Η Άνθια Μαζαράκη και οι πολύχρωμες αντιθέσεις της στην Πινακοθήκη Λέφα

proektasi-pros-to-apeiro
ΤΡΙΤΗ, 20 ΙΟΥΝΙΟΥ 2017

Τον Ιούνιο, η Δημοτική Πινακοθήκη Λέφα στο Ψυχικό παρουσιάζει την ατομική έκθεση της σύγχρονης Ελληνίδας εικαστικού Άνθιας Μαζαράκη με τίτλο «Προέκταση προς το Άπειρο».

Κεντρικό θέμα - άξονας του έργου είναι ο φόβος για τις απρόβλεπτες καταστάσεις της ζωής και η δύναμη που αντλεί ο άνθρωπος από την ελπίδα και την αισιοδοξία, όλα κάτω από ένα πολύχρωμο και πολύμορφο πρίσμα παιδικότητας.

Οι έντονες χρωματικές αντιθέσεις είναι ένα από τα μέσα που χρησιμοποιεί η εικαστικός για να τονίσει τις συναισθηματικές μεταπτώσεις, την αντίθεση του πραγματικού και του φανταστικού και την εσωτερική ενέργεια των ανθρώπων, σαν μόνη διέξοδο στο «τέλος», που όμως πάντα σηματοδοτεί και μια «νέα αρχή». Μέσα από τα έργα αναδεικνύονται η γέννηση, ο θάνατος ο χωρισμός, η αέναη κίνηση της ζωής.

Οι αμοιβάδες συμβολίζουν τη γέννηση, τη δημιουργία, την ελπίδα, το μέλλον, που παρασύρει τα εμπόδια, σπάει τα φράγματα και μας κρατά στη ζωή. Τα σώματα και η κίνησή τους, ενώ είναι γήινα, έχουν ταυτόχρονα μια ανάταση και μια υπέρβαση.

Επιμέλεια Έκθεσης: Ελίζα Γερολυμάτου, Ιστορικός Τέχνης

Η Άνθια Μαζαράκη
Γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε οικονομικά και πήρε MBA από το New York University. Είναι υποψήφια διδάκτωρ στα οικονομικά στο University Assas ParisII. Ταυτόχρονα παρακολούθησε μαθήματα ελεύθερου και γραμμικού/αρχιτεκτονικού σχεδίου στο Parsons School of Design και στο Τ.Ε.Ι Εσωτερικής Αρχιτεκτονικής και Διακόσμησης. Είναι οικονομολόγος και εικαστικός (ζωγράφος). Είναι η πρώτη της ατομική έκθεση στην Αθήνα, ενώ έχει συμμετάσχει σε ομαδικές εκθέσεις σε γκαλερί του εξωτερικού. Έργα της βρίσκονται σε ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα και στις ΗΠΑ.

 Η έκθεση οργανώνεται από τον «Οργανισμό Κοινωνικής Αλληλεγγύης – Προστασίας Πολιτισμού και Αθλητισμού» του Δήμου Φιλοθέης – Ψυχικού(Ο.Κ.Α.Π.Α.)

Info
Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα-Τρίτη-Πέμπτη-Παρασκευή 10-6 / Τετάρτη 1-8
Εγκαίνια: Πέμπτη 22 Ιουνίου, στις 20.00
Διάρκεια: 22 Ιουνίου – 14 Ιουλίου