Η Μάνη του Monsieur Minimal

monsieur-minimal
ΠΕΜΠΤΗ, 10 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2017

Πετρόχτιστοι πύργοι, καλό φαγητό και διαδρομές με θέα το βαθύ μπλε και το απέραντο πράσινο. Αυτή είναι η Μάνη του Monsieur Minimal.

Ένας πολύ όμορφος και ιδιαίτερος ηπειρωτικός προορισμός είναι η διαδρομή στην ευρύτερη περιοχή της Μάνης, στην Πελοπόννησο. Η διαδρομή περιλαμβάνει θάλασσα και άγρια φυσική ομορφιά. Περνώντας μέσα από όμορφα μικρά χωριουδάκια συναντάς μια γοητευτική αρχιτεκτονική με τους πετρόχτιστους πύργους να ξεχωρίζουν και να αναδεικνύονται μέσα στο φυσικό περιβάλλον.

Το μαγευτικό Λιμένι της Μάνης που έχει εντυπωσιάσει τα διεθνή μέσα για την αυθεντική ομορφιά του.

Τα πανηγύρια με την γουρουνόπουλα είναι το must στην «διασκεδαση» για την καλοκαιρινή περίοδο. Παρόλα αυτά αν θέλεις να βρεις κάτι πιο χαλαρό και ιδιαίτερο θα πας στο Λιμένι, όπου και θα φας ίσως την καλύτερη γαριδομακαρονάδα της ζωής σου.

Η αρχόντισσα της μεσσηνιακής (ή έξω) Μάνης: η γοητευτική Καρδαμύλη.

Επίσης, η Καρδαμύλη ενδείκνυται για διανυκτέρευση με μια στάση για φαγητό στην ταβέρνα της Λέλας και για βουτιά στην παραλία Δελφίνια με τα πιο όμορφα νερά της περιοχής (για τους πιο μερακλήδες βουτιές στην άγρια Τραχήλα). Τα υπόλοιπα τα αφήνω να τα ανακαλύψει ο καθένας μόνος του.

Άγρια κι αγέρωχη, η απόκοσμη Βάθεια της λακωνικής (ή έσω) Μάνης.

Aν έπρεπε να διαλέξω ένα soundtrack γι αυτό το roadtrip, θα σας πρότεινα κάτι από τα δικά μου: Για το πρωί την «Αγκαλιά» και για το απόγευμα προς βραδάκι το «Summer Lovers».