Το Record Store Day γιορτάζει τα δέκατα γενέθλιά του στο six d.o.g.s.

record-store-day
ΤΡΙΤΗ, 18 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2017

To Σάββατο 22 Απριλίου, το six d.o.g.s θα τα τιμήσει όπως τους αξίζει στήνοντας μια μεγάλη γιορτή αφιερωμένη στην αγαπημένη του από όλες τις παγκόσμιες ημέρες.

Το Project Space θα μεταμορφωθεί σε  αυτοσχέδιο pop up δισκάδικο και θα γεμίσει με βινύλια, CD, κασέτες, αφίσες και t-shirts από τις αγαπημένες μας ελληνικές μπάντες και δισκογραφικές. Στο Gig Space θα στηθεί μια τρομερά ενδιαφέρουσα κουβέντα με θέμα το παρόν και το μέλλον της ελληνικής δισκογραφίας ενώ στη σκηνή όταν βραδιάσει θα ανέβουν οι The Noise Figures και The Bonnie Nettles.

Κάπου ανάμεσα στους πάγκους του Project Space θα στριμωχτούν οι King Elephant και Lefteris Moumtzis ενώ στα ενδιάμεσα των live χρέη DJing θα αναλάβουν οι Black Athena, DJ Freestone, Discojuice, Mr Z., KY. Τα κορίτσια θα είναι όμορφα, τ’ αγόρια επίσης, θα είναι παντού άνοιξη, ο κήπος ολάνθιστος και τα κοκταίηλ φτηνά! Θα είναι ξεκάθαρα ο καλύτερος τρόπος να περάσετε το Σάββατο 22 Απριλίου!

GIG SPACE (21.00-00.00)
The Noise Figures Live
The Bonnie Nettles Live

PROJECT SPACE (12.00-21.00)
King Elephant Live
Lefteris Moumtzis Live
Black Athena | DJ Freestone | Discojuice | Mr Z | Ky

AΝΟΙΧΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ (15.00-17.00)
Nteibint | Larry Gus | Lee Burton | Morah | BnC The Disco Vampire
Kill Emil | The Callas | Στυλιανός Τζιρίτας | Sugahspank 

Συντονιστές: Παναγιώτης Μένεγος, Μάκης Παπασημακόπουλος

Λίγα λόγια για τα live acts

The Noise Figures
Οι Γιώργος Νίκας (drums, φωνή) και Στάμος Μπάμπαρης (κιθάρα, φωνητικά) έχουν ήδη περιοδεύσει αρκετές φορές στην Ευρώπη (τελευταία φορά τον Απρίλιο του 2016, 10 χώρες-20 συναυλίες) όπως και στην Ελλάδα, έχοντας μοιραστεί την σκηνή με μερικά από τα πιο σημαντικά συγκροτήματα και καλλιτέχνες της σύγχρονης rock μουσικής (PJ Harvey, Black Rebel Motorcycle Club, Growlers, Brian Jonestown Massacre, Wooden Shjips, Slowdive, All Them Witches κ.α). Έκλεισαν το 2016 παίζοντας στην ελληνική έκδοση του Ευρωπαϊκού Φεστιβάλ Europavox καθώς και στο Lost Dogs Festival της Λευκωσίας. Ξεκίνησαν το 2017 με μία περιοδεία στην Ηπειρωτική Ελλάδα και μια συναυλία στο Κέντρο Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος, ενώ μόλις κυκλοφόρησε το καινούργιο τους 7” “Flames Go Up/Mute Blonde” από την Inner Ear Records. Για το επόμενο  διάστημα ετοιμάζουν αρκετές ακόμη συναυλίες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

King Elephant
Ο πολυπράγμων King Elephant εκτός από ντράμερ ενός από τα πιο συναρπαστικά σχήματα σήμερα στην Αθήνα, των Baby Guru, έχει και άλλες μουσικές ανησυχίες και δραστηριότητες, πολύ διαφορετικές από το μουσικό ιδίωμα της μπάντας του. Στον πρώτο και ομώνυμο προσωπικό του δίσκο, που κυκλοφόρησε από την Inner Ear, μας φιλοδώρησε με ένα φρέσκο και εξωτικό μουσικό κοκτέιλ, πάντα δομημένο γύρω από τα κρουστά, συνδυασμένα όμως με τη δημιουργική χρήση των samples. Στο μουσικό καλειδοσκόπιό του o King Elephant καταφέρνει να χωρέσει — μεταξύ άλλων — τους τζαζ αυτοσχεδιασμούς, τις αφρικάνικες επιρροές, μπόλικη ψυχεδέλεια, γλυκόπικρα φωνητικά και ρετρό μελωδίες. Πρόσφατα, έδωσε μέσω Bandcamp για δωρεάν download το νέο του πόνημα, ένα mini-album με κομμάτια για φανταστικές διαφημίσεις (Music for Advertisements), το οποίο και θα παρουσιάσει για δεύτερη φορά στο live του στο six d.o.g.s, εμπλουτίζοντάς το με δείγματα από την ρέουσα και αυτοσχεδιαστική εκδοχή της ανεξάντλητης δημιουργικότητάς του.

