Πέθανε ο MC Prodigy των Mobb Deep στην ηλικία των 42 ετών

prodigy-mobb-deep Mark Lennihan
ΤΕΤΑΡΤΗ, 21 ΙΟΥΝΙΟΥ 2017

Η είδηση του θάνατου του ράπερ σκόρπισε θλίψη στους οπαδούς, φίλους και συνεργάτες του θρυλικού συγκροτήματος.

Ο Νεοϋορκέζος ράπερ MC Prodigy πέθανε στην ηλικία των 42 ετών την Τρίτη, μετά από εισαγωγή του στο νοσοκομείο του Λας Βέγκας την περασμένη εβδομάδα λόγω κρίσης δρεπανοκυτταρικής αναιμίας – ασθένεια από την οποία έπασχε από την γέννησή του. Η είδηση επιβεβαιώθηκε από τον εκπρόσωπο των Mobb Deep, χωρίς όμως να ανακοινωθούν οι αιτίες θανάτου.

«Με τεράστια θλίψη και δυσπιστία επιβεβαιώνουμε τον θάνατο του αγαπημένου μας φίλου Albert Johnson, πιο γνωστό σε εκατομμύρια οπαδούς ως ο Prodigy του θρυλικού ραπ δίδυμου της Νέας Υόρκης Mobb Deep. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους όσοι σέβονται την ιδιωτική ζωή της οικογένειας αυτή τη στιγμή».

Hip Hop Golden Age

Οι Mobb Deep δημιουργήθηκαν το 1992 από τον Prodigy και τον φίλο του MC Havoc και ηχογράφησαν τον πρώτο τους δίσκο, το «Juvenile Hell», το επόμενο έτος. Το 1995 κυκλοφόρησαν το εξαιρετικό «The Infamous», το οποίο πλέον θεωρείται ένα από τα πιο κλασικά hip-hop άλμπουμ όλων των εποχών. Τελευταίος δίσκος για του δίδυμο ήταν το «The Infamous Mobb Deep», το οποίο κυκλοφόρησε το 2014.

Η είδηση του θανάτου σκόρπισε θλίψη στους οπαδούς, φίλους και συνεργάτες του Prodigy και των Mobb Deep, με πολλούς να στέλνουν μηνύματα θρήνου και συμπαράστασης μέσω σελίδων κοινωνικής δικτύωσης.

Don't want to believe he's gone. Omg. RIP @prodigymobbdeep #QueensFinest

A post shared by Nicki Minaj (@nickiminaj) on

🙏🏾 QB RIP King P. Prodigy 4 Ever

A post shared by Nasir Jones (@nas) on

Infamous. Goodbye Prodigy.

A post shared by Questlove Gomez (@questlove) on

Ανάμεσα σε αυτούς ήταν η Nicki Minaj, ο Nas, ο Chuck D των Public Enemy, ο Questlove και ο Lil Wayne.