Με το DAMN. ο Kendrick Lamar επιστρέφει στο hip hop

kendrick-lamar
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 05 ΜΑΙΟΥ 2017

Πρόκειται για το τρίτο άλμπουμ του Lamar, μετά το «To Pimp A Butterfly» που βραβεύτηκε ως το καλύτερο LP του 2015, και το περσινό «Unmastered».

Παρότι το «Damn.». δεν έχει πολλούς guests όπως οι προηγούμενες δουλειές του, στο άλμπουμ συμμετέχουν λίγα αλλά μεγάλα ονόματα της μουσικής βιομηχανίας: η Rihanna και οι U2.

Με το «Damn.». ο Kendrick φαίνεται να επιστρέφει στο κλασικό hip hop. Αν το «To Pimp a Butterfly» ήταν το καλύτερο άλμπουμ του 2015, το «Damn.» θα μπορούσε να είναι το καλύτερο άλμπουμ του 1995 με εντυπωσιακά skills στις ρίμες, πολιτική κριτική αλλά και αυτοκριτική. Ο Lamar έχει πολλά ταλέντα – βασικό κομμάτι της σύγχρονης κουλτούρας, avant-garde ποιητής και στιχουργός – αλλά στο «Damn.» είναι πάνω από όλα rapper.

To «Damn.» είναι ένας ιδιοφυής συνδυασμός του διαχρονικού και του μοντέρνου, του old school και της προόδου. Ο πιο χαρισματικός rapper της γενιάς του επιστρέφει στα 90’s και κατορθώνει να εξελίσσει τη hip hop μουσική.

Όπως και το άλμπουμ, όλα τα κομμάτια έχουν για τίτλο μια λέξη, όπως τα BLOOD., DNA., PRIDE., LOVE., και GOD. Το τελευταίο κομμάτι λέγεται DUCKWORTH., που είναι και το πραγματικό επώνυμο του Lamar.

DAMN. Tracklist:
01. BLOOD.
02. DNA.
03. YAH
04. ELEMENT.
05. FEEL.
06. LOYALTY. (feat. Rihanna)
07. PRIDE.
08. HUMBLE.
09. LUST.
10. LOVE.
11. XXX (feat. U2)
12. GOD.
13. FEAR.
14. DUCKWORTH.