Lefteris Moumtzis

Ο Λευτέρης Μουμτζής (J.Kriste, Master of Disguise, Trio Tekke κ.α.) εδώ και ένα χρόνο περίπου έχει ταξιδέψει σε Γερμανία, Γαλλία και Αγγλία περιοδεύοντας το δίσκο του 'Now Happiness'. H τελευταία του εμφάνιση στην Αθήνα ήταν στο six d.o.g.s τον περασμένο Νοέμβριο μαζί με τον Barnaby Keen του λονδρέζικου γκρουπ Flying Ibex. Τώρα επιστρέφει στην Αβραμιώτου για μια εμφάνιση με την ευκαιρία του Record Store Day και τη συνοδεία του Δημήτρη Χατζηζήση (ηλ. κιθάρα, βιολί, φωνητικά), για να παίξει κομμάτια κυρίως από το δίσκο Now Happiness που κυκλοφόρησε πέρσι, κάποια καινούρια τραγούδια, αλλά και κάποια από τη δισκογραφία του σαν J.Kriste, Master of Disguise. Πρόκειται για ένα ατμοσφαιρικό live set, αποτελούμενο κυρίως από μπαλάντες, οι οποίες περιστασιακά ντύνονται με beats από λούπες του Χατζηζήση και ψυχεδελικούς αυτοσχεδιασμούς, πάντα με πυρήνα τα τραγούδια και τις ιστορίες τους. Ένα σετ που κυλάει με μια ήρεμη αρμονία αφήνοντας στον ακροατή μια γλυκιά αίσθηση αισιοδοξίας. Στυλιστικά, τα κομμάτια δανείζονται στοιχεία από φολκ, ambient, τζαζ και κλασική μουσική.

The Bonnie Nettles
Οι The Bonnie Nettles είναι μια μπάντα που συστάθηκε το 2015 στην Αθήνα (Αγιους Αναργύρους / Ανάκασα) από τους Anestis Nine και Dionisis Lounges. Ο ήχος τους ξεπηδά από τα 70s, και αποδίδεται στο κοινό “πειραγμένος” με στοιχεία νεοψυχεδελικής μουσικής και γκρουβάτου Jangle Pop ύφους. Η επιρροή από την Garage κουλτούρα δημιουργεί μια ατμόσφαιρα που σε κάνει να πιστεύεις ότι διασχίζεις με μια κόκκινη Μάστανγκ τον Διαπολιτειακό ’90, πλησιάζοντας το Σηάτλ, με συνοδηγό τον Τζακ Κέρουακ. Σήμερα The Bonnie Nettles είναι οι: John Patsis (Drums), Nick K.Vlachiotis (Guitar), Vagelis Falliera Karabelas (Percussion), Dionisis Lounges (Vocals/Percussion), Anestis Nine (Guitar), Giannis Damianos (Bass). Τον ήχο φροντίζει ο Nikolas Stavrianoudakis.

Το πρόγραμμα αναλυτικά ανά χώρο:

Pop-Up Store
12.00-13.30 Ky
13.30-15.00 Mr Z
15.00-16.30 Discojuice
16.30-18.00 Black Athena
18.00-19.00 DJ Freestone
19.00–20.00 Lefteris Moumtzis Live
20.00–21.00 King Elephant Live

Gig Space
21.30 – 22.30 The Bonnie Nettles
22.30 – 00.00 The Noise Figures

Στο pop-up store συμμετέχουν αλφαβητικά οι δισκογραφικές: A Man out of A Man | Analogue | Archangel | Cast-A-Blast | CTS | Inner Ear | Isigude Records | KLIK Records | Lower Parts/Helikon | Λουβάνα | Ntrop | Revolt! | six d.o.g.s records | United We Fly, τα δισκοπωλεία Kasseta Records και Habeat καθώς και δεκάδες ανεξάρτητοι καλλιτέχνες

Info
Σάββατο 22 Απριλίου από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τις 12 τα μεσάνυχτα
six d.o.g.s (Αβραμιώτου  6-8, Μοναστηράκι)
T: +30 210 3210510