Τα πάρτυ του En Lefko Film Festival θα μας βγάλουν από το σπίτι

partu
ΤΡΙΤΗ, 25 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2017

Το φεστιβάλ θα διαρκέσει από τις 26 Απριλίου έως τις 3 Μαΐου. Μια διοργάνωση της Frontstage S.A. και του ραδιοφωνικού σταθμού En Lefko 87.7.

Ένα νέο κινηματογραφικό φεστιβάλ ξεκινάει στην Αθήνα στην καρδιά της άνοιξης και τα πρώτα πιο ζεστά βράδια μας στην πόλη θα γεμίσουν με κινηματογράφο. Μετά τις προβολές, στις οποίες θα δούμε 51 ταινίες και τηλεοπτικές σειρές, εκ των οποίων τέσσερις ελληνικές, θα έχουμε την ευκαιρία να συζητήσουμε τις εντυπώσεις μας από αυτά που παρακολουθήσαμε στη μεγάλη οθόνη στα πάρτυ που στήνονται με αφορμή το event. Δείτε πού θα μοιραστούμε τις εντυπώσεις μας και, κυρίως, πού θα χορέψουμε!

Dudu Loft
Με αφορμή την προβολή της ταινίας «Goodnight Brooklyn – The Story of Death By Audio» του Matthew Conboy, η οποία είναι αφιερωμένη στον χώρο που ενέπνευσε και αποτέλεσε την αφετηρία πολλών καλλιτεχνών της σημερινής μουσικής σκηνής (Ty Segall, Future Islands, A Place to Bury Strangers) θα στηθεί ένα πάρτυ με τις μουσικές των Laternative και της Kafka, έτσι ώστε να έρθουμε λίγο πιο κοντά στην underground φιλοσοφία της Νέας Υόρκης.

Πέμπτη 27 Απριλίου στις 22.00. 4ος Όροφος, Κολωνού 12-14, Μεταξουργείο. Είσοδος ελεύθερη.

Adult Theatres
Το «Αντιπορνό» του Σίον Σόνο, μια φεμινιστική queer κινηματογραφική πρόταση από την Ιαπωνία, γίνεται αφορμή για να βγάλουμε τη sexy πλευρά μας από την ντουλάπα. Για το λόγο αυτό θα στηθεί ένα μεταμεσονύχτιο ερωτικό πάρτυ στο πιο κατάλληλο σημείο της πόλης, στον πολυχώρο «Adult Theaters», μια από τις πιο ξεχωριστές επιλογές για νυχτερινή έξοδο. Αρκεί να ενημερώσουμε ότι διαθέτει καμπίνες ιδιωτικής προβολής αλλά και ένα dungeon.

Σάββατο 29 Απριλίου στις 02.30. Καρόλου 8, Μεταξουργείο. Είσοδος ελεύθερη.

Ρομάντσο
Χορεύoυν disco στη Νορβηγία; Όπως φαίνεται ναι, και μάλιστα στην προσπάθειά τους να ξεφύγουν από την πλήξη του ατέλειωτου χειμώνα έχουν δημιουργήσει τη δική τους μουσική σκηνή, από την οποία ξεπήδησαν και πασίγνωστοι διεθνείς καλλιτέχνες. Η ταινία «Northern Disco Lights» («Ηλεκτρονικό Σέλας») μια από τις πιο αναμενόμενες πρεμιερές του φεστιβάλ, γιορτάζεται στο Ρομάντσο με τον Bjorn Torske και τους παραγωγούς του En Lefko.

Κυριακή 30 Απριλίου στις 22.00. Αναξαγόρα 3, Αθήνα. Είσοδος ελεύθερη.

Pop Up Cinema | Πρωτομαγιά στο Ελληνίς
Βγάλτε τη 70’s διάθεσή σας, εμπνευστείτε από το στυλ εκείνης της δεκαετίας, φορέστε καμπάνα παντελόνι και φτιάξτε μαλλί αλά Farrah Fawcett γιατί αυτή την Πρωτομαγιά ο πυρετός της disco έρχεται στον κινηματογράφο Ελληνίς. Σε ένα από τα πιο όμορφα θερινά της πόλης και με αφορμή την επετειακή προβολή της ταινίας «Saturday Night Fever», 40 χρόνια μετά την πρεμιέρα της θα στηθεί ένα φανταστικό, ανοιξιάτικο πάρτυ.

Δευτέρα 1η Μαΐου, ώρα έναρξης 20.00. Λ. Κηφισίας 29. Είσοδος με προσκλήσεις.

Pop Up Cinema | Drive-In στο Θέατρο Λυκαβηττού
Μπορεί να είναι μια μόδα που δεν ήρθε ποτέ στα μέρη μας, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι δεν πρέπει να τη ζήσουμε έστω και τόσες δεκαετίες μετά. Υπάρχει πιο ιδανικό μέρος από τον Λυκαβηττό για να στήσεις ένα drive in cinema στην Αθήνα; Η απάντηση είναι όχι γι αυτό πάρτε το αυτοκίνητο και ετοιμαστείτε να δείτε ξανά το θρυλικό «Bonnie and Clyde», 50 χρόνια μετά την πρεμιέρα του. Η είσοδος στο αυτοσχέδιο drive-in του En Lefko Film Festival θα πραγματοποιηθεί με προσκλήσεις.

Τρίτη 2 Μαΐου στις 21.00. Είσοδος με προσκλήσεις.

Παράλληλη δράση | «Pirate Party» του Paul McCarthy στο Bios
Μία από τις πιο ενδιαφέρουσες δράσεις του φεστιβάλ θα λάβει χώρα στο Bios, στο πλαίσιο του ανοίγματος του En Lefko Film Festival προς άλλες μορφές οπτικοακουστικής δημιουργίας. Σε συνεργασία με τον οργανισμό ΝΕΟΝ θα παρουσιαστεί η τετράπτυχη προβολή «Pirate Party» του Αμερικανού καλλιτέχνη Paul McCarthy. 

Τρίτη 2 & Τετάρτη 3 Μαϊου στο BIOS, στις 21:00 & 23:00. Πειραιώς 84, Αθήνα. Είσοδος ελεύθερη.