Για ποιους λόγους δεν θα χάσουμε το φετινό EJEKT Festival

the-killers

Οι Αμερικανοί superstars Killers αποτελούν από μόνοι τους έναν λόγο για να πάτε!

ΔΕΥΤΕΡΑ, 19 ΙΟΥΝΙΟΥ 2017

Διαλέξαμε και σας παρουσιάζουμε τους πέντε καλύτερους λόγους για να βρεθείτε κι εσείς στην Πλατεία Νερού.

Για άλλη μια χρονιά, η Πλατεία Νερού θα φιλοξενήσει ένα από τα πιο σημαντικά εγχώρια μουσικά φεστιβάλ. Στις δύο μέρες (24 Ιουνίου και 14 Ιουλίου) του φεστιβάλ, οι μουσικόφιλοι θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν ονόματα που θα βρεθούν για πρώτη φορά στην Ελλάδα καθώς και μερικούς παλιούς γνώριμους, μπάντες-σταθερές συναυλιακές αξίες αλλά και ελληνικά συγκροτήματα που αξίζουν της προσοχής σας. 

Ξεκινάμε με τους headliners της πρώτης μέρας που δεν είναι άλλοι από τους φοβερούς και τρομερούς Killers, ένα συναυλιακό απωθημένο του ελληνικού κοινού, που επιτέλους θα εκπληρωθεί. Ανυπομονούμε να ακούσουμε τον Brandon Flowers να ερμηνεύει ζωντανά τις τεράστιες επιτυχίες της μπάντας, σε μια βραδιά που προβλέπεται εκρηκτική. Θα συγκινηθούμε με το «Shot at the Night» και το «Mr. Brightside», θα χορέψουμε με το «Somebody Told Me» και θα τραγουδήσουμε με όλη μας τη δύναμη με το «Human» και όλες τις άλλες επιτυχίες που μας έχει χαρίσει αυτή η σπουδαία μπάντα.

Οι ηλεκτρικοί Kasabian ξανά στα λημέρια μας...

Οι έτεροι headliners, που θα εμφανιστούν τη δεύτερη μέρα του ΕJΕΚΤ, δεν υστερούν βέβαια καθόλου σε δυναμισμό και λάμψη. Ο λόγος για τους Kasabian, η επιστροφή των οποίων στην Πλατεία Νερού χαροποίησε ιδιαίτερα αυτούς που δεν τους είχαν δει στην προηγούμενη εμφάνισή τους στη χώρα μας, το 2014. Δεν πρόκειται να μείνει κανένας ακίνητος όταν ακουστούν τα τεράστια hits τους, όπως το «Fire», το «Eez-Eh», και το «Days Αre Forgotten». Εσείς που δεν είχατε την ευκαιρία να ζήσετε αυτό το καταιγιστικό live, μην αμελήσετε αυτή τη φορά.

Rock'n'roll και ένταση από τους καταπληκτικούς Kills.

Πέρα από τους ηλεκτρισμένους headliners, το ΕJΕΚΤ φέτος έχει και άλλες εκπλήξεις. Και αυτές είναι οι μπάντες που θα εμφανιστούν πριν τα «μεγάλα ονόματα». Όχι ότι έχουν τίποτα να ζηλέψουν οι πιο-κουλ-πεθαίνεις Kills ή αλλιώς το πιο rock n’ roll δίδυμο της εποχής μας, που θα εμφανιστούν την πρώτη μέρα. Την ίδια στιγμή, οι Βρετανοί Circa Waves που θα προηγηθούν, αποτελούν το νέο μεγάλο όνομα της βρετανικής indie pop, με δύο albums στο ενεργητικό τους.

Twitter

Oι Jesus and Μary Chain είναι η συναυλία που δε θα χάσουν όσοιπέρασαν την εφηβεία τους στα '90s.

Η καρδιά των παιδιών των '90s χτυπάει πιο δυνατά από τη στιγμή που ανακοινώθηκε η εμφάνιση των Jesus and Mary Chain, τη δεύτερη μέρα του φεστιβάλ. Μετά από δύο δεκαετίες θα ξαναδούμε ζωντανά τα αδέρφια Reid και θα κάνουμε ένα ταξίδι σε μια περασμένη, αλλά όχι ξεχασμένη εφηβεία, στο άκουσμα των «Just Like Honey», «Head On» και «April Skies». Θα έχουν προηγηθεί βέβαια δύο εξίσου αγαπημένα ονόματα του ελληνικού κοινού. Έτσι, θα έχουμε τη χαρά να ξαναδούμε ζωντανά τον εμβληματικό θρύλο της post punk Peter Hook και τους The Light, ενώ πριν από αυτόν οι Αμερικανοί Of Montreal  θα στήσουν ένα δικό τους πάρτυ, με τον αεικίνητο και θεατρικό Kevin& Barnes να «βάζει φωτιά« στην Πλατεία Νερού.

Facebook / MeTheta

Οι Deaf Radio είναι μια από τις μπάντες που έχουν ξεχωρίσει στην εγχώρια μουσική σκηνή.

Φυσικά, δεν μπορούμε να αμελήσουμε τις ελληνικές μπάντες που θα ανοίξουν τις δύο μέρες του φεστιβάλ και όπως πάντα πρέπει να στηρίξουμε (#support_your_local_scene). Έτσι, την πρώτη μέρα θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε live τους εκρηκτικούς Deaf Radio που μας έχουν κινήσει το ενδιαφέρον με το «Alarm» αλλά και τις επιρροές τους που αντλούν από ονόματα όπως Queens of The Stone Age και Doors. Όσο για τους Blackat Bones, η αθηναϊκή μπάντα χτίζει σταθερά το δικό της fanbase, με πολλές ζωντανές εμφανίσεις σε διάφορα συναυλιακά στέκια. Έχοντας δύο άλμπουμ γεμάτα heavy rock κομμάτια στο ενεργητικό τους, αναμένεται να ανοίξουν τη δεύτερη και τελευταία μέρα του φεστιβάλ πάρα πολύ δυνατά!

ΡΟΖΙΝΑ ΑΡΑΠΗ