Ποιος ήρωας comic ταιριάζει στην Αθήνα;

comicdom
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 07 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2017

Την Κυριακή 9 Απριλίου μαζευόμαστε για να φανταστούμε και να σχεδιάσουμε την ανθεκτική πόλη και τους ήρωές της. Η Ελληνοαμερικανική Ένωση, το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος και o Δήμος Αθηναίων, μέσω του Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας στήνουν μια μεγάλη γιορτή comics, στη γειτονιά της Νεάπολης Εξαρχείων.

Στο πλαίσιο του Comicdom Con Athens 2017, που πραγματοποιείται από την Παρασκευή 7 έως την Κυριακή 9 Απριλίου στην Ελληνοαμερικανική Ένωση και το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος, το πρόγραμμα «Ανθεκτική Αθήνα του Δήμου Αθηναίων» καλεί μικρούς και μεγάλους, μέσα από το παιχνίδι, να συνθέσουν ένα comic, για μια πόλη που μπορεί να αντέξει τα πάντα.

Η Metropolis έχει τον Superman, η Gotham τον Batman, η Νέα Υόρκη τον Spider-Man. Η Αθήνα; Ποιός είναι ο ήρωας που χρειάζεται η πόλη μας; Έχουμε την ευκαιρία να πλάσουμε τον δικό μας ήρωα, μέσα από το παιχνίδι και τον αυτοσχεδιασμό με τα comics. Η διοργάνωση πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Athens Culture Net - το Δίκτυο Πολιτισμού Αθήνας του Δήμου Αθηναίων, που έχει ως αποκλειστικό δωρητή το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Για την ιστορία
Το Comic Jam είναι ένα παιχνίδι για όλες τις ηλικίες. Το καθιέρωσε ο Ούγγρος δημιουργός comics Zoltán Fritz, μετρά περισσότερα από 12 χρόνια ζωής και έχει ταξιδέψει σε φεστιβάλ comics ανά τον κόσμο. Το πρόγραμμα παρουσιάζει η Βασιλεία Βαξεβάνη. 

Info
Φουαγιέ: Μασσαλίας 22, Κολωνάκι
Κυριακή 9 Απριλίου
Ελληνοαμερικανική Ένωση

Ώρες : 13.00 - 19:00
Είσοδος ελεύθερη