Η ιταλική αστυνομία διαψεύδει τον Morrissey

morrissey
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 07 ΙΟΥΛΙΟΥ 2017

Ο πρώην τραγουδιστής των Smiths ισχυρίστηκε πως ένας αστυνομικός τον «τρομοκράτησε» στην Ρώμη.

Οι αστυνομικές αρχές της Ρώμης διέψευσαν τους σοβαρούς ισχυρισμούς του Morrissey, σύμφωνα με τους οποίους ένας αστυνομικός τον παρενόχλησε στους δρόμους της Ρώμης. Σε ανάρτησή του στο Facebook, ο ανιψιός και φωτογράφος του καλλιτέχνη, Sam Esty Rayner, υποστήριξε πως ένας αστυνομικός «τρομοκράτησε» τον Morrissey για 35 λεπτά, απαιτώντας να δει τα «χαρτιά» του, φωνάζοντας δυνατά και κρατώντας το όπλο του κατά τη διάρκεια του συμβάντος.

Σε δημοσίευμά της η La Repubblica αναφέρει πως η ιταλική αστυνομία διαψεύδει τα λεγόμενα του Morrissey και του Rayner. Σύμφωνα με το άρθρο, ο εν λόγω αστυνομικός σταμάτησε τον Morrissey και τον Rayner γιατί οδηγούσαν στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας και τους ζήτησε στοιχεία ταυτότητας, σύμφωνα με τις σχετικές διαδικασίες ελέγχου. Παράλληλα, η αστυνομία τονίζει πως ο αστυνομικός δεν απείλησε τον Morrissey, ενώ το άρθρο αφήνει να εννοηθεί πως η αστυνομία μπορεί να κινηθεί δικαστικά κατά του τραγουδιστή για συκοφαντική δυσφήμιση.

Αξίζει να σημειωθεί πως σε ανάρτηση στο Facebook, ο Morrissey περιέγραψε το συμβάν ως μια «σκόπιμη τρομοκρατική ενέργεια», καταλήγοντας πως ο «επικίνδυνα επιθετικός» αστυνομικός «μπορεί να σκοτώσει». Στην συνέχεια ο Morrissey αποφάσισε να ακυρώσει συναυλίες που προγραμμάτιζε να δώσει στην Ιταλία τον Σεπτέμβριο, ως απόρροια της εμπειρίας του.