Δύο εκθέσεις φωτογραφίας μας μυούν στον μαγικό κόσμο της τζαζ

blank-wall-gallery
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 07 ΙΟΥΛΙΟΥ 2017

Oι εκθέσεις «'Round Midnight» της Αναστασίας Μιχαήλογλου και «Γαλάζιος ήχος» του Τάσου Σχίζα ξεκινούν σήμερα στην Blank Wall Gallery.

Η πρώτη παρουσίαση έγινε τον Φεβρουάριο στην Θεσσαλονίκη, στον Πολυχώρο Εικόνας Κούνιο. Στα εγκαίνια θα είναι διαθέσιμο το νέο βιβλίο του Τάσου Σχίζα «Το είδωλο της μουσικής», καθώς και όλες οι εκδόσεις του «Φωτογραφικού Ειδώλου».

Αναστασία Μιχαήλογλου

Θάλασσα βαθιά
χιλιάδες νότες
του έρωτα
και
της ψυχής
ποτίζουν όνειρα
αγγίζουνε καρδιές

Τάσος Σχίζας

Φωτογραφίες εμπνευσμένες από τον  εκρηκτικό, γαλάζιο ήχο της Jazz, από τη μυσταγωγική ατμόσφαιρα των συναυλιών και από την καλλιτεχνική έκφραση των μουσικών. Βασισμένες στον πειραματισμό και στον αυτοσχεδιασμό.

Παρακολουθώ και φωτογραφίζω Jazz συναυλίες εδώ και τρεις δεκαετίες. Τα πρώτα χρόνια συνήθιζα να λέω, πως η φωτογράφηση με αποσπούσε από τα ακούσματα και συχνά άφηνα τη μηχανή, για να απολαύσω τη μουσική. Τα τελευταία χρόνια, αυτό έχει αντιστραφεί και αν δεν φωτογραφίσω, νιώθω απών. Η φωτογραφία με συνδέει με τη σκηνή, με βοηθάει να προσεγγίσω καλύτερα, με όλες μου τις αισθήσεις, το ζωντανό μουσικό δρώμενο. Νιώθω, ακούω, βλέπω και «αγγίζω».

Info
Εγκαίνια: Παρασκευή 7 Ιουλίου, 21:00
Διάρκεια Έκθεσης: 7 Ιουλίου έως 19 Ιουλίου 2017
Ώρες λειτουργίας: ​Τρίτη, Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή: 14:30 – 21:30
Σάββατο: 11:30 – 14:00, Κυριακή, Δευτέρα: Κλειστά