Η Μεσσηνία του Κωνσταντίνου Τζαμιώτη

konstantinos-tzamiotis
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 30 ΙΟΥΝΙΟΥ 2017

Κατεβαίνουμε νότια, με την πένα του Κωνσταντίνου Τζαμιώτη και κάνουμε τις στάσεις που προτείνει. Δέκα χρόνια εμπειρίας στο Πολυλίμνιο, κάτι θα ξέρει.

Πελοπόννησος, Μεσσηνία, Πολυλίμνιο, δέκα χρόνια τώρα. Έδρα το χωριό Χαραυγή με θέα τον καταπράσινο Λυκόδημο και τα τσακάλια του που κάνουν πάρτι κάθε βράδυ. Μπάνιο στη Χρυσή Ακτή, στην Βοϊδοκοιλιά ή λίγο μακρύτερα στη Φοινικούντα. Για τους πιο τολμηρούς μια βουτιά στην Μαυρολίμνα, τη μεγαλύτερη από τις γούρνες του Πολυλίμνιου με τις πιο αλλόκοτες λιβελούλες του κόσμου.

Η παραλία της Βοϊδοκοιλιάς είναι μια από τις πιο φημισμένες ελληνικές παραλίες παγκοσμίως.

Καφέ και παγωτό φιστίκι στον Κρίνο στην πλατεία της Πύλου κάτω από τα μεγάλα πλατάνια. Ούζο και μεζέ στο Απλό, στη Γιάλοβα. Από το απόγευμα και μετά φαγητό στον Παύλο στο χωριό Χατζή ή στον Μήτσο, στην τοποθεσία Νερόμυλος, αργά το βράδυ πίσω στη Χαραυγή, στο καφενείο του Δημήτρη και της Μαρίας· ένα αυτοσχέδιο μα αυθεντικό «afterάδικο» όπου μπορείς να πιεις παγωμένες μπύρες με τις πιο ενδιαφέρουσες παρέες: Ντόπιοι ξενύχτες, αποσυνάγωγοι ευρωπαίοι bird watchers, Αμερικανοί μεταδιδακτορικοί ερευνητές του μυκηναϊκού πολιτισμού.

Το εντυπωσιακό Πολυλίμνιο.

Αγαπημένες διαδρομές και επισκέψεις: Ανάκτορο του Νέστωρα στη Χώρα, Αρχαία Μεσσήνη, Ναός Επικούριου Απόλλωνα, Κορώνη, Μεθώνη. Και οπωσδήποτε μια νυχτερινή διαδρομή μέσα στον Ταΰγετο με το Struggle for Pleasure του Μέρτενς στο τέρμα.