Η ζωή του John Lennon σε graphic novel

john-lennon
ΤΕΤΑΡΤΗ, 03 ΜΑΙΟΥ 2017

Σύντομα θα αρχίσει να εκπέμπει ραδιοφωνικός σταθμός αφιερωμένος εξολοκλήρου στους Βeatles.

Τα χρόνια που έζησε ο John Lennon στη Νέα Υόρκη θα είναι το θέμα του graphic novel «Lennon: The New York Years» το οποίο αναμένεται να κυκλοφορήσει μέσα στον Μάιο. Το graphic novel από τον συγγραφέα Eric Cobeyran και τον σχεδιαστή Horne είναι βασισμένο στο μυθιστόρημα του Γάλλου συγγραφέα και σεναριογράφου David Foenkinos. Μπορείτε να δείτε το τρέιλερ του graphic novel εδώ.

Όπως το μυθιστόρημα του Foenkinos, το graphic novel φαντάζεται τις άγνωστες πτυχές της ζωής του Lennon, καθώς μιλά σε έναν ψυχοθεραπευτή που ζει στο ίδιο κτίριο στην αμερικάνικη μεγαλούπολη. Καθώς μιλά ο Lennon, αφηγείται τη ζωή του από τα χρόνια που μεγάλωνε στο Λίβερπουλ, τον καιρό που ήταν με τους Beatles, τη σχέση του με την Yoko Ono καθώς και τη σόλο καριέρα που επιδίωξε αργότερα.

Παράλληλα, η SiriusXM ανακοίνωσε ότι στις 18 Μαΐου θα αρχίσει να εκπέμπει ένας ραδιοφωνικός σταθμός εξολοκλήρου αφιερωμένος στους Beatles. Το «The Beatles Channel» είναι το πρώτο στο είδος του και θα εκπέμπει πρόγραμμα όλο το 24ωρο. Ο νέος σταθμός θα έχει εκπομπές με guest DJs και γνωστούς φαν των Beatles, διαγωνισμούς, καθώς και ειδικές αναμεταδόσεις ζωντανών ηχογραφήσεων από το συγκρότημα.

Τόσο ο Paul McCartney όσο και ο Ringo Starr δήλωσαν ενθουσιασμένοι από τον σταθμό. «Ακόμα θυμάμαι τη συγκίνηση όταν ακούσαμε για πρώτη φορά τη μουσική μας στο ραδιόφωνο, αλλά δεν νομίζω κανένας μας να είχε φανταστεί ότι θα είχαμε τον δικό μας σταθμό για τους Beatles μια πενηνταριά χρόνια αργότερα», σχολίασε ο McCartney. «Τώρα μπορείτε να ακούτε τους Beatles κάθε στιγμή», συμπλήρωσε ο Starr. Αν και οι υπηρεσίες της SiriusXM είναι διαθέσιμες μέσω συνδρομής, ο σταθμός των Beatles θα εκπέμπει ελεύθερα μέχρι το τέλος Μαΐου.