Robbie Williams, One Direction και άλλοι ενώνουν τις φωνές τους για τον πύργο του Γκρένφελ

robbie-williams
ΤΡΙΤΗ, 20 ΙΟΥΝΙΟΥ 2017

Την Τετάρτη θα κυκλοφορήσει ένα φιλανθρωπικό single για τα θύματα της φονικής πυρκαγιάς στο δυτικό Λονδίνο.

Ο Robbie Williams έχει ηχογραφήσει τα φωνητικά για ένα νέο single, το έσοδα του οποίου θα ενισχύσουν τα θύματα της φονικής πυρκαγιάς που ξέσπασε σε πολυκατοικία στο δυτικό Λονδίνο. Το single, το οποίο κυκλοφορεί στο πλαίσιο της φιλανθρωπικής κίνησης «Artists for Grenfell», είναι μια διασκευή του «Bridge Over Troubled Water» των Simon και Garfunkel.

Reuters / L.E. Baskow

Οι One Direction ενδέχεται να «επανενωθούν» προσωρινά στο single.

Ο 43χρονος τραγουδιστής ταξίδεψε ειδικά από την Ιρλανδία (όπου βρίσκεται για περιοδεία αυτόν τον καιρό) στο Λονδίνο την Δευτέρα για τις ανάγκες της ηχογράφησης στα Sarm Studios. Στο φιλανθρωπικό single των Artists for Grenfell συμμετέχουν μεταξύ άλλων οι Emeli Sandé, Rita Ora, Kelly Jones, John Newman και Stormzy. Παράλληλα, φημολογείται πως οι One Direction θα επανενωθούν προσωρινά για το single, μετά το διάλυσή τους το 2016, καθώς οι Liam Payne και Louis Tomlinson έχει ήδη ανακοινωθεί πως θα συμμετάσχουν στο single, ενώ, σύμφωνα με δημοσιεύματα, οι Niall Horan και Harry Styles προσπαθούν απεγνωσμένα να βρουν χρόνο στο πρόγραμμά τους, ώστε να συμμετάσχουν στις ηχογραφήσεις. Μια πηγή ανέφερε πως «εάν εμφανιστούν και οι τέσσερις, θα ήταν ως σόλο καλλιτέχνες, αφού ο Liam πρέπει να ηχογραφήσει στις ΗΠΑ».

Reuters / Phil McCarten

Ο Simon Cowell ανέλαβε την πρωτοβουλία της φιλανθρωπικής κίνησης.

Η πρωτοβουλία της κίνησης ανήκει στον Simon Cowell, ο οποίος επικοινώνησε με σειρά δισκογραφικών εταιρειών την επομένη της φονικής πυρκαγιάς, φτιάχνοντας μια λίστα από καλλιτέχνες που θα συμμετείχαν στο φιλανθρωπικό single. Αρχικά ο Cowell στόχευε να κυκλοφορήσει το single την Δευτέρα, αλλά τελικά αποφασίστηκε να βγει την Τετάρτη 21 Ιουνίου, αφού ολοένα και περισσότεροι καλλιτέχνες επιθυμούν να συμμετάσχουν. Όπως είχε τονίσει ο Cowell, πολλοί καλλιτέχνες επικοινώνησαν μαζί του θέλοντας να συνεισφέρουν, με τον ίδιο να θεωρεί πως η κίνηση κάνει μια διαφορά.

Reuters

Οι αρχές θεωρούν ότι ο αριθμός των νεκρών από την φονική πυρκαγιά θα ξεπεράσει τους 70.

Από την πλευρά του, ο Gareth Malone, ο οποίος θα διευθύνει την χορωδία του single σχολίασε πως «το τραγούδι δεν μπορεί να διορθώσει απολύτως τίποτα, ένας δίσκος δεν μπορεί να διορθώσει τίποτα, αλλά μπορεί να συγκεντρώσουμε ορισμένα χρήματα, μπορεί να αγγίξουμε μερικές καρδιές. Για να είμαι ειλικρινής, δεν με ενδιαφέρει πως θα ακούγεται το single, το θέμα είναι να κάνουμε κάτι καλό».