Ο κόσμος του θεάματος αντιδρά στη νέα τρομοκρατική επίθεση στο Λονδίνο

finsubury-park Neil Hall
ΔΕΥΤΕΡΑ, 19 ΙΟΥΝΙΟΥ 2017

Lily Allen και JK Rowling σχολίασαν την επίθεση που πραγματοποιήθκε έξω από ένα τζαμί στο Φίνσμπουρι Παρκ.

Ένας 48χρονος άνδρας που έσπειρε τον τρόμο έξω από ένα τζαμί στην γειτονιά του Φίνσμπουρι Παρκ στο βόρειο Λονδίνο, συνελήφθη από τις αστυνομικές αρχές του Λονδίνου. Οι πιστοί έφευγαν από το τζαμί λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Κυριακής προς Δευτέρα, όταν ένα βαν ανέβηκε στο πεζοδρόμιο και χτύπησε το πλήθος. Σύμφωνα με την Μητροπολιτική Αστυνομία, περίπου δέκα άτομα τραυματίστηκαν και ένας άνδρας πέθανε κατά τη διάρκεια της επίθεσης, ενώ ένας 48χρονος συνελήφθη ως ύποπτος για απόπειρα φόνου.

Με ανάρτηση της στο Twitter, η Lily Allen ισχυρίστηκε πως ο δράστης της επίθεσης είχε «ριζοσπαστικοποιηθεί από τα Βρετανικά μίντια». Σε επόμενα σχόλια που ανέβασε σχετικά με την επίθεση και τους ισχυρισμούς της, οι απαντήσεις που έλαβε ήταν «απεχθείς», σύμφωνα με την τραγουδίστρια.

Η δημιουργός του Χάρι Πότερ JK Rowling από την πλευρά της σχολίασε τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης για την κάλυψη της επίθεσης. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, οι «συνηθισμένες εφημερίδες» έσπευσαν να κατηγορήσουν τα θύματα για την επίθεση, κάτι το οποίο χαρακτήρισε ως «σιχαμερό». Παράλληλα, η Rowling υπενθύμισε πως το συγκεκριμένο τζαμί έχει αναγνωριστεί για τις προσπάθειές του στην καταπολέμηση του εξτρεμισμού.

Στο μήνυμα του ο Sam Duckworth των Get Cape Wear Cape Fly εξέφρασε την ωδίνη του για την επίθεση και τόνισε την ανάγκη για αλληλεγγύη και ενότητα. «Πρέπει να βρούμε πως θα φτιάξουμε τα χάλια που έχουν δημιουργηθεί. Διχόνοια, αδικία, μίσος, κόσμος πεθαίνει χωρίς λόγο».

Η αστυνομία από την πλευρά της υπογράμμισε σε ανακοίνωσή της πως θα διατεθούν περισσότερες αστυνομικές δυνάμεις για την φύλαξη του τζαμιού και των πιστών, ενώ οι αντιτρομοκρατικές υπηρεσίες διεξάγουν έρευνα στην επίθεση.