Oι Wand έρχονται στην Αθήνα και υπάρχουν μερικοί σοβαροί λόγοι για να μη τους χάσετε

wand

Στο live τους στο six d.o.g.s. θα εμφανιστούν τα τρία από τα πέντε μέλη της μπάντας: Ο Cory Hanson (φωνή, κιθάρα), ο Lee Landey (μπάσο) και ο  Evan Burrows (ντραμς).

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 09 ΙΟΥΝΙΟΥ 2017

Mετά την εμφάνισή τους στο Primavera Sound της Βαρκελώνης, οι Wand έρχονται στην Αθήνα και το six d.o.g.s. την Τρίτη 13 Ιουνίου.

Τι καλύτερο για τις πρώτες πολύ ζεστές μέρες του καλοκαιριού από ψυχεδέλεια made in U.S.A.; Eιδικά όταν μιλάμε για μια μπάντα που έρχεται κατευθείαν από τη σκηνή του Λος Άντζελες για να μας προσφέρει ένα γκρουβαριστό live που δε θα αφήσει κανέναν ακίνητο. Δείτε γιατί δεν πρέπει να χάσετε το live τους:

1. Αν σας λέει κάτι το όνομα Ty Segall, τότε θα πρέπει να μάθετε ότι οι Wand ξεκίνησαν «υπό την εποπτεία» του θεότρελου Καλιφορνέζου με αποτέλεσμα να ασπάζονται και αυτοί το δόγμα του πέρι μουσικής και διασκέδασης (stage diving, θεότρελη σκηνική παρουσία, ταξιδιάρικη διάθεση, δυνατές κιθάρες κτλ). Μάλιστα, οι Wand άνοιγαν τις συναυλίες του Segall, ενώ κυκλοφόρησαν και το ντεμπούτο album τους, «Ganglion Reef», στην ίδια εταιρεία με εκείνον.

2. Ο μπροστάρης της μπάντας Cory Hanson θα δείξει επί σκηνής την περιρρέουσα τρέλα που διαθέτει αλλά και την ικανότητά του να «υπνωτίζει» το κοινό με τη μουσική και τη σκηνική παρουσία του. Θα είναι απλά αδύνατο να ασχοληθείτε με οτιδήποτε άλλο εκείνη τη στιγμή.

Oι Wand ξεκίνησαν την πορεία τους στο Λος Άντζελες το 2013.

3. Για την ιστορία, πίσω από το όνομα που επέλεξαν για την μπάντα τους, οι ίδιοι αναφέρουν ότι ήθελαν ένα όνομα που να φαντάζει κενό, «όπως ένα ραβδί που είναι περισσότερο μια ιδέα, ένα μαγικό εργαλείο, ένα μέσο για να εκτελέσεις μια υπερηρωική πράξη».

4. Οι επιρροές τους εκτείνονται από την καλιφορνέζικη σκηνή μέχρι τη θεατρικότητα των T.Rex και του Bowie των 70's, τη μυσταγωγία των Swans, τη θρασύτητα των Melvins, ενώ δεν παραλείπουν να συμπεριλάβουν και ονόματα όπως Talking Heads και Brian Eno στις προσλαμβάνουσες που συνετέλεσαν στη δημιουργία των τριών μέχρι στιγμής δίσκων τους.

5. Το τελευταίο τους άλμπουμ «1000 Days» που κυκλοφόρησε την ίδια χρονιά (2015) με το προηγούμενο «Golem», τους βρίσκει στην πιο ώριμη φάση της καριέρας τους. Μέσα από τα τραγούδια των δύο δίσκων, οι Wand αναφέρονται σε θέματα όπως η απώλεια, ο φόβος και τα χαμένα όνειρα.

6. Είναι μια από τις πιο παραγωγικές μπάντες καθώς γράφουν συνεχώς τραγούδια, ηχογραφώντας τα μάλιστα σε ελάχιστο χρόνο. Για του λόγου το αληθές, το «Golem» χρειάστηκε μόλις 12 μέρες για να ηχογραφηθεί. Οι ίδιοι βέβαια απαντάνε λίγο διφορούμενα για το πότε και αν θα έχουμε ένα τέταρτο άλμπουμ, λέγοντας πώς θέλουν να εξερευνήσουν τη δημιουργικότητά τους πριν στρωθούν ξανά στη δουλειά.

ΡΟΖΙΝΑ ΑΡΑΠΗ