές προτάσεις από το Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών & Μουσικής Β&Μ Θεοχαράκη

Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών & Μουσικής Β&Μ Θεοχαράκη
Όμορφες πολύχρωμες λαμπάδες με περίτεχνους διάκοσμους, μενταγιόν και κλειδοθήκες «αφιερωμένα» στο σχήμα του αυγού και πολλά διακοσμητικά έχει η φετινή συλλογή του Ιδρύματος, και το σίγουρο είναι ότι οι μικροί θα λατρέψουν τα σχέδια και τα χρώματα, ενώ οι ενήλικες που θα επιλέξουν τα συγκεκριμένα δώρα, θα επιστρέψουν στην παιδικότητά τους. Βασ.Σοφίας 9 & Μέρλιν 1 10671, Αθήνα. 

ΡΟΖΙΝΑ ΑΡΑΠΗ