Ο Guardian φαντάζεται το musical της Alanis Morissette

alanis-morissette Paul A. Hebert
ΤΡΙΤΗ, 04 ΙΟΥΛΙΟΥ 2017

Το musical βασισμένο στο «Jagged Little Pill» θα κάνει την πρεμιέρα του στο Μπρόντγουεϊ το 2018.

Σχεδόν 22 χρόνια μετά την κυκλοφορία του, το «Jagged Little Pill» της Alanis Morissette παραμένει ένα από τα πιο χαρακτηριστικά άλμπουμ της δεκαετίας του 1990. Πρόσφατα ανακοινώθηκε πως υπάρχουν σχέδια για μια μεταφορά του στην σκηνή του Μπρόντγουεϊ, με τον Diablo Cody του «Juno» να αναλαμβάνει τη συγγραφή του βιβλίου, πάνω στο οποίο θα βασιστεί το musical. Με την πρεμιέρα της παράστασης στο σανίδι να απέχει ακόμη αρκετά, ο Peter Robinson του Guardian παρουσίασε τη δική του εκδοχή για το πώς θα μπορούσε να είναι το musical. Η εκδοχή της βρετανικής εφημερίδας τιτλοφορείται «A Love Affair Never Is Simple», με τα αρχικά να σχηματίζουν το μικρό όνομα της Morissette.

Πρωταγωνίστρια του musical είναι η Mary Jane, η οποία συστήνεται στο κοινό διαβάζοντας τα βιβλίο τραγουδιών του «Jagged Little Pill» και τραγουδώντας με ξαναδουλεμένη εκδοχή του «All I Really Want». Στη διάρκεια του τραγουδιού, η Mary Jane αποκαλύπτει στο κοινό και την κεντρική ιστορία, η οποία δεν είναι άλλη από την αναζήτηση μιας αδελφής ψυχής (όπως αναφέρει και το ίδιο το τραγούδι). Κάπου εκεί εμφανίζεται η κολλητή της Mary Jane, η Chardonnay, η οποία προσπαθεί να αναπτερώσει το ηθικό της φίλης της. Ορμώμενη με τη μουσική του «You Learn», η Chardonnay δίνει συμβουλές και τη σοφία της για τη ζωή, αλλά πριν καταφέρει να ολοκληρώσει, καταπίνει μια μύγα, πνίγεται και πεθαίνει.

Η Diane Paulus θα σκηνοθετήσει το musical βασισμένο στο «Jagged Little Pill» της Alanis Morissette.

Στο ασθενοφόρο που έχει σπεύσει όμως υπάρχει ένας όμορφος άνδρας, ο οδηγός ονόματι Hans. Επειδή πρόκειται για musical, σημειώνει ο αρθρογράφος της εφημερίδας, το ζευγάρι ερωτεύεται παράφορα και για μια στιγμή φαίνεται πως όλα θα πάνε καλά (ο Hans κερδίζει εκατομμύρια στο Λόττο), μέχρι που ο νέος έρωτας της σκοτώνεται κατά τη διάρκεια μιας εισβολής στο σπίτι τους. Δυστυχώς, τα βάσανα της Mary Jane δεν σταματούν εκεί, αφού στην κηδεία του Hans εμφανίζεται από το πουθενά η όμορφη σύζυγος και χήρα του Hans. Κάπου εκεί η Mary Jane το χάνει και πέφτοντας πάνω στο φέρετρο του Hans τραγουδά μια οδυνηρή εκδοχή του «You Oughta Know». Καθώς η Mary Jane αρχίζει να αντιλαμβάνεται τον πόνο που νιώθει, εμφανίζεται μια γνώριμη φιγούρα… ο δίδυμος αδερφός του Hans (ο οποίος λέγεται και αυτός Hans), η τελευταία – ίσως – ελπίδα της Mary Jane στον έρωτα.

Το musical του Guardian καταλήγει με την γαμήλια τελετή της Mary Jane και του δεύτερου Hans, όπου παραβρίσκονται η χήρα του πρώτου Hans, το φάντασμα της Chardonnay, η οποία προσέλαβε έναν καλλιτέχνη να τραγουδήσει για την κακοκαιρία που υποτίθεται θα έκανε την ημέρα του γάμου. Με τον ουρανό όμως να λάμπει, η επιλογή του τραγουδιού είναι πλέον ειρωνική, δίνοντας έναυσμα για μια δυνατή ερμηνεία του «Ironic» από όλο το καστ του musical.