Συναντήθηκαν ποτέ ο Kurt Cobain και ο Notorious BIG;

notorious-big-kurt-cobain
ΤΕΤΑΡΤΗ, 17 ΜΑΙΟΥ 2017

Ο μπασίστας των Nirvana, Krist Novoselic, μιλά για τη viral φωτογραφία των δυο μουσικών.

Ο ράπερ A$AP Ferg πρόσφατα αποκάλεσε τη φωτογραφία που δείχνει τον Kurt Cobain μέσα σε ένα αυτοκίνητο με τον Notorious BIG ως την «καλύτερη που έχει δει στη ζωή του». Δυστυχώς, όπως αποκαλύπτει ο μπασίστας των Nirvana, Krist Novoselic, η φωτογραφία είναι προϊόν φωτομοντάζ.

Hands down the best picture I ever seen in my life

A post shared by HOOD POPE THE PEOPLES CHAMP (@asapferg) on

Πιο συγκεκριμένα, όταν ο Novoselic ρωτήθηκε στο Twitter για τη φωτογραφία, ο ίδιος απάντησε σαρκαστικά πως «είναι αληθινή, αλλά κομμένη. Το άτομο που κρατάει το πακέτο τσιγάρων είναι ο Tupac».

Αρκετοί θαυμαστές των Nirvana έσπευσαν να αποδείξουν πως η viral φωτογραφία είναι προϊόν φωτομοντάζ δυο άλλων φωτογραφιών: μια στην οποία ο Notorious BIG κάθεται στο μπροστινό κάθισμα ενός αυτοκινήτου και μια άλλη στην οποία ο Cobain κάθεται στο πίσω μέρος με τον Pat Smear (και όχι τον Tupac, όπως «ισχυρίστηκε» ο Novoselic).

Μια αντίστοιχη επεξεργασμένη φωτογραφία είχε κυκλοφορήσει τον Ιανουάριο του 2016, στην οποία εμφανιζόταν ο David Bowie με τον Lemmy των Motörhead σε ένα πάρτι. Η φωτογραφία γρήγορα έγινε viral, αλλά όπως αποδείχτηκε, τελικά ήταν ψεύτικη.